Wohlgart Andersson / 30 april, 2021

V75 på Örebro

UPPDATERAR UNDER LÖRDAGEN MED SENASTE INFO

Nu när V75 drar till Örebro, är det på sin plats att jag skriver om det. Det finns en mycket stark favorit som jag lutar mig mot. Gillar egentligen inte de där riktigt stora, men den här gången är det nog bara en jordbävning emot. Det känns bättre att gardera rejält i de övriga loppen. Stoloppet tycker jag ser omöjligt ut, så där blir det rejäl gardering. I övrigt ser det favoritbetonat ut, men när jag påstår det så brukar det skrälla. Åke Lindblom brukar alltid vinna något lopp när det är på Örebro. Den här gången tycker jag mig inte se någon bra chans för honom. Det skulle möjligen vara Appasso i lopp 5, som har massa tvåor i raden och nyss rekordsänkt. Lopp där det kan skrälla är 1, 3, 5

Ska väl också passa på att gratulera On Track Piraten, som fyllde 13 år härom dagen. Tycker han kunde få pensionera sig, men han verkar fortfarande löpglad, och då kan han väl få springa på ett tag till, han har inget annat nöje att se fram emot. Det blir ju inget avelsarbete för honom då han är valack, det är ju annars det som är belöningen när man sprungit in mycket pengar till sin ägare.

STARTKOMMENTARER

V75: 1 Bronsdivisionen inleder. Här finns flera bra hästar och mycket hänger nog på hur starten blir. nr 6, 3, 1 och 5 är ganska snabba ut alla tre, även nr 2 försöker få slagläge. Mest tror jag på 6 och 3. Den sistnämnde vann på ett rejält sätt senast och kommer med form. Spetsar gör nr 6, den har aldrig förlorat i ledningen tror jag. Kanske ett spikförslag? Rank 6, 3, 10, 5, 2

V75: 2 Här finns dagens säkraste spik i nr 6 Seismic Wave. Det har snackats om elitloppet för hans del, då ska ha kunna ta ner ett sådant här gäng med lätthet. Goop i Sulkyn försämrar ju inte möjligheterna. Han har sprungit i spets fyra gånger på svensk mark och vunnit samtliga, men duger bra även från andra positioner. Det är väl en jordbävning emot. Några andra finns ingen anledning att nämna. Rank 6, 3, 7, 10

V75:3 Ett hopplöst stolopp att analysera, här finns det många om budet, och jag väljer att gardera rejält. trots 10 hästar känner jag mig inte säker på att vinnaren är med. Stoloppen tillhör som bekant de skrällbenägna lopptyperna. Rank 1, 2, 3, 8, 4, 12, 15, 10, 13, 14, 11

V75:4 10 Max Håleryd får Björn Goop i sulkyn denna gång. Han har vunnit med honom de två sista starterna, och kan göra det igen. Värst emot är 9 Halo Am. För mig får det räcka med tre hästar av kostnadsskäl. Rank 10, 9, 12, 1, 5

V75:5 Ett klass 1 lopp där jag tror Timo Nurmos 7 Chiru är överlägsen. Värst emot är nog 6 Mandela Zon, men tar med 4 Cash Cowboy också som nyligen har nyligen rekordsänkt. Tänk på att Åke Lindblom alltid brukar vinna något lopp på Örebro. Hans Appasso har ett smaskigt läge till en låg procent. Rank 7, 6, 4, 2, 5, 3

V75:6 En gulddivision som inte ser alltför märkvärdig ut. Jag tar med tre hästar och känner mig stark med dessa tre. Rank 5, 1, 3,

V75:7 Man har sparat det bästa till sist. Örebro International har ett pris på 400.000 kr till vinnaren. Det här är ett så stort lopp att t.o.m. Örjan Kihlström nog gör sig besvär. Han är dock bara andrahandare, Goops Moni Viking är favorit, och här tror jag spelarkollektivet valt rätt. Den har bra statistik, men bra statistik till en relativt låg spelprocent har även 12 Coin Perdu med Adielsson i sulkyn. Man ska tänka på att det är inte helt lätt från bakspår på Örebros korta upplopp. Är man riktigt tuff spikar man nr 3. Den kan enligt tränaren gå 1.13, då får bakspårshästarna det svårt om de vill vinna. Rank 10, 3, 1, 9, 12, 13, 14

SYSTEMET 1200 rader

Lopp 1 6, 3, 10, 5, 2

Lopp 2 6

Lopp 3 8, 2, 3, 1, 4, 12, 15, 10, 13, 14

Lopp 4, 10, 9, 12

Lopp 5 7, 2, 6, 5

Lopp 6 1,

Lopp 7 10, 3

SPELVÄRDA OUTSIDERS

Lopp 1 2

Lopp 2 7, 1

Lopp 3 3,

Lopp 4 4, 5

Lopp 5 2, 10

Lopp 6 3, 10

Lopp 7 3, 11, 12, 13

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

V75:1

1 Mellby Ess har gått riktigt bra i årets starter och kändes klart fin när han vann senast med krafter kvar i mål. Han kan öppna bra från start och är van vid voltstart, så jag är helnöjd med läget. Jag har inte bestämt mig för hur jag lägger upp taktiken, då jag är lite dåligt påläst när det gäller motståndet. Det lutar nog åt en fin smygresa, då motståndet är tuffare nu. Inga ändringar och han kan vara med bland de tre, fyra främsta, säger Petter Lundberg.

2 Victory Lee satt kvar med rubbet sparat senast och såg riktigt läcker ut. Det var ett klart fall framåt, eftersom han hade en halsinfektion i starten innan det. Spåret ska inte vara några problem och han trivs kanske som allra bäst när han är med därframme. Jag tror han kan sluta långt framme. Vanlig vagn, barfota runt om och norskt huvudlag, säger Dante Kolgjini i stallet.

3 Sato var grymt bra senast och var inte trött i mål. Detta är en häst som alltid lovat mycket, om jag inte har fel, och kanske är det dags att blomma ut nu. Jag tycker det ser spännande ut inför lördag och han är inte chanslös, säger kusken Kevin Oscarsson.

5 Four Guys Dream var bättre än väntat i comebacken och bör gå framåt med loppet. Spåret klarar han och jag tror på chans. Det blir vanlig vagn nu, säger Håkan K Persson.

6 Surf´n Turf är jag mycket nöjd med för dagen och spåret var klockrent. Han är visserligen inte så van vid voltstart, men enligt ägaren är han ruskigt snabb ut från start. Jag är mycket nöjd att Örjan väljer att köra honom igen, och här sitter han i ledningen efter 30 meter – sedan är det upp till kusken att välja taktik. Inga ändringar, säger Fredrik Linder.

7 Kaiser Southwind gick bra senast, men har nog inte form som räcker för V75-vinst. Tar han en hygglig placering är jag nöjd och någon ändring blir det inte, säger Hans Karlsson.

9 Il Duce Boko var struken senast för en enklare åkomma, men jag tror inte han tappat något formmässigt. Han brukar tävla på en hög nivå, men läget är inte så roligt och vi får satsa på lite fina pengar. Tanken är att han ska gå barfota på lördag, säger Marc Elias.

10 Eddy West har en hög högstanivå, men är lite ojämn och det gäller att han håller sig lugn. Sköter han sig ska han ses med chans och han går troligen barfota runt om nu, säger Claes Sjöström.

11 McGarret var vass senast och har fin form. Han går på alla distanser, men har styrkan som sitt främsta vapen. Motståndet borde han matcha och kusken får lägga upp det taktiska. Det blir vanlig vagn och tanken är att han ska gå barfota runt om, säger Jesper Hedqvist.

V75:2

3 Merritt spurtade enormt senast 6 720 rader och visade en av de snabbaste avslutningarna sista 500 under hela tävlingsdagen. Han hade dessutom en del trafikproblem sista halvvarvet, så han kunde lika gärna varit med i segerstriden. Han har för en gångs skull fått ett bra läge och nu ska han väl inte hamna bland de sista. Loppet ser lite ojämnt ut, men han möter några riktigt bra hästar. Jag tycker inte att stallet har några riktiga toppchanser på lördag, men Merritt ska nog ändå ses med störst möjligheter, med tanke på form och utgångsläge. Det blir ingen ändring gentemot senast, säger Olle Wäjersten.

4 Wollafur gör så gott han kan, men har lite svårt att räcka till i de här sammanhangen. Jag går mest ut för att det är hemmaplan och skulle han göra ett bra lopp och få med sig lite pengar hem till stallet är jag fullt nöjd. Det kan bli bakskor, men det gör ingen större skillnad, säger Juhani Partanen.

5 Monfalcone var riktigt fin senast och kommer med bra form. Seismic Wave slår han knappast, men bakom denne är det öppet och skulle min sluta tvåa känns det som en seger. Ingen ändring, säger Peter Strömberg.

6 Seismic Wave gör en spännande comeback och har tränat precis som han ska. Det känns som att vi har honom där vi vill och han visade ju prov på vad han kan förra året. Vi tror på en fin insats och fungerar han bara som han ska måste han ses med bra vinstchans. Han går barfota runt om och med bike, säger Andreas Lövdal i stallet,.

7 Ubiquarian Face fick trava i dödens senast och höll starkt. Han kommer med toppform, men fick ett spår väl långt ut på vingen. Det krävs lite stolpe in på vägen, men det är inte omöjligt att han slutar långt framme. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Dante Kolgjini i stallet.

8 Deep Pockets kändes fin i debuten för mig och gick i mål med mycket sparat. Han är snabb ut och jag får prova en bit, även om jag knappast hittar till front härifrån. Han är lat och oinspirerad i träningen, så jag fick lite av en wow-känsla när jag körde honom i tävling för första gången. Han är en fin löphäst, men fortfarande lite svårbedömd för mig, så jag vågar inte taxera hans chanser. Det viktigaste är att han gör ett bra lopp. Ingen ändring, säger Rickard Svanstedt.

10 Zeus Bi kändes dunderfin som fastlåst näst senast i Gävle mot bra hästar. I senaste starten blev det mesta fel; inget tempo och positionsproblem. Han känns fin i träningen och är normalt travsäker. Jag tycker att läget är okej med tanke på att det är debut i Silverdivisionen. Han är kuskförstärkt och går troligen med skor bak istället för barfota runt om. Det blir ett försiktigt upplägg och jag hoppas att han tjänar lite pengar, säger Fredrik Linder.

V75:3

1 Global Benett Har gjort det bra på sistone efter småtuffa resor. Näst senast blev det flera omstarter och sedan några speeder i loppet så jag tycker att hon höll starkt och senast höll hon bra från dödens. Nu blir det första barfota runt om och det tror jag blir bra. Hon är snabb ut och även om hon går bra bakifrån också tycker jag att spets vore enklaste vägen nu. Jag har inte hunnit se vad hon möter men tror på en bra insats och hoppas på chans. Vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

2 Global Black Money Hon kändes stark hela vägen och gjorde en bra insats senast. Hon är lika fin efteråt och har varit stabil volt, men från bättre spår. Hon vill trava men är utan rygg i volten. Skor, vanlig vagn och öppet huvudlag. Hon går med ryckhuva med bomull i botten, men jag har inte ryckt den ännu.

3 Paramount Tile är en fin häst som är van att möta tufft motstånd. Senast var hon t ex ute i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal, och kom lite fel på det där. Jag körde ett jobb med henne i tisdags och hon kändes jättefin. Jag tycker att hon verkar bli lite väl lågt rankad och känner mig inte slagen på förhand. Hon har dåliga fötter så det blir skor, men det har ingen större betydelse, säger en optimistisk Erik Berglöf.

5 North Dakota var bynglig i volten senast och det kan mycket väl bli samma sak nu. Spår fem är inte optimalt, men trampar hon bara iväg kan hon säkert öppna rätt bra. Hon behövde loppet senast men kommer ändå undan med fullt godkänt betyg. Barfota fram och greppskor bak, säger Eric Martinsson.

6 Isabell Trot gick bra efter uppehåll senast och känns pigg efteråt. Hon var rätt lugnt tagen innan och hade inga banjobb innanför västen. Jag tror hon kommer vara ännu bättre nu och läget är klart intressant. Prickar jag bara från start borde vi kunna hamna vettigt till, och ledningen vore kanske det allra bästa. Hon var väldigt bra i den position vid segern på Axevalla tidigare i år och då ska man komma ihåg att hon gick med både järnskor och brodd. Vi kör som senast, säger Kevin Oscarsson.

8 Zante Grif hamnade lite snett på det senast och det såg ut som att dödens var upptaget så hon fick backa sist. Hon gick väldigt bra över upploppet och jag var nöjd med insatsen. Jag tycker att hon känns lite lugnare och bättre i jobben och är inte så ivrig i loppen. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp, sedan får vi se hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Svante Båth.

11 Pappajonnys Ilse Hon känns fortsatt riktigt bra men har inte haft turen på sin sida. Satt fast i lördags med rubbet sparat. Hon verkar trivas bäst med ett offensivt upplägg så Oskar får tidigt söka sig framåt. Jag kan inte lova seger men däremot är jag säker på att hon gör ett riktigt bra lopp för formen sitter där. Kommer nu att gå barfota runt om, i en vanlig sulky och med norskt huvudlag

12 Xanthis Delicious var sjuk ifjol och hade därför ett mellanår, men i år har hon kunnat leva upp till sin kapacitet och känns väldigt fin för dagen. Det krävs förstås alltid att det löser sig på vägen i den här typen av lopp och med lite klaff borde hon sluta långt framme. Ingen ändring är planerad, säger Fredrik Wallin.

13 Georgia Am tycker jag höll bra som trea från ledningen senast och hon är inte sämre nu. Läget är dock ett annat och även om hon bör komma iväg bra från springspåret kan det bli svårt att hitta en fin position. Jag ligger lite halvlågt och ändrar inget i utrustningen, säger David Persson.

14 Juvelens Miss F. var riktigt fin senast och har tagit det loppet bra. Hon kommer med bra form men läget blev tråkigt, med bakspår på tillägg, så jag är nöjd om hon gör ett bra lopp och tjänar pengar. Ingen ändring, säger Jakob Croon

V75:4

2 Oliver Hall var väldigt bra barfota runt om senast och vann med tussarna kvar i mål. Hästen känns fin efter det, men kanske har det blivit lite väl långt mellan starterna. Utgångsläget är jag väldigt nöjd, med eftersom han kommer sitta med i andraspår direkt. Han är dock inte så snabb från början, men tål att göra en hel del jobb på egen hand. Det är tuffare emot men jag tror på en fin insats. Inga ändringar, säger Lars Erixon.

3 Digital Lucky tappade allt från springspåret senast och vi får väl skylla lite på orutin från både häst och kusk. Hästen känns annars allt bättre i jobben och han ska inte ha några problem med distansen. Det är mycket tuffare emot den här gången, men det blir spännande att se hur han klarar sig i denna omgivning med proffskusk. Han går med skor som vanligt och inga andra ändringar är planerade, avslutar Elin Dalegård.

4 Sparkling Diamond har hittat formen igen efter att ha varit sjuk. Hon känns fin i jobben och bör gå framåt för varje lopp hon får. Hon är något mer gynnad av distansen än min andra häst i loppet, men hon är inte så kvick från start. Hon kan tjäna fina pengar och det blir ingen ändring, säger Åke Lindblom.

5 Cherry Oh Baby kan öppna snabbt ibland och från ett bra läge testar jag från start och hoppas på en fin position. Hon gjorde en bra prestation senast, då hon aldrig gav upp trots ett tufft slutvarv. Det är en fin häst i grunden och då jag äger henne måste jag köra henne, men jag tror också att hon har en något bättre chans än min andra häst i loppet – även om det är ganska jämnt dem emellan. Det blir ingen ändring, meddelar Åke Lindblom.

6 Air Space var grymt bra senast efter galopp. Han blev påkörd tidigt, men stod för en riktigt vass upphämtning. Lång distans har han inget emot och utgångsläget är helt ok det också. Det är bra hästar emot och vi får se lite hur bra han kan hävda sig här. Vi ändrar till vanlig vagn, säger Stig Sköld.

10 Max Håleryd har varit bra hela tiden och har styrkan som sitt främsta vapen, så distansen är han gynnad av. Jag överlåter taktiken till Björn och jag är lite för dåligt påläst för att taxera hans chanser. Ingen ändring, säger Juhani Partanen.

11 Joel di Quattro har vi siktat på det här loppet med, då det är passande distans. Han var lite rullig i loppet senast, men kändes ruggigt fin i fredagsjobbet och jag tror att han kommer att svara för en bra insats. Han kommer att gå med skor fram, vilket var planerat sedan tidigare. Jag är glad om han lyckas knipa en hyfsad slant, säger Oskar Svanberg.

V75:5

1 Stepping Moneyboy har 6 720 rader vunnit tre raka på fint sätt. Han är bra på det mesta men är ingen blixt från start och det måste lösa sig. Stefan har kört honom förut, med en seger och två andraplatser som facit. De senaste tre starterna har hästen gått med norskt huvudlag, som inte har ryckts. Det får ses som en extraväxel nu. Barfota runt om och bike, säger Eric Martinsson.

2 Appasso är både stark och snabb, och då han är rask ut får vi säkert ett bra lopp härifrån. Han kan räcka en bit och jag ändrar inget, säger Åke Lindblom.

3 Maestro Zon trivdes inte på den stumma banan senast och jag körde kanske lite för offensivt. Han hade dessutom hög puls efter loppet och är åtgärdad efteråt, och har inte fått några snabbare jobb. Det är en lovande häst i grunden men det blir ett defensivt upplägg och jag är inte främmande att köra invändigt. Det blir skor runt om och jag hoppas främst att han ska göra ett bra lopp och växa in i klassen, säger Michael Larsson.

5 Certainly gick bra på Jägersro senast och jag hade nog kunnat vara tvåa om vi kommit fram i dödens före Revelation. Det gick väldigt fort sista 800, men jag var oerhört nöjd med min häst. Spåret är nästan det bästa tänkbara för honom eftersom han öppnar snabbare längre ut på vingen. Jag tror mycket på honom. Barfota fram, säger Jimmi Ehlers.

7 Chiru vann på ett bra sätt i årsdebuten senast och har tagit det loppet som han ska. Detta är en mycket kapabel häst som givetvis måste räknas igen. Spåret ställer till det lite och det får inte strula alltför mycket. Vi kör som senast, säger Andreas Lövdal i stallet.

9 Reven Dejavu var jättefin vid vinsten senast, även om det blev lite billigt. Han är mycket startsnabb, så det var lite surt att han drog ett bakspår. Han går dock även bakifrån och jag tycker att han ska räknas. Ingen ändring, säger William Ekberg i stallet.

10 Enge Eros är i fin form och felade i ett bra läge med krafter kvar senast. Han är normalt travsäker men det är möjligt att han inte trivdes på den hårda banan. Han känns pigg och löpsugen och står rätt bra till i klassen så han kan vara en fidus. Inga ändringar, säger Lars-Ove Forslund.

12 Powerbank galopperade dubbelt senast men sista gången var faktiskt inte hans eget fel eftersom han blev påkörd. Han kändes faktiskt överraskande stark hela vägen, trots att han inte startat på ett bra tag innan det. Han har tagit det loppet på rätt sätt, men spår tolv är inte kul – särskilt inte i Örebro. Det krävs tur med tempo och positioner, men skulle han bjudas in i matchen behöver han inte vara borta. Eventuellt testar vi med helstängt. Barfota bak, säger Lars-Åke Söderholm.

V75:6

3 Floris Baldwin spurtade vasst 6 720 rader senast på Jägersro och kommer med toppform. Utgångsläget blev dessutom bra och hästen är snabb iväg. Han möter så klart ett par duktiga konkurrenter, men kan säkert sluta långt framme om det löser sig. Inga ändringar, säger Trond Anderssen.

4 Evaluate känns som han håller sin fina form av träningen att döma, och han har varit riktigt bra i de senaste starterna. Läge och distans är perfekt, men det är väl några motståndare som är för bra, men en platsskräll kanske han kan vara. Tanken är att köra barfota runt om, säger Stefan Melander.

5 Very Kronos har jag haft det här loppet i sikte med då det passar bra in i planeringen, men jag tycker att att det är märkligt att man kör ett försök över 1640 meter och resterande över 2140 meter. Hur som helst var jag riktigt nöjd med insatsen senast och läget går inte att klaga på. Han känns stabil för dagen, men helt trygg kan man aldrig vara med honom. Inga ändringar och visst borde han vara ett segerbud, säger Svante Båth.

6 Esprit Sisu var riktigt positiv senast och fastnade med krafter kvar efter en fin resa. Han är förhoppningsvis på väg att etablera sig i Gulddivisionen. Jag hoppas han kan komma ner i andraspår och vara med och hugga om en placering bland de tre, fyra främsta. Inga ändringar planerade, säger Olle Wäjersten.

7 Chapuy är, som alla vet, mycket kvick från start, men det blir ändå tufft att ta sig till spets från det här läget. Jag ligger därför lågt och någon ändring blir det inte, säger Åke Lindblom.

8 Harran Boko har visat bra form vid två raka segrar och speciellt senast var vi mycket nöjda med insatsen. Tråkigt med spåret – särskilt över kort distans, så mot det här motståndet får vi vara glada för en slant. Ingen ändring, säger Marc Elias.

9 Betting Rebel var jag besviken på senast men jag tror inte att han trivdes på banan, som var hård under och lös på ytan. Det passar inte honom och han drog på sig mjölksyra 400 kvar. Det var flera som hade problem med banan den dagen. Nu möter han tuffa hästar, men förhoppningsvis håller Sorbet upp ledningen och min häst får ett lopp i ryggen på denne. Då kan det bli en tredje-, fjärdeplats. Ingen ändring, säger Micael Broberg.

10 On Track Piraten känns fortfarande pigg och löpglad, trots sin höga ålder. Han höll länge från ledningen näst senast och hade faktiskt ganska mycket krafter kvar sist. Han ska ha smyglopp numera, så läget är han inte så handikappad av. Det ser som vanligt ut att vara tuffa motståndare, men jag är inte helt främmande för att han rätt som det är kan skrälla till i Gulddivisionen med rätt tempo och lopp. Inga ändringar, säger Hans R Strömberg

V75:7

3 Västerbo Imtheman har vunnit sina två lopp i år, och mer kan man ju inte begära. Nu möter han andra hästar och det är svårt att bedöma hur långt han räcker. Kanske att jag ändrar på några smågrejor men inget av större betydelse, säger Juhani Partanen.

4 Cassius Ima spurtade okej senast och kommer att vara bättre på lördag, vilket kommer att krävas mot detta motstånd. Spåret är inte bra och galopprisken är stor. Inga ändringar och jag ligger lågt, säger Oskar Svanberg.

5 Rally Hans går bra och läget borgar för en fin smygresa över passande distans. Han är spurtstark och löser det sig från läget spurtar han ner många. Vi behåller skorna på bak till denna start och hoppas han ska tjäna fina pengar, säger Fredrik Linder.

6 Algot Zonett var vi nöjda med senast då han hade vilat ett tag och dessutom var ute på opassande distans. Han bör gå framåt och distansen är passande. Motståndet är stenhårt och några av hästarna som står 20 meter bakom blir nog svåra att hålla undan för. Han ska gå barfota runt om och hoppas han kan ta en plats, säger Olle Wäjersten.

7 Ganyboy kom inte runt i volten senast och det är bara att glömma. Gången innan det var han dock inte som bäst och mot det här motståndet ligger vi lågt och hoppas på en slant. Vi får se hur det blir med balansen, säger Dante Kolgjini i stallet.

8 Kennedy skulle har startat i Frankrike för ett tag sedan men fick strykas efter värmningen. Han fungerade inte alls den gången, kom sedan hem och har tränat på som vanligt. Han är svårbedömd nu och vi har inga större förhoppningar. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Dante Kolgjini.

9 Ivory di Quattro har hittat stilen igen. Han var inte som bäst på Jägersro för tre starter sedan men fin efteråt. Han är stark och trivs med förutsättningarna. Han stod 40 meter före Moni Viking i Harpers förra året och nu är det bara 20. Med det sagt kan det bli tufft att hålla honom bakom sig. Men skulle den komma bort i loppet känns vår häst tidig. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

11 Lucifer Lane skulle egentligen ha gått ut i Gulddivisionen, men hade inte tillräckligt med poäng så det fick bli här istället. Jag vet inte hur han klarar distansen, men tror det ska gå bra. Han kan vara en platsluring om det klaffar. Ingen ändring, säger Thomas L Nilsson.

12 Coin Perdu klarar distansen och känns fin i jobben. Loppet blev tuffare än jag räknat med, men jag hoppas på en bra placering. Inga ändringar, säger Svante Båth.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen