Wohlgart Andersson / 19 februari, 2022

Veckan som gått

Tisdag. Kommer just från ett bröllopsparty. Det fanns krav att man skulle vara välklädd. Så jag tog på mig mina nyaste jeans och åkte till BanPhe och köpte en ny t-shirt. Jag riskerade ju naturligtvis att bli utslängd, men som den gambler jag är så chansade jag. Jag minns att jag läst om när Torsten Ehrenmark blev utslängd från Élyséepalatset för han hade smoking istället för frack, så visst låg jag lite dåligt till.

Normalt brukar man bli bjuden på maten och få betala för spriten, men här blev man frikostigt bjuden på bådadera. Kan ju vara bra att prova på det, ska iväg till Polen i början på juni, så det kan vara bra att veta hur det går till. Då är det min dotter som ska gifta sig. Nu var det ett par kompisar till Leffe som jag blev inbjuden till. Bröllopet hade varit för ett par veckor sedan, så det fick jag inte uppleva, men det var en trevlig fest att vara med på.

Jag blev erbjuden att bli med och dansa ballongdansen, men tyckte det kom lite plötsligt, och kände mig lite oförberedd på det, dessutom fattades det en till. Jag påpekade att jag inte såg några ballonger, trodde sålunda att det inte fanns några. Men värden lovade att fixa det om bara resten hade ordnats. John-John hade det nog funkat med, men det lät inte som Leffe ville ställa upp, han var alldeles för nykter. Men samtidigt får man inte vara för full om man ska klara det på ett bra sätt. Jag måste tänka på att jag är 70, och inte lika snabb som när man var 40. Nu vet jag en som inte ens är 40 som skulle klara det galant. Han har en så stor mage att det räcker att han böjer sig ner lite, då behöver han ingen ballong för att skyla sig med. Men det är osportsligt man ska naturligtvis använda ballonger när det är ballongdansen.

Det har gått att äta gratis på tre olika ställen den här veckan. Jag har varit på två av dem. Den tredje var så långt borta, och jag åker på tvåhjulig moppe numera. Kan vara lite jobbigt med alla gatuhundar. En del av dem springer rätt på moppen, och ibland ser man dom inte, utan de bara är där rätt som det är. Det är många som hamnat på sjukhus för en hund sprungit över vägen.

Nackdelen med gratis mat är att man förväntas dricka öl till maten. Den får man normalt med rätta betala för. Något måste de ju tjäna pengar på. Det är väldigt sällan jag dricker öl till maten, kan göra det när det är grillat. Jag kan dricka före och efter, men inte till maten. Här i Thailand dricker jag vatten, medan jag i Sverige dricker mjölk. Mjölk törs man inte fråga efter här, då blir man nog utskrattad. Det är t.o.m. så vissa restauranger i Sverige tittar mystiskt på mig när jag önskar dricka mjölk. Det är inte lätt att bli gammal och vara lite annorlunda, tänk på det när ni blir gamla.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen