Wohlgart Andersson / 25 juli, 2019

Fornaboda 26 juli

Det var längesedan jag skrev något här, men nu blir det lite trav.  Det kan ju passa bra nu när det är V65 på hemmaplan. Jag tänker dock inte åka till. travbanan efter de nya regler som tillkommit.

Man ska numera legitimera sig när man ska spela. Därmed tar det mycket längre tid i kön. Man vill ofta vänta så länge som möjligt för att se det aktuella oddset. Det kan göra att man inte hinner fram och kan spela.

Jag tycker därför det är bättre sitta hemma och spela. Detta kan knappast vara något som travbanan tjänar på. Antagligen är det Skatteverket som hittat på det. Man jagar oss småspelare som spelar för 20 kr, man silar mygg och sväljer elefanter. Det är väl antagligen svårare att få tag i de skattesmitare som har verkliga belopp.

V65:1 Jag brukar oftast ranka spetshästen först om jag tror att den håller hela vägen. Självförtroendet darrar när jag ser att 6 Adamant bara är spelad till drygt 8% i skrivande stund. Är det något jag inte tänkt på? Jag väljer att ta med 7 hästar i det här loppet. 2, 6 och 7 har ett intressant odds om någon av dem vinner.

Rank 6, 11, 7, 9, 1, 2, 8

V65:2 Här var det värre att ta ut spetshästen. 1 Djokovic har bara ett lopp innanför västen i år. Den vann han dock på Fornaboda den 14 juli. Han har aldrig gått i spets tidigare, och svår att bedöma. Med 4 Dreamlines är det tvärtom, han gör bilstartdebut denna gång. Har inte visat någon speciell snabbhet i volt, men fördenskull kan den naturligtvis vara bättre med bilstart. 8 Caviaro kunde lägga iväg bra för 4 starter sedan. I slutet på september spetsade han säkert från just spår 8. Han får trots sin låga spelprocent hamna först i ranken.

Rank 8, 1, 4, 2,

V65:3 Jämnspelat mellan två hästar enligt spelarkollektivet. Tror man är rätt ute här. Jag väljer att spika spetshästen. 9 Desefinado är bättre än raden antyder och behöver vara med på en garderad kupong.

Rank 5, 6, 3, 9, 8

V65:4 Här finner vi omgångens största favorit. Det blir spets här och då är det hästen att slå. Vinner troligen detta, men jag envisas med att gardera stora favoriter. Läste dessutom någonstans att den varit struken för feber senast, men knappast troligt att Westholm tar ut honom om allt inte är som det ska. Bakom favoriten är det jämt, jag garderar med 6 Ufo Jet

Rank 4, 6, 5, 9, 8, 2

V65:5 Stolopp med spårtrappa är inte helt lätt att bena ut. 5 Smaragd Norrgård verkar med rätta bli favorit. Andrahandare är 8 R.K. Queen, på vilka grunder då frågar jag kollektivet? Nej, då väljer jag flera andra före den. Här väljer jag att gardera rejält

Rank 5, 6, 2, 1, 10, 8, 13, 14

V65:6 Ska man våga tro att 4 Fille AM spetsar i epilogen? Han kommer iaf med tre raka vinster, men det talar samtidigt för att han förlorar snart. Här finns flera bra hästar samlade

4, 3, 6, 1, 8

Det blev inte mycket, det är ändå något.

 

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen