Wohlgart Andersson / 16 september, 2022

Valet + trav Färjestad

Valet, en rysare

Nu är det längesen jag skrev något på den här bloggen. Flera anledningar till det, dels har jag tröttnat en smula, men jag har också jobbat en del, och har varit för trött.

Valet blev den rysare jag förväntat mig. Jag röstade på tre olika partier. Det blev Örebropartiet med markering på Peter Springare. Han är en pensionerad erfaren polis som valt att engagera sig politiskt. I kommunvalet valde jag till slut Landsbygdspartiet. Det var de enda jag visste något om, alla de andra partierna valde att inte gå ut tidigt med vad de ville. Jag bestämde mig i augusti. Därav anledningen att inte rösta som tänkt från början.

På onsdagen fick vi det slutgiltiga svaret. Det  blev högersidan som vann med två mandats övervikt. SD blev större än Moderaterna och intog andraplatsen. Men troligen blir det Kristersson som försöker bilda regering, han har nog större chans än Åkesson att göra det. Jag ser gärna Kristersson som statsminister och helst Åkesson som justitieminister, det skulle bli perfekt. Men troligen blir det ett avtal utanför regeringen med SD:s krav. Åkesson är inte lika maktgalen som de andra. Det är väl det avtalet Kristersson får kämpa för att få igenom så stor del som möjligt av SD:s politik.

Jag tycker det är viktigast att lösa kriminaliteten och de 700.000 som inte försörjer sig själva. En del av detta hänger ihop med varandra. Jag tror det är högersidan som har lättare att komma överens i det sammanhanget. Alla dessa skjutningar som eskalerat sedan 2015. Kan det vara ett sammanträffande med att invandringen ökade enormt det året? Tror det är nya gängbildningar som orsakat det, inte var det så här när det bara fanns Bandidos och Hells Angels i Sverige?

Fyller ut med trav.

Färjestad som är värd denna vecka har ett kort upplopp, och många lopp vinner från spets. 48% spetsvinnare mot 41% på övriga banor, från bakspår är det 12% mot 19% på övriga banor. Favoritsegrar är något lägre, 34% mot 37% på övriga banor.  Statistiken är hämtad vid storavinster.se, här finns mängder av statistik att tillgå för en billig peng.

Två stora favoriter visar upp sig. Svenska Månlycke möter Norges bästa kallblod Odd Herakles. Jag tror på den sistnämnda, men varnar för nr. 5 Grissle Odin som kan få ett fint lopp. Jag läser på stora vinster att den har extra bra form just nu Skulle jag gardera skulle jag ta den före Månlycke. Den andra favoriten finns i avd. 5. Den är större och är nog en säkrare spik tycker jag.

Men vi börjar i avd. 1 som sig bör. Här har jag valt att spika nr 2, vilket inte alls är någon säker spik. Med en begränsad kassa får man chansspika.

Avd. 2 Är ett klass 2 lopp med voltstart. En skrällbenägen lopptyp och jag får med 8 hästar. 6, 1, 2, 8, 7, 5, 11, 12

Avd. 3 Kallblod med möte mellan Sveriges och Norges bästa nordsvenska häst. Jag tar med 8 och 5 före Månlycke.

Jag uppdaterar under kvällen

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen