Wohlgart Andersson / 11 september, 2018

Valresultatet

Idag är det 11 september, ett datum man minns med fasa, men jag väljer att skriva politik istället. Om fyra dagar är det Internationella dagen för demokrati, vi får se hur den firas.

Det var det intressantaste valet på länge! Det är ruskigt jämt! SD får 62 mandat, de rödgröna 144 och Alliansen 143. Hur blir det nu då tro? Tror det kommer att bli en politisk thriller ett tag framöver.

Väljer Kristersson att göra upp invandringspolitiken med Åkesson till slut, man vill uppenbarligen göra upp den en gång för alla, enligt Viktorsson. Vad skulle hända då? Kan Centern alliera sig med Sossarna kanske? Vad gör Liberalerna? Ja, det här går jag och grubblar på just nu. EBT och Kristersson har valt att säga NEJ TACK till Åkessons invit just nu. Man vill väl försöka hitta andra lösningar först, erbjudandet kommer nog att finnas kvar, så då kan de vara i sandlådan ett tag till.

Stefan Löfven tänker sitta kvar, hade varit enklare om han velat avgå. Nu kan han nog bli bortröstad, men det kan ta tid. I slutet av veckan borde rösträkningen vara klar, det kan fortfarande ändra sig. Ska bli kul att se hur Kristersson gör för att få bort Löfven. Det är förvånande att 28% av svenska folket inte tar avstånd från den här regeringen, man har uppenbarligen inte märkt hur samhället utvecklats med våldtäkter, skjutningar, bränder, kriminalitet lastbilsrallyn in i folkmassor o.s.v.

Ändras inte resultatet kommer vi antingen att få 4 år av rörig politik, eller också väntar ett nyval. SD röstar knappast på en röd budget, Löfven styr knappast med en borgerlig budget. Kan det bli så att man röstar bort statsministern först och därefter presenterar en borgerlig budget och får med SD på det? Därefter tar man itu med invandrarpolitiken som Viktorsson verkar vilja prioritera?

Det har tjatats mycket om den, det vore skönt att göra upp den en gång för alla. Vad ska SD driva för frågor efter den? Tyckte ett tag att det verkade som Kristersson skulle lämna sandlådan, då 75% av hans väljare vill se ett samarbete med SD. Några sådana tecken ser man inte nu efter valet, men så har det alltid varit, efter valet blir varje parti sig själv igen!

Jag hoppas på ett nyval, annars kommer vi att få fyra besvärliga år politiskt, där SD kommer att bromsa om de inte får något med. De har ändå 18% av svenska folket på sin sida, de ska då också ha 18% att säga till om, om demokrati fortfarande skall gälla. Kommer man inte att respektera det nu heller, då kommer svenska folket att visa vad som gäller till valet 2022.

Nu gäller det ju att alla röster kommer fram också! Får väl hoppas att det inte är valsedlar i den här säcken som Postnord tappat utan att märka det.

 

 

FILED UNDER : Politik

Senaste Inläggen