Wohlgart Andersson / 7 juni, 2018

Körkort för att få ha sex

Man får aldrig sluta förvånas över Socialdemokratiska idéer. Klara Larsson (bilden) som sitter i SSU:s distriktsstyrelse i Uppland anser att man borde tvingas ha sex-körkort innan man får ligga!  Undrar hur man torskar om man ligger utan ligg körkort? Kan man få ett ligg körkort indraget tro? Då måste det heta Grov olovlig liggning om man ligger ändå!

Min första tanke blir vem man ska ”köra upp för” för att få sitt ligg körkort? Det kanske rentav är hon själv som tänkt vara sex inspektören som ger godkänt i ämnet. Skulle säkert funka, hon har absolut inte utseendet emot sig i alla fall.

Nu verkar det som hon tänkt sig att det ska räcka med sexualundervisningen i skolan, men den gäller ju bara i teorin. Jag menar för att bevisa att man har tillräckliga kunskaper i ämnet så måste man väl även ha praktiska kunskaper? När man ska ha ett bil körkort räcker det ju inte enbart med teoretiska kunskaper, då måste man även ha praktisk dito.

”Sexuellt välbefinnande är en viktig faktor i våra liv, i alla fall något som har stor påverkan på hur vi uppfattar vår vardag. Därför ska vi prata om alla körtlar kvinnan har i sitt underliv så vi förstår hur blött det måste vara för att den inte ska kunna likställas med en slak kuk”, skriver Larsson.

Hon menar att en mer krävande sexualundervisning är viktig för att inte porr ska bestämma hur ungdomar ser på sex. Okunskapen om sexualiteten är stor vilket leder till att normer och fördomar, ofta hämtade från kommersiell porr, tar överhanden i handlandet, säger Klara Larsson till Nyheter 24.

Från vilken ålder ska det här gälla då?

– När du är mogen nog och kan uppvisa att du tillgodogjort dig sexualundervisningen du fått i skolan på ett tillfredsställande sätt är du också mogen nog att ha sex. Uppenbarligen funkar inte dagens metoder så en utbyggd sexualundervisning är ett alternativ för att skapa en tryggare tillvaro för unga. 

Men från SSU:s sida är man inte riktigt lika taggade på förslaget, även om man tycker att debatten är viktig.

– Jag tycker hon lyfter ett viktigt problem i samhället kring sexuellt ofredande och sex utan samtycke. Där är skolan en bra plats för att hantera sådana här frågor. Men när det gäller licens eller körkort så är det en linje som Klara själv lyft. Just den punkten är inget som SSU Uppland ställt sig bakom, säger Joel Näsvall,ordförande för SSU Uppland till Nyheter24.

Jag är 67 år och har lång praktisk utbildning i ämnet. Men jag är inte så säker på att jag kan alla körtlar i underlivet på en kvinna, även om jag vet det måste vara fuktigt. Så en teoretisk utbildning skulle jag kanske behöva för att få godkänt.

 

FILED UNDER : Okategoriserade , Politik

Senaste Inläggen