Wohlgart Andersson / 14 december, 2018

Jackpot omgång på Åby

Hann tyvärr inte göra så mycket som jag tänkt mig, men så här får det se ut

Omgången innehåller liksom förra veckan två stora favoriter. Trots att båda favoriterna vann, blev utdelningen dryga 45 tusen kronor. Jag åkte ur i lopp 6 på det system jag själv gjorde. Var dock med i ett annat lag, där vi fick tillbaka 1919 kr andel på spelade 150 kr. Det kan mycket väl bli likadant igen, så jag väljer att gardera mer i de skrällbenägna lopp typerna på stora systemet. på lilla systemet väljer jag dock att gardera Nadal Broline.

Statistiken är intressant, med stor sannolikhet ska det vinna två favoriter och två skrällar

Medianutdelning: 45 378 kr (39 137 kr). Alla banor inom parentes
Spetsvinnare: 39% (41%)
Vinnare från bakspår: 23% (21%)
Favoritsegrar: 33% (38%)
Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 94%
Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 67%
Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 67%
Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 64%

Så här beskriver Veijo Heiskanen Åby banan

– Banan tål inte jättemycket vatten men är bra annars och underlaget är normalsnabbt, svikten är rätt bra, tycker jag.
– Kurvorna är mycket doserade, kanske lite överdrivet och så är många banor i Sverige.
Mikkeli i Finland t.ex. som är så snabb är knappt doserad.
– Det har blivit mycket smalare vid publikplats efter att open stretch infördes och det är lika smalt på 1640-sidan. Förut var Åby bästa banan i världen att volta på men nu är det svårt att få plats överallt, det är lika trångt som på andra banor.
– Innerspår efter bilen är helt okej och man kan spetsa därifrån. Man får rätt bra skjuts och starten sker långt in på raksträckan. Spår två är kanske det allra bästa för man sitter bra till direkt men i spetskörningen så är spår tre och fyra bra också.
– Stallbackens placering tycker jag inte har någon betydelse. Det är lite överdrivet och jag har i alla fall inte märkt något på mina hästar.

STORA SYSTEMET  (reservation för ändringar)

V75:1   2, 12, 1, 4, 6, 9

V75:2   3

V75:3   1

V75:4   4, 1, 11, 2, 6, 5, 9, 3

V75:5   3, 8, 7, 6, 4, 2

V75:6   2, 5, 3, 4, 1, 10

V75:7   3, 2, 8, 5, 1, 4

LILLA SYSTEMET

V75: 1   4, 9, 12, 1

V75: 2   3, 6

V75: 3   1

V75: 4   4, 11, 9

V75: 5    3

V75: 6   2, 5, 3, 4, 10

V75: 7   3, 2, 1, 5, 4

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   9, 4,

V75: 2   11, 6, 7

V75: 3   6, 

V75: 4   2, 10, 9, 3

V75: 5   10, 6

V75: 6   2, 7, 10, 8

V75: 7   1, 4

RIKSRANKEN

V75 1   2, 12, 1, 9

V75 2   3, 10, 4, 6

V75 3   1, 4, 6, 7

V75 4   11, 4, 1, 2

V75 5   3, 8, 6, 7

V75 6   5, 3, 4, 2

V75 7   2, 3, 8, 1

STARTKOMMENTARER

V75 1  Favoriten överspelad, har inte vunnit på V75 eller på lång distans, den är dessutom orutinerad med sina endast 4 år. Fyra tidningar har den förstarankad, vilket förvånar

V75 2  En mer befogad favorit, men lite väl stor. Jag garderar, främst med nr 6, som verkar bortglömd.

V75 3  Nadal Broline har möjligen spåret emot sig, men Erik hittar nog en väg fram, bra spik för den som gillar att spika en favorit

V75 4  Ett svårt lopp med flera bra kandidater, glöm inte bort nr 9

V75 5  Svårt lopp det här också, jag väljer att spika mig ur problemet med nr 3 på lilla systemet

V75 6   nr 2 blev min förstahäst, men här behöver man nog ha många

V75 7   Spelvärde.se väljer att spika nr 8. Tycker inte tränaren verkar lika uppåt, så den är värd att vara spik. Det finns flera andra från bättre lägen. 1, 2, 3, 4, 5 värderar jag högre.

TRÄNARINTERVJUER 

Lopp 1

1 Sir Q.C. tycker jag höll bra utvändigt om ledaren senast, framför allt med tanke på att det inte var så hårt tempo. Är på gång nu och gillar att det för första gången på länge är lång distans. Det kan gå och vi ändrar inget, säger Stefan Melander.

2 Velvet Gio har toppform och fick dessutom ett helt perfekt läge. Han är kanske inte raket iväg, men kan öppna relativt snabbt och är dessutom gynnad av distansen. Han är uppanmäld, men ska ändå kunna duga en bit sett till förutsättningarna. Jag tycker han funkar skapligt med skor också, säger Magnus Dahlén.

3 Great King Wine var positiv senast, trots tung löpning och det känns som att han är på gång. Det är dock hans första start i silver och jag vet inte riktigt hur bra han står sig. Jag tror mer på min andra häst i loppet. Brukar gå barfota fram, men jag tror att det ska funka med skor också. Det blir ett par tunna som väger 20 gram och det ska inte göra så mycket. Annars ingen ändring, säger Admir Zukanovic.

4 Gigant Invalley Han fick ett lopp i rygg på ledaren senast och hängde med fint i en snabb avslutning. Det känns som att han håller formen och läget vi fick här är ju bra då hästen är snabb den första biten. Jag har svårt att sätta in honom mot de andra, men är nöjd med min för dagen. Vi har fem timmars resa till Åby och åker samma dag. Han tävlade med skor runt om senast, så det är inga bekymmer. Som tidigare blir det öppet huvudlag och jänkarvagn.

5 Race Cowboyland är gammal numera och inte som förr. Har inte förmågan att vinna ett lopp som detta, säger vår danske rapportör Carsten Bundgaard.

6 Baron Gift bråkade bakom bilen senast och han verkar ha återgått till sina gamla synder. På lördag ska han få öva bakom bilen innan loppet och förhoppningsvis ska han klara den biten. Däremot känns det inte som att han har någon riktig toppform, så jag får ligga halvlågt. Ingen ändring, säger Rickard Svanstedt.

7 Mr Perfect har absolut formen på topp och borde få vinna snart. Det måste dock bli kört på ett visst sätt för att han ska kunna räcka till, men nu fick vi ett läge som försvårar det hela och det är vingelrisk. Å andra sidan är distansen är fördel och med rätt resa kan det vara dags. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

8 Sobel Conway gick vasst till slut senast och jag är nöjd med honom. Härifrån blir det ingen laddning utan vi får smyga med och hoppas på turen. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

9 Stepping Spaceboy hade jag helst bytt läge med min andrahäst i loppet. Jag tycker han gick bra senast, utan att riktigt få chansen och tussarna var kvar i mål. Han har slagit bättre hästar än så här och han går bra bakifrån också, även om han inte kan utnyttja sin startsnabbhet. Barfota fram är det optimala, men han går även med skor. Någon annan ändring blir det inte, säger Admir Zukanovic.

10 Raggamuffin Han blev lite het från start senast och kunde inte tas ned i banan utan blev hängandes i första sväng. Sedan fick han en fin resa i ryggar och spurtade bra så vi var nöjda med honom. Nu är det tufft motstånd och han fick ett halvdåligt läge så vi är nöjda om han tar en peng. Men han är stark så skulle det bli överpace kan han nog plocka ned några stycken till slut. Han är van att gå med skor och det blir inga större ändringar vad gäller utrustning den här gången.

11 Antonio Trot är ojämn i sina prestationer men kan ju en hel del i sina ljusa stunder. Han är van vid tufft motstånd i de långlopp han brukar vara ute i och han kommer säkert hävda sig här också förutsatt att han har en bra dag. Skor runt om är en ändring men det är inget större minus, säger Andreas Lövdal i stallet.

12 Olle Rols gick jättebra senast och med två lopp i kroppen bör formen vara i stigande. Han känns i alla fall väldigt bra i träningen. Får nästan alltid dåliga lägen och det är samma sak nu, men vi får göra det bästa möjliga av det. Visst måste det klaffa om han ska vara i striden. Hästen bör oavsett vara klar för finalen på annandagen. Vi ändrar inget, säger Mats Rånlund.

Lopp 2

2 Din Lymmel är lite på gång och är inte så tokig i grunden, även om han inte riktigt levt upp till sin kapacitet. Läget blev ju bra, men jag vet inte riktigt hur han står distansen. Jag tycker mest att det är roligt att vara med och har inga jättekrav på honom. Ingen ändring, säger Peter U Andersson.

3 Arch Lane är en fin fyraåring som börjat komma igång nu. Han var jättebra i comebacken då han vann med sparade krafter och borde vara ännu bättre nu. Tidigare i år radade han upp segrarna också och den enda plumpen i protokollet kom för att han inte trivdes på Örebros bana. Nu fick vi ett perfekt läge och han måste räknas tidigt. Skor runt om är han van vid, säger Andreas Lövdal.

4 Silent Hill felade i en omstart från spår 5 på tillägg senast, men gick felfritt i den giltiga, sedan jag tagit det försiktigt den första biten. Det blir samma upplägg nu och vi kommer att tappa mark i början. Annars duger hästen i klassen och lång distans är ingen nackdel. Skor runt om gör cirka två tiondelar, säger Peter Untersteiner.

5 Maple Hill’s Eto’o blir bättre och bättre hela tiden och vann på ett bra sätt senast. Han har fått starta på i enklare sällskap, men nu tycker vi att han är på rätt väg och testar. Spåret är inte det bästa, eftersom han kan vara lite vimsig i starten och vi får se hur han reder ut det. Felfri kan det bli fina pengar och vi ändrar inget, säger Jim Oscarsson.

6 Vikings Preacher Jag tror aldrig att han vunnit med mer än en halv längd och det gjorde han senast också trots att det var okört i mål. Det har varit helt sjukt sedan jag flyttade till min nya gård och jag vet inte vad som hänt med hästarna, men de har verkligen gått framåt. Han känns fortsatt fin och går han bara felfritt tror jag det är spets och slut. Vi ändrar inget utan kör vidare med samma balans och utrustning som senast.

7 Rocky Bear har verkligen skött sig fint på slutet. Var tidigare skör, men har fungerat hos mig. Vill dock inte starta honom för tätt. Var fin i ett jobb i fredags och ska få ett till denna vecka. Distansen ska fungera och han är rätt så startsnabb, d v s om jag prickar rätt i volten. Var inte tom i mål vid segern senast och kan en del, men jag har svårt att sätta in honom i V75. Nu blir det aluminiumskor med grepp bak, men det ser jag inte som något negativt, säger Håkan E Johansson.

8 Ibra Sånna var tapper senast och gör sällan ett dåligt lopp. Läget är bra, men jag vet inte riktigt hur långt han räcker i det här gänget. Han reser i alla fall bra och är van att tävla med skor. Någon gång har jag tänkt testa ett norskt på honom, men det blir troligen inte till den här starten, så han går utrustad som senast, säger Sophie Ställberg.

10 Farlander Am har varit jättebra vid två raka segrar, och vi tänkte egentligen göra bokslut för säsongen men han kändes så pass pigg att vi testar igen. Tyvärr fick vi bakspår med en startsnabb häst men han kommer inte göra bort sig från det här läget heller. Vi måste ha tur för att komma in i matchen. Han gick med bakskor sist och att det blir runt om nu funkar det också, säger Magnus Dahlén.

11 Staro Kipling Han fick aldrig fritt på V75 senast och gick i mål med sparade krafter. Allt fortsatt bra efter det, men från spår elva på Åby är man helt utlämnad åt vad de andra gör och det krävs en hel del tur efter vägen. 2640 är inget minus och skor runt om fungerade fint senast. Huvudlag beror på hur han känns i värmningen. Håller han sig lugn blir det nog helstängt som senast och han tävlar i vanlig vagn.

12 Evan Williams Sisu blev av med alla vinstchanser i spårlottningen. Det är för jämnt och tufft i V75 för att man ska tro på någon chans från ett tolftespår. Han gjorde även bort sig senast på Bjerke, vilket inte var positivt. Jag ligger lågt och ändrar inget i utrustningen, säger Bo Falsig.

Lopp 3

1 Nadal Broline var ju helfin vid segern i guldfinalen senast och han känns fortsatt mycket bra i träningen så vi går ut här. Innerspåret är jag nöjd med, hästen kan öppna och vi får se vad som händer i starten. Har gått bra med skor runt om förut så det är inget som oroar. Jag tror på min häst, säger Reijo Liljendahl.

3 Art On Line var kanske inte som allra bäst senast, men jag är ändå inte jättemissnöjd med honom. Han har blivit lite bekväm med ålderns rätt och kämpar inte helhjärtat när han känner att det börjar ta emot lite. Annars tycker jag att han är på gång, och både läge och kusk blev bra. Han rör normalt inte Nadal Broline och Västerboonthenews, men han kan nog vara med och slåss om tredjeplatsen. Skor är inga problem och några ändringar i utrustningen blir det inte, säger Mikko Aho.

4 Västerboonthenews blev det fel för senast och hästen gick i mål med krafter kvar, det var som ett träningsjobb. Han känns väldigt fin i träningen, men har haft stolpe-ut några gånger, hoppas det lossnar även resultatmässigt. Den här uppgiften ser intressant ut och det är full laddning som gäller. Vore förstås bra att komma förbi favoriten Nadal Broline i starten. Eventuellt sätter jag på ett kvartsstängt huvudlag, då blir hästen ännu snabbare i början, men jag ska prata med Örjan först. Vill gärna till finalen på annandagen och jag tror att det kan bli riktigt roligt om vi får ledningen här, säger Lars Brondeborg.

5 Olympic Kronos har inte startat på ett tag men känns kanonfin i jobben. Med ett bättre spår tror jag han hade kunnat vara topp tre, men det är för snabba hästar invändigt och vi får se vart han hamnar. Med hyfsad löpning tror jag ändå en framskjuten placering, för jag tror formen sitter där. Jänkarvagn, skor och sen får vi se med huvudlaget, säger Adrian Kolgjini.

6 Turno Di Azzurra har gjort det fint i Steen Juuls träning. och visar form varje gång. Nu är spåret ingen höjdare och mer än platschans är det knappast, säger Carsten Bundgaard,

7 Probo O.P: Jag gav honom ett invändigt lopp senast och vi hade lite otur som fastnade bakom trötta hästar till slut, för han avslutade bra och hade kunnat vara längre fram annars. Han behövde ett sådant lopp efter att fått en för tuff resa på Bjerke gången innan och ska vara i bra form nu. Nadal Broline blir svår att slå så men det är öppet bakom och även om det är fler tuffa hästar med så är målet att ta andraplatsen. Inga ändringar. Det var tunt anmält

8 High Speed Call Det finns inte så många kortlopp att anmäla till så när det var tunt anmält här så provade vi och kom med. Vi hade hoppats på ett bra spår för att kunna få med en slant, men nu fick vi det sämsta samtidigt som favoriten fick det bästa. Vi får hoppas han kan komma med någonstans för att sedan försöka spurta till sig en liten peng. Han går som senast med aluminiumskor och stängt huvudlag.

9 Seven And Seven var godkänd i första starten för mig senast och har tagit det loppet på rätt sätt. Han ska vara bättre med det loppet i kroppen men att vinna detta blir svårt. Det är dock en fin häst och vi kör som senast, säger Adrian Kolgjini

Lopp 4

1 Townshend Broline övertog täten efter en bit senast och vann sedan lätt. Hästen är på gång och kan mycket väl duga här, men abret är att han inte öppnar snabbt från innerspår bakom bilen. Tur krävs och skor runt om fungerar, säger Peter Untersteiner.

2 Sato säger folk är ”en jäkla bra häst” så då är han väl det. Senast felade han kort ett par gånger, men gick sedan väldigt fort till slut och hann fram. Spurtade också jättebra till slut i ett Breeders’ Crown-lopp på Örebro tidigare, men hade då för långt fram. Detta läge är perfekt och jag kör på säkerhet i början. Detta är den tuffaste uppgiften han varit ute i, men jag hoppas han ska göra ett bra lopp. Om han vinner ger han mig en fin present för jag fyller 70 år på lördag! Ingen ändring, säger Håkan E Johansson.

3 Zoey Kronos gjorde första starten efter uppehåll senast och behövde den genomköraren. Nu har det dessutom blivit långt mellan starterna igen, men hon känns alert i jobben men kanske fattas det lite. Formen bedömer jag vara okej, och hon räcker nog inte till seger men bland de tre främsta kan hon nog slå sig in. Vi kör som vanligt, säger Adrian Kolgjini.

4 Velten Versallies Det är en bra häst för klassen som fortsätter göra det bra. Senast var han ute mot äldre hästar och slog en bra häst och Rick var väldigt nöjd. Efteråt känns allt bra med hästen i träning. Jag hoppas han ska duga långt igen men kan inte riktigt motståndet. Senast gick han barfota bak men jag tror han klarar det bra att gå med skor runt om nu. I övrigt ändrar jag inget och mina hästar reser nog fredag kväll, men vi har inte bestämt hundra än när de far.

5 Rudisha är en fin treåring som kvalade in till Kriteriet i höstas. Han känns jättefin för dagen och spurtade riktigt bra senast. Han har haft vissa problem med aktionen men de dagar han håller ihop den är han väldigt kapabel. Jag har lite svårt att sätta in honom här men vi tror på honom. Inga ändringar, säger Brian Jörgensen.

6 Djohndjohn var till salu för några månader sedan, men tände sedan till och någon försäljning nu är inte aktuell. Outsiderchans, tycker Carsten Bundgaard.

7 Speedy Tilly var ju riktigt bra för tre starter sedan och visade då att han nog kan duga i V75- konkurrens. Gången efter fick han inget fäste och senast var han väl bara sådär. Härifrån tänker jag inte ladda, men han kan dra iväg själv, så vi får se hur det blir när bilen släpper fältet. Han kanske ska gå med ryckhuva den här gången, men det bestämmer jag efter värmningen, säger Mikael J Andersson.

8 Chocolate Toll har egentligen bara gjort fina lopp men har fått utdelning i de två senaste. Båda segrarna har tagits från ledningen och intrycket har varit bra. Nu är det tuffare motstånd och samtidigt fick vi spår åtta vilket drar ner chanserna. Hästen är dock under utveckling och med lite flyt på vägen är han inte helt borta. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

9 Stand By Ken Han visade fin form som tvåa i Norge senast. Har känts bara bra efter det. Möter ett tuffare gäng denna gång men har ett passande smygläge och med klaff kan han överraska. Han går vanligtvis med skor så det funkar bra. Får nu rycktussar för första gången vilket kan ge en positiv kick.

10 Credicone Han har gjort två lopp sedan han kom till oss. Inledde med att få stryk i sista steget efter att ha gjort ett tufft jobb i ledningen. Det är en bra häst som nu har en på papperet passande uppgift. Läget är helt okey och han kan få ett passande rygglopp. Jag kan inte motståndet men är nöjd med min häst och blir inte överraskad om han dyker upp i segerstriden. Han åker samma dag.

11 Amerindienne är en riktigt fin häst som forsätter vinna. Han har varit lite trög av sig men börjar komma igång på allvar nu och vi kan inte vara annat än nöjda med honom. Det är lite tuffare emot den här gången, samtidigt som det blev bakspår men helt chanslös är han inte. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

12 Diamant Östervang har gått bra i höst, men från detta läge är hästen utan chans, säger Carsten Bundgaard.

Lopp 5

2 Paduca Dream kom till vårt stall för en vecka sedan då hästens ägare började jobba hos oss. Har gått några jobb med våra hästar och känns fin. Läget är bra och hon är startsnabb så en bra postion ska det bli. Tror hon är där framme, ibland har miljöombyten rejäl effekt. Skor runt om ska fungera, säger Anton Sverre.

3 Catch My Love avslutade bra senast och hade mycket otur Breeders’ Crown-finalen innan det. Då blev hon dragen bakåt av den som satt framför och jag tror vi hade kunnat sluta topp tre med bättre löpning. Hon har inte tagit hem något storlopp i år men vunnit försök till både BC och Derbystoet vilket jag såklart är oerhört nöjd med. Nu fick vi ett perfekt utgångsläge, och duktig kusk så jag räknar med en framskjuten placering. Det blir aluminiumskor runt om nu men hon brukar fungera bra vintertid, säger Tomasz Wisniewski.

4 Absolut Gehör gick bra till slut efter en smygare senast. Har form och ett fint läge, men ska köras invändigt på chans. Jänkarvagn när det är bilstart och skor runt om går bra, säger Peter Untersteiner.

5 Ilona Håleryd ska gå invändigt numera då hon inte trivs med att anfalla i spåren längre. Gick vasst via open stretch senast och Ingves får sikta på att angripa den vägen här också. Hon tar alltid i rejält på open stretch, då kan det gå undan till slut. Skor runt om går bra, säger Peter Untersteiner.

6 Waffle Cone fattades det lite i senast men jag var ändå nöjd med insatsen. Det blev dessutom en tuff öppning och hon kommer vara bättre nu. Spåret är okej och eftersom alltid går med framskor är hon nog lite gynnad av barfotaförbudet gentemot ett par av konkurrenterna. Vi kommer dessutom ändra till lättare skor, som både Dante Boko och Partizan Face använde senast. Hon har visat kapacitet tidigare och möter dessutom bara ston den här gången. Jag tror hon kan vinna, säger Adrian Koljgjini.

7 Ile Saint Louis var kanske inte som bäst senast men har visat fina takter i varje start innan det. Hon känns bra i ordning annars, men fick ett utgångsläge som försvårar det hela. Dessutom är skor ett minus för henne och hon känns aningen svårbedömd, säger Andreas Lövdal i stallet.

8 Stonewashd Diamant har varit strålande i höst och allt känns fortsatt fint med henne. Trots läget måste hon tas på allvar. Fick en extra kick barfota runt om så skor nu är förstås ingen fördel, säger Peter Untersteiner.

10 Bikini tränar bra efter lite uppehåll och känslan är att hästen presterar bra på lördag. Kapaciteten finns och hon får ses som en outsider, säger Carsten Bundgaard.

11 Ginny Weasley gjorde det okej i spåren i lördags och hade dessutom lite trafikproblem på vägen. Robert sa dock att hon inte känts så här fin i travet på länge och vi testar igen. Hon står bra inne här, men bakspår är svårt, särskilt på Åby där det finns open stretch. Inga ändringar, säger Oskar Florhed i stallet.

 

Lopp 6

1 Baxo Epice har fått rena drömläget, men jag tycker att hästen saknar den rätta formen. Tvivlar på att han räcker till seger, säger Carsten Bundgaard.

2 No Comment Jag är jätteglad att det blev omstart senast och därefter kunde han vinna åkandes. Han känns som en gummiboll efter det och har nog haft nytta av alla de gånger han suttit fast. Målet är att ta spets och den enda som kanske är aktuell att släppa till är Björn om han kommer tidigt eftersom min går väldigt bra på open stretch. Han går som senast med lätta aluminiumskor, norskt huvudlag och amerikansk sulky

3 Man O’War var mycket bra efter tufft lopp på Axevalla och fick dessutom stryk av en duglig häst. Han kommer mer och mer, efter att inte ha startat på ett litet tag och formen är det inga fel på. Utgångsläget passar fint och vi tror på en framskjuten placering. Skor runt är inget plus men heller ingen stor nackdel, säger Brian Jörgensen i stallet.

4 Bear Hope comebackade efter vila senast. Fick visserligen ett tungt lopp, men vi hade förväntat oss att han hållit lite bättre. Förhoppningsvis går han framåt med loppet i sig, men det är ett litet frågetecken för formen ännu. Duger annars i klassen och läget är fint, så vid normala vätskor är han ett bud. Ingen ändring, förutom att det blir skor runt om, säger Anton Sverre.

5 Martin De Bo Han blev hängandes i första sväng senast och gjorde sedan ett bra lopp i spåren, men blev avslagen av en som liftat med. Formen sitter där och han möter samma typ av motstånd han är van att göra. Han skulle behöva bli lite snabbare första stegen men ska kunna hamna okej till härifrån. Nu blir det skor bak också men det ska inte vara några problem och vi kanske provar ett halvstängt huvudlag för att få honom lite rappare från start

6 Am I Wrong har bra form och var riktigt fin senast. Det var förstås överraskande att hon kunde gå en 11-tid i tre minusgrader. Gör hon om den prestationen kan hon sluta rätt långt framme, men skulle hon vara bland de tre blir jag väldigt nöjd. Skor gick hon med förra vintern, så det ska inte vara några problem. Den enda ändringen mot förra gången är att jag sätter på en jänkarvagn, men det gör ingen speciell skillnad. Det är för att min andra häst i loppet går med den vanliga vagnen, säger Tommy Karlstedt.

7 Viking’s Topline brukar få dåliga spår på V75 och det blev det nu också. Att han får gå med skor nu påverkar inte själva kapaciteten, utan han har fått gå barfota för att han är lite trång i gången och slår sig en del med skor. Jag ska laborera lite med balansen och hoppas få till det tills på lördag, säger Anders Svanstedt.

8 Invingble H.C. Tycker att han gjorde ett bra lopp bakom en bra vinnare senast och han var även bra gången före. Han känns fortsatt fin i jobben så han håller säkert formen. Nu blev läget tråkigt och eftersom han inte är så snabb ut så krävs det tur att komma ner någonstans. Gör han det så kan han säkert vara långt framme igen men det är några bra emot så att vinna blir nog svårt. Han gick bra med skor senast och det blir inga ändringar.

9 Aramis Race – Blev fast med rubbet kvar senast och han kändes verkligen fantastisk. Det blev helt fel när jag valde att sätta mig i rygg på Rikard. Jag hade läst mig till att man var påställda kring den och tyvärr för vår del hade den en sämre dag. Förhoppningsvis kommer vi ha nytta av de krafterna den här gången och spår nio känns inte alls dumt. Han kan bli för ivrig ibland och det gäller att hitta en rygg för kan han få ett sånt lopp har han en ruggig speed. Att han tvingas tävla med skor nu tycker jag spelar mindre roll, det kändes i alla fall så senast.

10 Claude Debussy Brukar kunna hålla sig lugn men blev alldeles för het senast. Med tanke på det var insatsen ändå godkänd och han har varit duktig en längre tid. Vi kör ett extrajobb i veckan med honom för att göra av med överskottsenergin och med klaff fäller han många. Skor är nog ett litet minus.

11 Livinginmydream fick ett fint lopp senast och Kevin hann ut precis i tid. Det är sådana lopp som den här hästen ska ha och jag tycker det var en välförtjänt seger. Hon har haft en hel del otur i sin karriär, men vi hoppas det lossnat nu. Hon ställs mot tuffa hästar och måste ha det serverat igen. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

12 Amphibian Madness gör sina bästa lopp på rulle, men härifrån måste det förstås klaffa maximalt. Hon blev lite het i rygg på ledaren senast och pullade bort en del krafter. Med tanke på det gjorde hon ett bra lopp och formen är nog som den ska. Tar hon en pengaplacering är det bra. Ingen ändring, säger Tommy Karlstedt.

Lopp 7

1 Global Raceway kom inte till från start och fick backas ner i kön. Sedan följde han med bra och hade krafter kvar i mål. Gången innan gick han bra på Bjerke från ett svårt läge, så formen är bättre än raden. Läget är bra, men jag är inte riktigt säker på var vi hamnar från start. På Åby finns ju alltid open stretch att ta till, så det kan ju lösa sig ändå. Med lite flyt tycker jag att han ska sluta långt framme. Inga ändringar, säger Helén Blomberg.

2 Tuxedo Bi Han har emellanåt stora problem med sina ben men för dagen ser det bra ut med honom. Vi kommer att köra ett lite snabbare jobb med honom i veckan och får då ett kvitto på hur det är med benen. Ser allt okej ut tror jag han kommer prestera bra på lördag. Han har fått två lopp i kroppen efter en längre tids frånvaro. Näst senast fick han gå i dödens i ett ganska tufft kört lopp men vann ändå lätt. Senast satt han sist fortfarande varvet kvar men redan i sista sväng var han först. Han är van vid att alltid gå barfota runt om så skor är inget plus, även om jag tror han klarar det.

3 Exclamation Mark gick bra som fyra efter lite vila senast. Var heller inte tom i mål. Har gått framåt med den genomköraren i sig och det känns i jobben att han är på gång. Läget är fint och han kan öppna. Tror han är där framme och vi ändrar ingenting, säger Reijo Liljendahl.

4 Mellby Emeralds gick bra i Norge senast, framför allt med tanke på att travet inte stämde till hundra procent. Är ”tillxad” inför detta och känns nu mycket bra i träningen. Nu blir det skor runt om, barfota fram senast, men det är inget problem. Kan dyka upp där framme, men Exclamation Mark har ett lite bättre läge och har nog också lite bättre chans, säger Reijo Liljendahl.

5 Vischio Holz fick korsförlamning på Örebro senast och vi glömmer det loppet. Han känns fin annars och har presterat som vi vill hela året. Han har haft en hel del otur på slutet, men jag tror alltid på den här hästen. Skor runt om gör ingen större skillnad, säger Magnus Dahlén. 6 Wonderboy vann ett biligt lopp senast ich visade form, men nu är det betydligt tuffare emot. Tror inte hästen räcker till någon segerstrid, säger Carsten Bundgaard.

6 Wonderboy Han har god form men jag vet inte riktigt hur han står sig i den här omgivningen. Han går jämnt och bra men vi får se hur långt det kan räcka. Han får leta sig ned i banan, sedan lifta med och gå en bit till slut. Inga ändringar gentemot senast är planerat.

7 Super Photo Bood Han vann rätt så enkelt senast och gången innan på Örebro blev det mesta fel så den starten glömmer vi. Nu fick han ett läge något hack för långt ut för att man ska vara helnöjd, men samtidigt brukar han gilla när han få gå på i jämn fart och just Kim brukar få fin snurr på honom från början. Om det klaffar tycker jag han ska kunna vara med rätt så långt fram. Norskt huvudlag, urryckare och jänkarvagn som senast.

8 Hawk Cliff gjorde ett jättebra lopp igen senast och håller verkligen toppform för dagen. Tyvärr har han ingen som helst tur med spåren just nu och från bricka åtta kan det strula till sig. Kommer han bara till från det här läget är han väl inte helt avsågad, men det krävs klaff. Skor runt om är en liten nackdel, säger Andreas Lövdal i stallet.

9 Surprise Power har hittat en riktigt fin form och spurten i skymundan från svårt läge senast var av bästa märke. Allt känns bra inför den här uppgiften. Gick ett jobb i fredags och får minst ett till den här veckan. Läget kan bli bra och han är snabb iväg och följer hästar framför utan problem. Vore inte fel med hårt tempo där framme och sedan fritt via open stretch till slut. Den här killen är aldrig helt borta och vi ändrar ingenting, säger Joachime Gustafsson.

11 Magic Happens blev på tok för hetsig utvändigt om ledaren senast. Höll med tanke på det strålande som trea och hästen har form. Är dock ny i Bronsdivisionen och läget blev dåligt så vi kan inte vara direkt optimistiska. Skor går bra, säger Peter Untersteiner.

12 Legend Brodde går bra hela tiden och jag är nöjd med honom, hästen hävdar sig definitivt i klassen. Dock är läget iskallt nu och det blir förstås svårt att vinna. Är också väldigt startsnabb så då är ju bakspår ett extra minus. Tror ändå han gör ett bra lopp och sedan siktar vi på finalen på annandagen. Ingen ändring, säger Lars Brindeborg.

FILED UNDER : Okategoriserade , Trav

Senaste Inläggen