Wohlgart Andersson / 3 juli, 2018

Valkompassen

Jag spred mitt DNA efter Kallernäsvägen, vad det nu ska vara bra för. Jag spottade ut körsbärskärnor på vägens västra sida. Så om det nu kommer upp körsbärsträd där i framtiden, så är det jag som är upphovsmannen.
Jag fick se att SVT har gjort en ny typ av Valkompassen. Den går nu att testa sig i både Kommunalt, Landstinget och Riksdagen.
På Lindesbergs Kommun fanns varken Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna med. Det gjorde det hela lite mer spännande vilka svar jag skulle få. Men det här visa sig vara ungefär lika tillförlitligt som ett horoskop!
Egentligen finns det väl någonting som är bra med alla partier. Det var 22% kommunist i mig på det Kommunala, det förvånade mig, och jag undrar just vad VP har som jag gillar. Ganska jämnt fördelat på alla partierna i övrigt.
Landstinget och Riksdagen blev ungefär som väntat, men KD som nr 2 på Riksdagen och Moderaterna nr 2 på Landstinget.
Det är synd att KD har så låga siffror, det är ett ganska bra parti. Förra valet påstod jag felaktigt att det var kristna människor. Men man behöver inte alls vara kristen för att vara KD:are. De ska presentera en vårdreform i Augusti, får hoppas det räddar upp deras siffror till valet.
Men jag hjälpte inte till att rädda upp SD:s redan höga siffror. Det ringde en som skulle intervjua mig i veckan, han frågade vad jag skulle rösta på. ”Det får framtiden utvisa” Ska jag tolka det som att du inte har bestämt dig? ”ja, svarade jag”. Han började sedan prata tandborstar, vilket märke på tandborsten jag hade. Ärligt talat, vet du själv var din tandborste har för märke? Jag visste det inte!

Det händer inte mycket den här veckan, men det händer desto mer i politiken, det blev bara det idag med. Idag är det Liberaleras tur i Almedalen. ganska tråkigt, men i morgon är det Sossarnas. Det blir spännande att se vad han har att säga

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen