Wohlgart Andersson / 18 februari, 2020

Värdelös vecka

En mycket passande rubrik. Det började redan på söndagen. Jag upptäckte jag hade blod i urinen. Eftersom det var måndag fanns ingen läkare på läkarstation, då hade jag fått åka till Patong.

Jag frågade därför farbror Goggle, han brukar veta det mesta. Han trodde det var urinvägsinfektion eller urinvägsinflammation. Med den kunskapen tog jag mig till medicinmannen på Apoteket. Jag fick 6 tabletter och betalade 170 baht. Blodet i urinen försvann, men jag hade fortfarande fruktansvärt ont när jag pissade.

Läkarstation har läkare på onsdagar och fredagar. Så på fredagen tog jag mig dit, efter att ha lidit en vecka. Någon diagnos fick jag inte, men jag fick två olika tabletter. För dessa och läkarbesöket betalade jag 100 baht. Kände att jag blivit lurad av medicinmannen.

Doktorn ordinerade 3 liter vatten om dagen. Första dagen drack jag 3,5 liter, sedan blev det 2,5 liter, på söndag morgon kände jag att jag börjat bli bra. Det gjorde inte alls lika ont längre, på måndagen var jag helt återställd.

VD:n åkte till Pattaya på en MC festival på fredagen. Jag blev erbjuden att följa med, han skulle t.o.m. stå för boende kostnad. Det lät ju naturligtvis lockande. Men jag avböjde, jag kan behöva en toalett inom 20 sekunder, ville inte ge mig iväg någonstans.

VD:n åkte motorbike de sju milen till Pattaya. Men inne i Pattaya ville han inte köra i rusningstrafiken. Varför det kallas rusningstrafik förstår jag inte, trafiken står ju för det mesta helt stilla. Men det är trångt med alla MC:n också. Det spelar ingen roll hur försiktigt man kör själv, när det finns andra som kör som idioter.

Nu har jag äntligen fått tillbaka byxorna som varit på renovering hos sömmerskan. Det är det enda positiva som hänt under veckan. Leffe åkte hem till Stockholm i tisdags och skulle börja jobba, det känns tomt utan honom. Har ingen annan jag kan käfta med som han. Men jag har bara en dryg månad kvar själv, så jag får väl stå ut. Måste därför stämpla om passet den 23 februari.

Så då åker vi till Kambodja, VD:n har aldrig varit där, han vill pricka av ett land till på sin lista. Han kommer ändå inte ikapp lillebror som varit i 19 länder. Så den här gången ligger vi kvar där en natt, och åker hem dagen därpå. Jag har själv bara varit på gränshandeln, så det ska bli intressant att kolla in ett samhälle. Kambodja är mer turistvänliga än Thailand. Nu börjar man prata om turistskatt här. Vietnam förbereder för fullt att ta turister från Thailand.

Åkte för några år sedan en resa från Roi-Et. Då åkte vi till Mukdahan, vidare genom Laos och ut till den Vietnametiska kusten, efter en överattning på ett dåligt hotell i Laos. En trevlig resa som jag bloggade om. Det hette Kaos i Laos. En sådan här resa ska jag erbjuda VD:n ett annat år, så han får pricka av två länder till på sin lista.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen