Wohlgart Andersson / 16 januari, 2020

Weekendresan till Koh Chang

Några kompisar och jag tog en weekendresa till Koh Chang för ett par veckor sedan.  Kompisen tyckte jag behövde komma ut. Kunde vara kul att komma dit, det var där jag krockade med en apa, det var också där jag höll på att köpa en restaurang för många år sedan. Kunde vara kul att se vad som hänt med den. Avbröt det köpet, det var ingen som trodde på min idé. Jag tänkte bara ha öppet när jag fick lust att laga mat.

Vi drog iväg vid 09.00 en hel minibuss full. Det var också den enda som var full, det kändes som jag gett mig iväg med ett gäng från IOGT. Inte en endaste öl på hela den 22 mil långa resan till färjeläget. Där öppnades dock första ölen, det kändes att det skulle bli ordning och att det skulle bli en bra kväll.

Vi checkade in på en resort, vars sängar var något mjukare än en sten. Här skulle vi tillbringa 3 nätter. Därefter åkte vi till andra sidan ön för att rulla hatt som det hette förr. Området hade växt betydligt mot när jag var där senast, kände faktiskt inte igen mig alls, det var bara de branta backarna som var kvar. Det var en sträcka på några hundra meter där det var massor med barer, de måste ha växt fram de senaste åren.

De andra tog bara första bästa bar, jag avvaktade tills jag hittade en bar med något vackert att vila ögonen på. Då menar jag inte vackra planscher eller konstverk. Jag hade slagit mig i slang med en svensk som var boende på ön, han måste ju veta var de finns, tänkte jag. Och mycket riktigt, han kom släpandes med tre stycken, så jag hade svårt för att välja.
Jag valde den som var kramgo, hon talade inte så mycket, inte heller tiggde hon att dricka. Jag har i hela mitt liv råkat träffa mestadels kvinnor som är nykterister.

Den här tjejen fick jag med hem till resorten, och sedermera med hem till BanPhe.. Så nu skall jag kolla av om jag vill vara tillsammans med henne. Första testen var förra fredagen. då fick jag se om hon kan hålla käften när jag läser travet. Om hon sedan inte kan steka vändstekt ägg med hel gula, kan jag faktiskt ha överseende med, man får inte vara för petig när man blir gammal. Men det viasde sig att hon kunde.

Hon snarkar. Inte sådär grova timmerstockar som en del karlar gör, gudbevars kvinnor också. Nej, nu talar vi om små söta snarkljud. Ibland låter hon som en vässad motorbåt, ibland som en katt som kurrar, men hon har massor med andra ljud för sig också. Jag ligger riktigt och väntar på vad nästa ljud ska bli, det är riktigt spännande.

Jag har hjälpt henne fixa ett jobb 50 meter från Travresaurangen. Hon har provjobbat nu ett par veckor. det verkar ha gått bra, enligt restaurangägaren. Hon ska vara här några veckor, därefter ska hon hem till sina föräldrar och hennes två barn. för att sedan komma tillbaka hit. Hon kommer från nordöstra Thailand som så många andra. Att påstå att jag är i ett förhållande kanske är att ta i, men det är väldigt nära. Det vore kul att ha en bloggsambo att skriva om när något kul händer.

Hon har städdille, men det stör mig inte speciellt än så länge. Hon plockar med både det hon ska och inte ska. Jag var borta i tio minuter, när jag kommer tillbaka fick jag se att hon städat skrivbordet. Jag har allt ligger i en viss ordning fast det inte ser så ut, men jag vet var jag har allt för det mesta, så skrivbordet städar jag helst själv.
Då stör det mig mera att jag måste borsta tänderna före morgonkyssen. Är ingen höjdare att borsta gaddarna och därefter äta frukost, blir liksom fel ordning då. Men jag får väl nöja med en puss på kinden. Det blir säkert fler rapporter om henne.

Fredagen åkte vi på båttur med fiske bad och snorkling. Jag hade åkt ifrån mina badbyxor så jag blev bara åskådare när de andra badade. Vi fick några fiskar, varav en väldigt dyr om den varit större sas det. Lördagen tog vi det lugnt på resorten för att orka med hemresan på söndagen.

FILED UNDER : Thailand

Senaste Inläggen