Wohlgart Andersson / 5 mars, 2022

Dagbok, första veckan i mars

Tisdag

Att jag inte tänkt på det tidigare, att skriva dagbok. Nästa kan ju heta andra veckan i mars osv. Sov länge i tisdags, anledningen var att jag satt uppe på natten och följde nyheterna om kriget i Ukrania. När jag sedan vaknade var det otroligt varmt i rummet. Det hade blivit strömlöst så AC:n stod stilla. Den står ju förvisso alltid stilla, skulle nog bli orolig om den började röra på sig. Kunde inte fixa kaffe, så jag åkte iväg och åt en bra sandwich på Pama Resort. Här måste jag säga att Mikel´s tuna sandwich har fått en konkurrent. Visserligen 30 bath dyrare, men den här var mycket matigare, dessutom mycket närmare min bostad.

Under tisdagen fick jag också ett bud på min trehjuling. Fick ett bud på 5000 baht, men då hade jag redan flyttat den till Pattaya för att få den billigt lagad. Var beredd att kosta på den 10.000 men inte gärna mera. Här efter beachen provade jag att skänka bort den till flera stycken, men det var helt omöjligt. Så här såg den ut vid försäljningstillfället.

Nu fick jag iaf. 2000 baht för den, transporten till Pattaya kostade 3000 baht. Det var en bonde utanför Pattaya som ville ha den. Ska få pengar på fredag. Men tisdagskvällen firade jag med att åka till 3 olika barer och ta en öl. Man kan ju aldrig veta, tänk om bonden hinner ändra sig? Då har man iaf. firat, så man har det gjort.

Dagen till ära hade det gått att äta gratis mat också. Någon som jobbar där min hyresvärd jobbar fyllde år. När någon fyller år här i Thailand, har de liksom ett halsband på sig. Där är det meningen att man ska häfta fast pengar med en tilldelad häftapparat. Häromdagen var jag på en sådan fest, då satt det inga lägre pengar än 100 baht på bandet. Idag var det billigare, det satt några 20 bahtare, och då blev det inte mera av mig heller, jag kände dessutom inte personen.

Så här såg gratismaten ut. Flera grejer som gick att äta, men det mesta var avsedd för thaiare

Onsdag.

Gick att äta gratis mat idag också. Det är alltid någonstans varje vecka, Den här veckan 2 ggr, den senaste på M.M. Villa. Jag åt bara lite potatisgratäng, men annars fanns det fläskfilé också. Jag hade glömt tänderna hemma, så jag valde att avstå det.

Glömde spara det jag skrev under resten av veckan. Orkar inte dra det en gång till, så det får räcka så här.

Ha en trevlig lördag!

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen