Wohlgart Andersson / 27 november, 2021

Gud har hört bön

Nu händer det grejer i politiken. Vi fick Sveriges första kvinnliga statsminister häromdagen! Visserligen var det ju inte mer än några timmar, men ändå. Jag kollade också upp att under hennes tid som statsminister hände det inte en enda skjutning i Sverige! Det är väl fantastiskt, det blir något för framtidens journalister det! När Sveriges första kvinnliga statsminister tillträdde, slutade skjutandet. Men nu är det ju långt ifrån säkert att det blir så när kvinnliga statsminister nummer två tillträder.

Miljöpartiet lämnar regeringen med motiveringen att de inte kan sitta i en regering som regerar med en ”sverigedemokratisk budget”. Det viktiga är sålunda inte om budgeten är bra eller dålig – det avgörande är att den är sverigedemokratisk. En sådan ska man inte ta i med tång helt oavsett kvalitet. Dock är man beredda att rösta på en socialdemokratisk regering trots att den måste regera med denna förgripliga sverigedemokratiska budget. Nu är det ju inte bara SD, det är KD och Moderaterna också. Det här kan bli bra för Sverige, vi behöver ha politiker som kan regera. Innehållet är gamla SD frågor sedan länge. SD har sett det komma, som bekant. Nu hugger man tag i kriminaliteten, vilket jag tycker är viktigast. Det borde bli utvisning för många, då har man löst en del av det också.

Jag är övertygad om att den nedröstade budgeten bara var en förevändning för Miljöpartiet att lämna regeringen och därmed kunna tillbringa valrörelsen i opposition. De såg sin chans att smita undan ansvaret för alla problem, som nu osvikligt tornar upp sig på i princip alla områden där de har haft ansvaret.

Nu kommer väl Magda tillbaka fast i en minoritetsregering. Så ska hon regera med en borgerlig budget, det betyder inte så mycket sossepolitik. Men nu är det inte Centern som krånglat till det den här gången för ovanlighetens skull, nu var det Miljöpartiet. Gud har hört bön, det var en välgärning för Sverige att de försvann. Jag hoppas de försvinner för gott till nästa val.

Kan tycka klimathoten kommer allt närmare, men inte beror det på Sverige. I Sverige ska inte onödiga klimatåtgärder göras förrän de största klimatförstörarna i världen kommit halvvägs mot oss. Nu hoppas jag den nya regeringen tar bort den helt onödiga plastskatten. Den var väl bara ett påhitt för att få in mera skattepengar. Men är det så många som köper plastkassar? Jag gör det inte, gjorde knappt före plastskatten.

Nu får vi hoppas att den blivande statsministern inte kommer till konseljen på slottet, så det blir lite mer kaos. Onsdagen den 24 november blir i alla fall ett datum som det skrivs unik historia om. Vi fick Sveriges första statsminister och som regerat kortaste tid, två helt klart omöjliga mål att slå.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen