Wohlgart Andersson / 6 februari, 2021

Asylsökande undantas

Läste för några dagar sedan att asylsökande undantas från regeln att uppvisa negativt Covid test för att komma in i landet.. Jag brydde mig inte då, för jag trodde inte det var sant. Var ligger då vitsen med att alla andra skall Covid testas? Idén är ju helt absurd, vad är det som säger att inte asylsökande kan vara smittade?

Nästan alla har starka känslor eller åsikter kring ensamkommande flyktingbarn men ingen verkar ställa den mest logiska frågan:

Hur kan tusentals barn helt osynligt ta sig genom minst 7 olika länder för att sedan dyka upp på ett kontor i en svensk stad de aldrig varit i. Var åt, sov de och sket de, laddade sina telefoner handlade de, var tog de ut pengar på vägen och vem betalade?

Guide, vägvisare, målsman, förälder eller anlitade personer. Är det inte organiserat då…. Och är inte det ett brott… Varför stoppar ingen i de passerade 7 länderna ett pågående brott?

Vad är bra med att acceptera den sortens organiserad brottslighet och på vilket sätt hjälper de dem i verkligt skyddsbehov att ist hjälpa dem som uppenbarligen redan hade så mycket pengar, kontakter, hälsa och ordning så de kunde köpa sig del av detta?

Det är helt klart något som inte stämmer alls men ingen vill tala om det, än mindre göra något åt det. Och under tiden är de verkligt lidande kvar maktlösa där de är medans jag blir bannlyst här för att jag tycker det är bättre lägga resurser på att hjälpa dem i behov där de befinner sig än att lägga miljarder på dem som köpt sig hit.

För vad man än tycker så kan ingen lura i mig att ett ensamt barn kan promenera genom 7 rika länder, över dess gränser, genom dess städer, via deras vägar, tåg och busstrafik ensam utan pengar för att sedan dyka upp som gubben i lådan på ett kontor här.

Om Johan 13 år från värnersborg dyker upp i en kranskommun till Teheran så är inte Ahmed rasist bara för att han undrar hur i helvete det gick till.

• – –

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen