Wohlgart Andersson / 30 maj, 2021

irritationsmoment

Måste försöka få ihop en blogg den här månaden innan den tar slut. Det har irriterat mig att jag inte hunnit med det. Jag kan bli irriterad väldigt lätt, t.ex. bara genom att steka ett ägg! Varje gång jag steker ett ägg blir jag påmind om den gången jag såg i en kokbok hur man steker ett ägg. Jag letade naturligtvis efter något annat jag minns inte vad, jag vet hur man steker ett ägg.

Där stod iaf. Att ”salta inte på gulan, för då blir gulan prickig” Har du hört något så dumt? Det ska väl inte en kokboksförfattare lägga sig i, jag kanske vill ha en prickig gula! Hon (för det var naturligtvis en hon) skulle istället skrivit att ”om du saltar på gulan blir den prickig”. Då har hon sagt det som en upplysning och inte kommenderat mig till något jag inte vill. Men det är typiskt kvinnor att alltid vara förmanande! Jag slängde sedermera kokboken i tron att jag skulle glömma händelsen, men icke. Numera har jag bara kokböcker skrivna av män, men jag kollar efter recept på nätet också, de gånger jag inte improviserar.

Men det är inte det enda. Jag irriterar mig på Annie Lööf också, men det är jag nog inte ensam om. Jag tror inte det blir någon ordning på Sverige förrän hon byts ut. Jag vet inte vilka som röstar på Centern idag, men jag gissar att det är gamla Bondeförbundare. Torbjörn Fälldin däremot, tycker jag var en härlig typ. Ville han ha lite längre betänketid på en fråga, så tände han sin pipa, det skulle ju inte funka idag. Jag röstade faktiskt på Centern 1976, men det var nog i ungdomligt oförstånd.

Vad som irriterat mig allra värst på sista tiden är att mitt körkort blev indraget. I början på året fick jag en skrivelse från Transportstyrelsen att jag skulle skicka in läkarintyg på diabetes, hjärta och syn för att behålla mina högre behörigheter. (Lastbil och buss) Jag har inte tänkt köra något av dessa fordon så jag tyckte inte det var så bråttom med det, även om jag tänkt göra det.

Då blir jag stoppad av Polisen som omhändertog mitt körkort fast jag åkte personbil. Jag protesterade naturligtvis och sa att det gällde inte B kortet. Men de kollade upp det, och Transportstyrelsen sa att det gjorde det visst. Så där stod jag nu utan körkort och det är minsann inte kul att bo i Kopparberg utan körkort. Jag kan inte göra någonting, inte hämta byggmaterial till bygget jag håller på med, inte så enkel sak som att åka och handla.

Jag skulle fixa intyg från hjärtläkaren att min by pass operation gått bra. Det skulle också vara ett läkarintyg från min diabetesläkare samt från ögonläkaren. Jag fick göra en gråstarroperation och det måste Transportstyrelsens läkare veta att det gått bra med den. Det har det verkligen gjort också, jag ser bättre på det ögat utan glasögon.

Jag ska alltså ha tre olika läkarintyg från tre olika läkare. Så ska man beställa tid, i dessa tider med corona. Läkarintygen får inte vara mer än tre månader gamla heller. Men nu har jag iaf fått in alla läkarintygen, så nu väntar jag bara på besked från Transportstyrelsen. De har haft intygen i en vecka nu, så till nästa helh hoppas jag kunna köra bil.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen