Wohlgart Andersson / 26 februari, 2022

Utan rubrik

Ingen rubrik idag, vad ska det tjäna till förresten? I måndagskväll när jag som vanligt tog min beachrunda vid 18.00 tiden, stannade jag till vid den nyöppnade glassbaren på hemvägen. Jag hade bara suttit där några minuter, så kom det 100 tals fåglar och landade i ett träd strax bredvid. Antagligen hon fåglar, för jag har aldrig hört maken till tjatter. Men i fågelvärlden kanske hannar tjattrar som honor, jag vet inte. Inte alls så det lät illa, det var faktiskt riktigt njutbart. De satt kvar där så länge jag var kvar i glassbaren.

På tal om ingenting. Läste för ett tag sedan att det är Arla som lärt Thaiarna göra mjölk. Jag vet inte vad jag ska tro, har de utbildat korna då, eller hur har det gått till? Det är väl de som gör mjölken? Det borde väl vara så att mjölksmaken beror på vad kon äter. Här finns många andra grödor än gräs som korna äter, kan vara därför en del mjölk smakar konstigt. Det finns en sorts mjölk som smakar ungefär som Arlas röda. Den är fullt drickbar, vilket jag inte tycker de andra är. Den har mörkblå kapsyl, och ser ut så här i 2 liters form.

Det finns mellanmjölk också, men där har inte korna fått den utbildning de behöver. Det finns faktiskt flera olika sorter som jag provat, men den är inte drickbar i mitt sätt att tänka eller hur det ska smaka.

Maträtter

Några maträtter jag gärna äter är dessa. Detta är den berömda sandwichmackan alla talar om. En prisvärd frukost som passar mig alldeles utmärkt! Den består av tonfisk, lök och något som liknar creme fraiche. Jag äter upp tomaten, men sparar det gröna. Jag är andrahandvegetarian och äter således djuren men inte deras mat. Den här eminenta frukosten kostar 70 baht, då får man ett glas juice till också. Jag glömde fotografera den innan jag började äta. Men man ser ju ändå hur den ser ut.

En annan rätt jag äter ofta är chicken with chacewnuts (fast med annan stavning) Detta kunde man tidigare köpa vid thairestaurangen vid Victory Wiev där jag tidigare bodde. Där kostade den då 70 baht, men hade nu ökat till 150 baht, men med en större portion.

Jag äter också ofta Tom Kha Gai som är en kycklingsoppa med cocosmjölk och massa annat i. En del går inte att äta, men behöver vara med för smakens skull. Det är ingefära i den, är det bara i tunna skivor äter jag upp det, ska vara väldigt bra för magen sägs det. Jag vill ha 4 chili i för att den ska smaka bra. Funkar med 3 också om man inte gillar för starkt. Här ska man se upp! Finns ofta restauranger som använder koriander, en liten grön krydda som jag tycker smakar tvål. Om man nu inte gillar tvålsmak på maten bör man förvissa sig om att de inte använder det på den restaurangen du valt. Detta är de två thairätter jag oftast väljer i Thailand. Leffe tvingar mig ibland att äta något konstigt, oftast ger han sig inte förrän jag provat. När jag smakat svarar jag ungefär som sonen Robbin, att det var precis så otäckt som jag trodde, när jag tvingade honom att äta en ärta en gång. Hemma i Sverige finns det dock mera att välja på vid Thairestaurangen i Stråssa som jag äter. Här finns en fläskfilegryta som det vattnas i munnen bara jag tänker på den. Finns säkert här också, men har inte hittat den än.

Fredag

Leffe med tillbehör kom och hälsade på igår. Han ringde och bjöd mig till resorten han valt att bo på. En riktigt fin resort med pool och fräscha rum. Vi skulle ha poolhäng under dagen, och på kvällen vankades det pannkakor med hjortronsylt och glass. Därefter skulle det bli tacos, som det faktiskt är han som lärt mig tycka om. Det ska vara mjukt bröd som man kan rulla ihop som en kebabrulle. Pannkakor och hjortronsylt stod ju högre i kurs, jag sopade i mig 5 eller 6 stycken utan tillstymmelse till att skämmas. Men så är jag en råbarkad typ också. Det här var på Tiffys Restaurang där vi för ett tag sedan var på bröllopsmiddag utan bröllop. Efter maten spelades det biljard. Jag ville dock inte vara med. Jag spelade biljard första gången 1983, vann då, och är sedan dess obesegrad i sporten. Alla större idrottsmän brukar ju lägga av när de är på topp, så det gjorde även jag.

Men det fanns en som var väldigt stöddig, ju stöddigare han var, ju mera vann han. Jag nämner inga namn, det är inte opportunt i sådana här sammanhang. Han försökte göra en kul deal med barägaren. Han hade en nota på ett par tusen och erbjöd barägaren att dubbla notan om han förlorade, men hon tordes bara ställa upp på ett par drinkar. Den stöddige vann ju naturligtvis och han fick sina två drinkar. Den bruden var det ingen gambler i, det hade inte kostat henne mycket i förhållande till vad hon hade kunnat vinna. Någon gång måste han förlora, och mycket riktigt gjorde han det mot en 81 årig man till slut.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen