Wohlgart Andersson / 21 december, 2020

God Jul

Längesedan jag skrev nu. Jag har känt mig väldigt letargisk ett tag. Dels beror det väl på att jag får överleva en vinter i Sverige, det var många år sedan sist. Men det är inte bara det, jag tycker inte kroppen hänger med, tycker jag har ont överallt, men framför allt i knäna. Ibland viker det sig bara och jag ramlar omkull. Det går väl an om man är nykter, det är förargligare om man är full, för då tror folk att det är det som det beror på.

Nu kommer det snart vaccin sägs det, jag tillhör riskgruppen på sex olika punkter, så jag kommer bland de första om jag vill. Jag är inte så säker på att jag vill det ännu. Först vill jag ha skriftliga garantier från staten, att det de tar ansvar för eventuella biverkningar. Men å andra sidan är man snart 70 år, så man behöver kanske inte tänka på det sättet. Jag ska också kolla upp vilket av de två vaccinen som är bäst. Det borde finnas forskning på. Jag vill själv bestämma vilket vaccin jag vill ha. Pifzer som kör det hårt nedkylda, eller Modernas, men som verkar ha lägre verkningsgrad. Här kan man vara gambler om man vill.

Löfven och Tegnell blir med rätta utskällda, och t.o.m. Kungen tycker de misslyckats sig, med nästan 8000 döda. Visst är det bra med egna idéer emellanåt, men när det gäller en pandemi, kunde man ju kolla vad grannländerna gjorde, och sedan göra en bedömning. Jag gissade tidigt på att det skulle stanna på 8-10.000 döda,. Det är vi snart uppe i, har en känsla av det det tar slut i mars, när nya pandemilagen ska börja gälla.

Hur blev det egentligen med att fälla regeringen? Skulle inte Vänsterpartiet fälla Regeringen om de inte gick dem till mötes? Det blev knäpptyst från dem, och Jonas Sjöstedt smet till Vietnam. Det går inte att lita på någon. Vi får nog dras med den här Regeringen till valet.

Vi går nu mot ljusare tider, det vänder väl idag tror jag. Då kanske man inte känner sig så letargisk längre. Vi får hoppas det blir ljusare tider för coronan också. Har en känsla att det tar slut i vår om nu alla sköter sig. Måste medge att jag inte lever så annorlunda. Inte för jag nonchalerar sjukdomen, jag glömmer helt enkelt av mig. Tror iofs inte Corona biter på mig. Jag äter dessutom hormoner för min prostatacancer. Det sades mig att risken att bli smittad då är bara mellan 12 – 15%. Det gäller de som äter hormoner för bröstcancer också fick jag veta.

Nu tror jag inte så mycket på sådant där, tycker det skulle blivit mer uppmärksammat i media om det vore sant.

Nu ska jag liksom ormen i Robin Hood slingra mig ner i sängen i en skön sovställning.

GOD JUL på er alla läsare

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen