Wohlgart Andersson / 9 maj, 2019

Jackpot på Åby med 50 sköna millar

Jackpot på Åby med dubbla open stretch att tänka på. En stark favorit inleder, men det kan skrälla redan i lopp 2. lopp 4 ser också skrällbenäget ut, Jag tror på högre utdelning denna lördag än förra helgen.

STORA SYSTEMET

V75:1   3

V75:2   3, 6, 7, 12, 9, 2, 1, 11

V75:3   5, 8, 1

V75:4   3, 1, 6, 5, 7, 10, 2, 12, 11

V75:5   5, 3, 10

V75:6   6, 7, 8, 1, 10

V75:7   2, 3, 4, 

LILLA SYSTEMET

V75:1   3

V75:2   6, 3, 7, 12, 1, 2, 9

V75:3   8, 5, 1, 3, 2

V75:4   3, 6, 1, 5, 2, 12, 11. 7

V75:5   3, 5

V75:6   6, 1, 4, 7, 8, 10

V75:7   2

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   5, 2

V75: 2   7, 12, 2

V75: 3   4, 2

V75: 4   7, 12, 2

V75: 5   1, 7

V75: 6   3, 1, 10

V75: 7   8, 5

Om du vill vara med på mitt stora system med 50 kr andel finns en länk här, kopiera och klistra in i din webläsare  https://tillsammans.atg.se/inbjudan/9297-A6XC-26492

STARTKOMMENTARER

V75 1  En väldigt stor favorit inleder omgången. Gillar inte stora favoriter, men inser att det saknas motstånd den här gången. Jag hittar iaf. ingen som kan tänkas slå 3 Conrads Rödluva

V75 2   Nr 6 och 12 har bra statistik, det har även 7 och 9, även om galopp procenten irriterar på dem. Jag väljer att gardera på i stora laget då skrällfaktorn är hög.

V75 3   8 Day Or Night In gick också bra i Olympiatravet. Från bricka åtta bör röd kusk bränna iväg från start och i min värld är ledningen ett tämligen väntat resultat. I den positionen förlorar sällan den klassiga sjuåringen och visst bör Johan vara sugen på en elitloppsbiljett nu när både Cyber Lane och Pastore Bob verkar vara lite på ”dekis”5 Bahia Quesnot hade nog vunnit Olympiatravet om häst och kusk varit mer bevandrade beträffande open stretch. Stoet gick som fortast över mål och visade, med eftertryck, att det här inte är någon bluff. Motståndet skrämmer inte och vid första anblick var det här en solklar spik.. Men.. Tränare/kusk Junior Guelpa tänker ”spara hovarna” och kör med skor den här gången, vilket tydligen är ett klart minus. Kan givetvis vinna ändå, men än mer intressant är egentligen att spekulera i vad den gode Junior ”sparar hovarna” till..? Kanske är en rosa biljett inblandat i det hela och ska man få en sådan bör vi få se en tämligen vass insats ändå, oavsett balans. 1 Whitehouse Express spurtade fint i den senaste starten och får här en passande resa. Ska eventuellt tävla barfota runt om, vilket kan vara den kicken som behövs för att segerstrida.

 V75 4  Ett lopp med både hög skrällrisk och hög skrällfaktor, jag målar på tills färgen tar slut. Spets tar troligen nr 6, men loppet är mycket öppet. 6 Dallas Brick är spetsfavorit och har fin form. Det är inte fel att han är favorit, men man vågar ju inte lita helt på honom. 11 Raja Piraya behöver också flyt från sitt utgångsläge, men han är också duglig för klassen. Han har tagit båda segrarna på Åby och fungerade mycket bra för C Eriksson senast.

V75 5 I lilla laget provar jag gå kort med två hästar, nr 3 och 5. I stora laget lägger jag till nr 10 Antonio Trot.  5 Lesperanza ska räknas med chans, men jag anser att hon är överspelad med tanke på förutsättningarna. 3 Island Life har inte vunnit på V75 sedan 2016, men har verkligen tänt till i Bergs regi. Han var nära att vinna V75 från ledningen över aktuell distans näst senast och senast avslutade han rykandes från kön. Han är spetsfavorit och även om C Eriksson väljer att släppa så får ju hästen chansen.

V75 6   6 Whipped Eggs var mycket fin vid segern senast, men har en jobbigare uppgift den här gången och är ju inte att lita på. Given att gå emot. 1 Bear Hope har vunnit 2 av 2 på 2640 och är obesegrad från ledningen. Goop brukar vara vass på att sända iväg från början och vi håller häst som spetsfavorit. Från ledningen har han vunnit 2 av 2. Även om han ”bara” får vinnarhålet så får han chansen, ska vara favorit. 10 Randemar C.D. är bara spelad på 6% vid materialsläpp vilket är fel  Näst senast var han hårt betrodd i en Klass 2-final och svarade för ett bra lopp, men galopperade kort innan mål. Senast visade han fortsatt form. Klaffar det hyggligt så bör han duga långt här, loppets bästa outsider.

V75:7 3 Campo Bahia är säkert loppets bästa häst utan galopp. Bra form och bra statistik. Det som talar emot är 38% galopper. En till som har bra form är nr 2 Attraversiamo som också har bra statistik. Den är i dagsläget andrahandare, och jag väljer att chansspika den i lilla laget 4 Evaluate är inte heller någon dålig häst, mellan dessa tre står det nog.

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

1 Zeta Wise As fick ett gynnsamt startspår även om jag är lite orolig för att hon kan hamna för långt bak invändigt. Risk för att ledarhästarna släpper i omgångar på Åby. Drömpositionen vore rygg ledaren. Efter en misslyckad fjolårssäsong räknar jag med att hon kommer att tjäna fina pengar framöver. Hon vann senast med 70%-ig form. Hon kommer att vara rejält förbättrad nut. Det blir samma balans och med lite flyt kan hon överraska. Conrads Rödluva blir svårslagen, säger Fredrik Linder.

2 Racing Brodda finns inget nytt att rapportera om. Formen är intakt och hon kan öppna bra och jag skulle gärna se henne testas i ledningen där hon trivs. Men det avgör kusken. Går med skor igen då det fungerar bra, säger Mattias Djuse.

3 Conrads Rödluva har två raka i år och blir bara bättre och bättre. Hon kommer gå jobb i veckan men det känns verkligen som att formen sitter där den ska. Spåret passar perfekt och vi har inget att klaga på inför detta. Detta är en tuff final, men hon är bra själv och hon brukar gå barfota bak när det är final så det blir troligen samma nu. Hon startar alltid med chans, säger Pär Pergenius i stallet.

4 Felicity Shagwell har tyvärr dragits med med oturliga skador och sjukdomar under sin karriär och inte kunnat tävla kontinuerligt. Hoppas att denna säsong blir bättre. Hon bör ha gått framåt med loppet i kroppen och är naturligt startsnabb så vi får prova att köra till från början. Tar hon en plats är jag nöjd. Bestämmer mig senare i veckan om hon ska gå barfota bak. Det blir första starten med rycktussar, meddelar André Eklundh.

5 Zeta Kronos var bra i debuten för oss senast och borde gå framåt med loppet i sig. med klaff är hon bra nog att vara bland de tre även i finalen. Barfota igen, säger Anton Sverre.

 6 Zourane Kronos var helt ok i kvalet, även om vi trodde hon skulle agera bättre. Vi har dock förhoppningar om att hon ska vara vassare nu. Tror på en fin insats och vi ändrar inget,, säger C-G Björkroth.

7 Convivial Church är inte så tokig i grunden. Hon var förvisso femma i mål i försöket, men hade tur att en konkurrent hoppade över mål. Hon känns precis som hon ska, men fick ett dåligt läge och vi får hoppas på pengar. Det kan bli rycktussar för första gången,säger Pär Pergenius.

8 Miss Sober var fin i försöket och har jobbat bra efter det. Detta är en häst under utveckling men hon ställs mot de bästa jämnåriga nu och fick dessutom ett besvärligt utgångsläge. På förhand känns det som vi får vara nöjda med pengar. Inga ändringar, säger Brian Jörgensen.

10 DancingQueen Diablo är ett fint sto som höll bra i försöket. Hon blir allt bättre nu, men läge och motstånd gör att vi är nöjda med en slant. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

12 Dallas As har fått två lopp i kroppen och kommer mer och mer för varje start. Även hon har ett dåligt startspår och det blir svårt att komma in matchen härifrån. Det krävs en massor av tur på vägen och vi kör som vanligt, säger Brian Jörgensen i stallet.

Lopp 2

1 Global Undecided har dragits med dåliga utgångslägen en längre tid, men denna gång fick han ett fint spår. Är definitivt bättre än raden och om han bara inte blir fastlåst, är han där framme. Voltstart är inget problem och vi ändrar inget, säger C-G Björkroth.

2 It’s Showtime Zaz gick fullt godkänt efter kortare tävlingsuppehåll senast och visade 10-fart sista 500. Han borde vara vassare med det loppet i kroppen och fick ett perfekt utgångsläge. Tyvärr är han ingen blixt iväg men han sitter i alla fall bra till i andraspår direkt. Den här hästen gör alltid sitt och kan säkert tjäna fina pengar. Barfota bak, vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Kevin Svedlund i stallet.

3. Vlad DelRonco Han fick ett väldigt tufft lopp senast och fick känning i sina muskler. Efter det har han fått hälsa på hos veterinären men man hittade inga fel på honom. Det blir ett jobb ytterligare denna vecka och samma form av uppladdning som vanligt. Han har inte startat i voltstart för mig men när jag
frågade hans förra tränare sa denne att hästen klarar det utmärkt. Jag måste tro på bra chans här. Nu byter vi från jänkarvagn till vanlig vagn. Fast jag har inte märkt någon skillnad på mina hästar oavsett vilken vagn de springer med så det ska inte behöva betyda något. Hovarna är på gränsen att klara barfota så nu blir det skor bak.

4. Vikings Preacher Senast var det jag som gjorde bort mig och det blev fel med skorna i förhållande till hans fötter helt enkelt. Dessutom hade han en infektion i kroppen så att han gick som han gjorde fram
till galoppen var ett under. Nu ser allt bra ut med honom igen och han ser ut som en miljon i hagen. Han har bara felat en gång från start i voltstart men då var han för laddad så jag tror det ska gå bra nu. Vanlig vagn,skor runt om och öppet huvudlag igen, så inga konstigheter.

5 Marvelous felade 600 kvar i lördags och hade mycket sparat då enligt Erik som körde. Får ses som ett olycksfall i arbetet. Hästen är i form och ska inte ha några bekymmer med voltstart. Tror på en fin insats och det blir ingen ändring, säger C-G Björkroth.

6 Pastor Power avslutade vasst senast och har form. Har blivit snabbare ut och vi ska försöka utnyttja springspåret. Kan vara där framme och vi byter till vanlig vagn när det är voltstart, säger Peter Untersteiner.

7 Sevilla hade en lite sämre dag senast, men han hade varit ifrån lite innan starten på grund av en infektion i kroppen, så han är åtminstone delvis ursäktad. Han har tränat på bra efter förra starten och ska vara i normal form, och då räcker han ju bra. Det blir barfota runt om och det är första gången han går så i min träning, säger Joakim Lövgren.

9 Promo Kemp var jättebra senast från ett dåligt läge och dessutom felsteg på vägen. Han kommer mer och mer för varje start och formen sitter där den ska. Visst hade man hoppas på framspår men jag tror att han är lika bra bakifrån. Inga ändringar, säger Brian Jörgensen.

10. Havsbergs Knight Han kom aldrig till riktigt i loppet senast men var inte helt tom i mål. Från det här läget så ligger jag lite lågt gällande chanserna. Det blir skor runt om den här gången samt att han går i
vanlig vagn, inga ändringar i övrigt

11 Harran Boko fick jag order om att köra offensivt med senast och tyvärr blev det fel. Vi glömmer loppet och det viktigaste var arr han kändes fin och gör det fortfarande. Är startsnabb och trivs i ledningen. Blir ju inte tal om någon spetsstrid härifrån, men det ska bli intressant att se honom bakifrån. Tror han gör ett bra lopp och placeringen avgörs av hur han kommer till. Ingen ändring, säger Markus Waldmüller.

Lopp 3

1 Whitehouse Express gjort två fina lopp i år och känns riktigt på tårna för dagen. Han har dessutom fungerat fint med skor men tillåter underlaget på lördag kan det bli barfota runt om om. Läget är klart intressant och han ska passas, säger Pär Pergenius i stallet.

2. Probo O.P.: Han fick ett fint lopp i Kalmar i fredags och kändes bra. Det var lite lättare emot då och på lördag blir det skarpare konkurrens. Spåret är bra och jag siktar på att utnyttja det för position men vill ha ett lopp på väntan med honom. Toppformen är nära nu. Han går åter barfota runt om och inga ändringar för övrigt heller.

3 Lionel N.O. har inte presterat på topp i år, men vid en veterinärkoll efter starten på Jarlsberg upptäcktes att hästen hade problem med kotan på höger bakben. Han behandlades och kändes betydligt bättre i fredagsjobbet. Göran Antonsen körde först 25 i 2000 meter och sedan 16 i 1600 meter och var helnöjd. Planen är att hästen ska bli inbjuden till Elitloppet och den här starten ska göra honom aktuell för sista söndagen i maj. Nu byter man från norskt huvudlag till fasta skygglappar, då blir han mer fokuserad och rappare från början. I övrigt lätta aluminiumskor och troligen vanlig vagn. Bör tas med i beräkningarna, säger vår norske rapportör Joar Lysaker.

4 Montdore var jättebra som tvåa på Klosterskogen och följde upp det med en fin seger i Kalmar senast. Han närmar sig toppformen och fick ett passande utgångsläge. Det blir kanske svårt att vinna i detta sammanhang men jag tycker åtminstone han borde vara platsaktuell. Vi ändrar nog inget, säger Brian Jörgensen i stallet.

5. Bahia Quesnot Hon gick starkt till slut senast men var inte ett dugg tagen efter mål och hade låg puls. Hon har stått kvar i Sverige sedan dess och rapporterna om henne låter bra. Förhoppningen är att hon ska få vara med under Elitloppshelgen och detta loppet får ses som förebyggande. Men vi kör så klart för bästa möjliga placering och om det klaffar tror jag hon kan vinna. Hennes styrka är att hon är både stark och snabb till slut. Däremot kan hon inte vara med från start. Hon har sprungit in merparten av sina pengar med skor på. Senast gick hon barfota men det har hon bara gjort vid två tillfällen tidigare. Nu blir det skor på

6 Going For Gold Zaz har varit positiv i båda av årets starter. Sist mötte han Double Exposure uppe i Rättvik men han gick bra bakom den. Det är ingen häst som vinner alltför ofta nu för tiden men samtidigt tror jag inte att han kommer göra bort sig här heller. Vi kör som senast, säger Kevin Svedlund i stallet.

8 Day Or Night In har varit bra i sina två senaste starter och kommer med full form. Allt känns bra i jobben också och distansen passar. Utgångsläget på lördag ställer till det men med rätt lopp ska han ändå kunna vara med där framme. Inga ändringar, säger Ales Pavsic i stallet.

10 Baron Gift tycker jag gick riktigt bra i sin gulddebut senast. Han blev fast till slut och hade lite sparat i mål. Formen är på topp, men läget blev ju inte det bästa – speciellt inte på en open stretch-bana. Vi får hoppas på lite tempo så får han spurta sig till en bra peng – mer än så kan jag inte tro på. Han går med samma utrustning som förra gången, säger Rickard Svanstedt.

Lopp 4

1 Gambit Brodde kändes kanonfin inför loppet senast, men blev tyvärr ofokuserad när starten gick och galopperade bort sig. Banan var också lite för hård för honom. Gick också med helstängt huvudlag och det är möjligt att vi ändrar huvudlag till denna start. Läget är fint och jag tycker han ska räknas, säger Markus Waldmüller.

2 Iglesias Boshoeve galopperade innan bilen släppte senast, utan att vi vet varför. Hon gick ok när jag körde i årsdebuten och bör vara förbättrad. Fint läge och kan öppna hyggligt och det kan vara platschans. Troligen blir det skor igen, säger Anton Sverre.

3 Viking Brodde är mycket kapabel i grunden och kommer att bli riktigt bra framöver. Är väl ingen sprintertyp, men jag är övertygad om att han hanterar även 1640. Läget blev fint och visst kan han vara långt framme. Ingen ändring, säger C-G Björkroth.

4. Betting Rebel Han gick i mål med gott om sparade krafter senast. Han hade vunnit det loppet om han hade fått fritt till slut. Tycker att han nu går ner i klass jämfört med senast så jag är optimist angående hans chanser. Läget är bästa tänkbara och meningen är att han skall laddas för ledningen där han säljer sig dyrt. Inga ändringar är aktuella.

5 Global Utopia har inte startat sedan i januari, men tränar fint nu och är definitivt väl förberedd. Tror på en vass insats direkt och har inte sämre chans än någon av de två övriga i loppet från vårt stall, säger C-G Björkroth.

6 Dallas Brick var finfin vid segern senast och ska gå framåt med genomköraren i sig, då det var ett par månader sedan han startade senast. Tror på en fin insats och han kan absolut vara där framme även i V75. Ingen ändring, säger C-G Björkroth. 7 Look Håleryd gick ok i årsdebuten senast, men han behövde loppet. Är vassare nu, men läget gör att vi får vara nöjda med pengar, även om hästen duger i V75. Eventuellt barfota fram nu, säger Peter Untersteiner.

7. Loo Håleryd Han gick helt okej på Solvalla. Lite trög var han, men Erik tyckte att han var helt okej och det tyckte jag också. Han har säkert gått framåt av det loppet, men läget gör att man får ligga lite lågt. Jag har aldrig provat att öppna med honom, men någon raket är han inte. Jag tror det kommer hända mycket med honom de kommande månaderna för vi har grundat honom väldigt fint i vinter. Det blir inga ändringar.

8. Macelleria Han fastnade bakom en trött häst senast och hade mycket krafter kvar. Hästen känns fräsch för dagen och det är viktigt. Sedan verkar han starkare i jobben än någonsin. Under måndagens åtta intervaller gick han otroligt bra. Nu är distansen bättre men läget blev svårt igen och risken för dödens finns. Han klarar det men kanske inte kan vinna då. Hans hovar är slitna så jag vet inte balansen förrän på lördag. I och med det vet jag inte heller än om jag byter från öppet till ett open eye-huvudlag, men det kan hända.

9 All In a Dream är i finfin form. Instängd näst senast och blev lite vass i ledningen senast. Tycker inte att han är sämre än någon annan häst i loppet. Lite utlämnad från spåret men med lite flyt på vägen kan han vara ett skrällbud. Han klarar av täta starter och jag tror han går en hög 1.11- tid. Uhrberg upp och fötterna sparade, så det blir troligen barfota runt om nu, säger en optimistisk Stefan Axelsson, som för närvarande har nio hästar i träning.

10 Victoria Lane är en trevlig häst som gick bra från ett svårt läge senast. Hon tjänar säkert fina pengar, men att hon ska vinna härifrån tror jag inte. Ingen ändring, säger Joakim Lövgren.

11 Raja Piraya har inte startat på ett litet tag men var bra bakom duktiga hästar på Solvalla i sitt senaste framträdande. Hon fick ta igen sig en kortis efter det men har tränat på som vanligt. Läget drar ner chanserna och det känns som vi måste ha tur. Inga ändringar, säger Brian Jörgensen i stallet.

12 Marcello Wibb vann på ett bra sätt senast och har gjort fina lopp hela året, om man fråntar Momarken. Han känns alert för dagen men fick ett utgångsläge som drar ner chanserna rejält. Han kan nog hugga en hygglig placering ändå men det krävs klaff. Inga ändringar, säger Ales Pavsic i stallet.

Lopp 5

1 Bullyoung forsätter göra stabila insatser och det finns inget direkt att klaga på. Utgångsläget är bra, men han är ingen snabbstartare och det kan bli en invändig resa. Det behöver inte vara det sämsta men jag tror han får svårt att vinna, säger Brian Jörgensen i stallet.

2. Mr Lindy Han har aldrig varit i bättre form än han är nu och han höll bra efter en mycket snabb öppning på Vermo i lördags. Jag tror inte att det är något negativt med resan som var till Finland eller att det är tätt inpå, det är ju en gammal valack, och nu är det hemmaplan så jag tror att allt går bra. Läget är fint och jag tror att han tar ledningen, sedan får kusken bestämma taktiken. Distansen gick han bra på ifjol och det blir norskt huvudlag nu. Senast gick han med open eye-huvudlag och för övrigt inga ändringar

3 Island Life har bara gjort fina lopp sen han kom till oss och avslutade som en demon senast. Jag tycker att han är riktigt bra för dagen och fick dessutom ett spännande utgångsläge. Han kan öppna rätt bra själv och borde få en fin resa. Jag tycker detta är stallets bästa chans på lördag och vi kör med samma utrustning som vanligt, säger Brian Jörgensen i stallet.

4. Flash Håleryd Han gick bra i lördags från bakspår och täta starter ska inte vara några bekymmer. Läget är bättre den här gången, men däremot kanske distansen inte är hans bästa. Uffe får köra för en fin position då hästen är snabb ut och sedan får vi se hur långt det kan räcka. I första hand ser jag honom som en platsluring med klaff. Som senast blir det barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn

5 Lesperanza visste vi är en bra häst, men hon överraskade i alla fall på mig i sverigedebuten. Gick en ruggig långsida och vann sedermera lätt. Har ju vunnit på lång distans i Frankrike så den biten ska inte vara något problem. Jag tror att hon är speedigast i gänget och loppet i kroppen ska föra fram formen. Tycker hon ska vara i striden och eventuellt blir det jänkarvagn nu, säger Anton Sverre.

7 Hawk Cliff känns bara fin i träningen och är ju en häst som alltid går till slut om det klaffar någorlunda. Den långa distansen passar och han kan vara långt framme om han kommer till från läget. Ingen ändring, säger C-G Björkroth.

8 Sobel Conway har gått ok i de tre starter han gjort i år, men utan några plus. Hoppas formen är i antågande, men från detta läge ligger vi lågt. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

9. Jula Downton Han har varit här en dryg månad nu och galopperade i debuten för mig. Det blev en trång situation då och Calle var tvungen att ta i hästen. Det här tror jag blir bra så småningom och här
gör han en småspännande start. Han ger intryck av att vara mer en stark än en snabb häst, så det ska bli intressant att se honom över 2640 meter. Det blir skor runt om som vanligt och ett norskt huvudlag med murphybländare. Han gick med multicamsulkyn senast och det blir endera den eller en vanlig vagn den här gånge

10 Antonio Trot har gjort två riktigt bra lopp efter att vi ändrat lite på honom. Senast var ledaren omjöjlig att nå. Distansen passar och jag tror han kan vara i segerstriden om det klaffar lite. Ingen ändring, säger C-G Björkroth.

11 Great King Wine klarade tyvärr inte spåret senast, men gick riktigt bra efter galoppen och som loppet blev kört tror jag han hade varit med långt framme utan felet. Han håller sin fina form, vilket han gjort länge och han har verkligen blivit jämn i sina prestationer. Härifrån blir det svårt att räcka ända till vinst, men han får gå med i ryggar och förhoppningsvis spurta till en fin peng. Ingen ändring, säger Admir Zukanovic.

Lopp 6

1 Bear Hope spurtade riktigt bra i årsdebuten på Solvalla senast och han ska gå framåt med loppet i sig. Det är en bra häst som duger i denna klass och läget blev fint. Kan öppna rätt snabbt och lopp i kroppen bör höja formen. Kan vara långt framme och eventuellt blir det jänkarvagn nu, även om det troliga är att vi fortsätter med vanlig vagn, säger Anton Sverre.

2 Höwings Unbeatable var jättefin som tvåa i Norge senast och håller toppform för dagen. Distansen passar fint och han fick dessutom ett bra utgångsläge. Han kommer säkert att göra en fin insats sett till förutsättningarna och kan nog sluta långt framme, säger Brian Jörgensen i stallet.

3 Panamera har vi siktat på detta lopp med. Kanske lite lång paus efter senaste starten men jag tror att formen sitter. Distansen är den rätta och det blir sannolikt samma balans, barfota fram och norskt huvudlag, säger Ola Karlsson.

4. Pane Vino Det är en mysig häst som jag har en go känsla för. Han var vältränad när han kom men sedan har vi laborerat oss fram till en balans och träning som han fungerar med. Det är först nu vi har honom där vi vill och tanken är att han fortfarande ska vara i en uppbyggnadsfas. Däremot tycker jag
att han är bra nog redan nu och duger i normal klass. Då han både är snabb och stark ser jag gärna att han får rygg ledaren och kan utnyttja open stretch, men kusken får lägga upp det taktiska. Eventuellt byter vi från “murphy” till ett “cant see back” så att han drar ännu mer rätt.

5. Victory Lee Han har haft otur med spåren ett tag men nu äntligen har han fått ett bra läge på lördag. Formen är riktigt bra och han ser fantastiskt fin ut här hemma i jobben. Får han rätt resa kan han vara
långt framme och det blir inga ändringar.

6 Whipped Eggs vann på ett imponerande sätt senast när han dundrade runt i spets. Vi hade väl lite på känn att formen satt där den skulle men travet flöt också mycket bättre. Han gick barfota runt om och det kan såklart ha berott på det men det. Spåret är inte det bästa nu men samtidigt är han ingen snabbstartare. En liknande insats som senast borde kunna duga långt igen. Jag tror vi kör som senast, säger Brian Jörgensen i stallet.

7 Mellby Club blev störd av att en konkurrents sulkyhjul skavde emot honom i starten i lördags, med galopp som följd. Erik körde sedan runt två varv och sa efteråt att hästen kändes kanonfin. Formen sitter alltså där och han ska tas med i beräkningarna på lördag. Ingen ändring, säger C-G Björkroth.

8. Gustavson Be Det var väldigt starkt av honom att hinna fram näst senast. Senast försökte jag få honom att öppna bättre och det lyckades ganska väl. Vi fick ett lopp i andra utvändigt och vann lätt. Formen ser fin ut men vårt dilemma i Tyskland är att det är svårt att hitta lopp. Han är van vid svåra lägen så läget gör inte så mycket och distansen borde närmast vara en fördel. När han startat på Jägersro har han haft lite bekymmer med de rätt så skarpa kurvorna men på rakorna har han gått desto bättre. Med klaff tror jag han kan vinna även här. Senast gick han med skor igen men han är mycket bättre utan så om inte banan ställer till det så kör vi barfota runt om nu. Han reser med nattfärjan så det blir samma upplägg som inför tidigare starter i Sverige.

9. Zio Tom Jet Allt ser bra ut med honom för dagen men han hade inte övertygat helt tidigare i år innan starten senast. Men då lät vi honom tävla barfota runt om för första gången plus att vi bytte från ett öppet till ett helstängt huvudlag och då blev han mer fokuserad och presterade mycket bättre än vad jag
hade vågat hoppas på. Vi kör likadant igen men det återstår att se i fall det fungerar två gånger på raken. Dessutom möter han bättre hästar nu än vad han gjorde senast.

10 Randemar R.D. var bra vid segern i ett enklare lopp senast. Gången innan felade han bort en andraplats i en V75-final så kapacitet finns. Läget är dock knepigt och tur krävs. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

11 Powderfinger är en fin häst, men han har sköra ben. Var fin i ett banjobb efter 1.21 nyligen och då beslöt jag att starta. Får åka med och ta vad som bjuds. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

Lopp 7

1 Thrust Control satt fast i debuten för mig och fullföljde starkt som tvåa i kvalet till detta lopp senast. En mycket fin häst som blir bättre och bättre. Lite ”grön” ännu dock och jag är nöjd om han kan vara trea-fyra. Barfota runt om igen, säger Stefan Melander.

2 Attraversiamo har gjort två starter i år och närmar sig toppformen. Det blev ett rätt så tacksamt försök för honom. Läget blev perfekt men nu ställs han mot ett motstånd som håller hög kaliber. Han har dock visat att han duger mot de bästa. Vi värmer i jänkarvagn så får vi se hur det blir till loppet, säger Svante Båth.

3 Campo Bahia har Conrad sagt länge är en riktig kanon och hästens insatser motsäger ju knappast det. Han känns underbar i träningen inför detta och läget blev ju bra. Klart att vi tror på honom och den enda ändringen det kan bli är att vi sätter på urryckare, säger Markus Waldmüller.

4 Evaluate har vunnit de tre lopp han gjort sedan han kom från USA och är en härlig häst. Har också tränat jättefint efter senast. Bör också kunna öppna snabbt om han trycks av. Utan att vara säker, är han nog min bästa chans på lördag. Tror inte vi ändrar något, säger Stefan Melander.

5 Brothers N.Arms har utvecklats fint och jag var mycket nöjd med hans insats i kvalet. Hästen är också snabb ut. Placerar honom som jämbördig med Thrust Control för dagen. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

6. Baritone Artist Fick ett tufft lopp i försöket men fullföljde starkt. Det var första riktiga genomköraren sedan BC-finalen i fjol och jag tror han kommer vara klart bättre nu. Det känns som han tagit ett par steg i utvecklingen. Han kan öppna, kommer säkert få en fin position och en hygglig placering är inom räckhåll. Barfota bak, ryckhuva med fast bomull under och svensk bike.

7 Townshend Broline får godkänt i kvalet. Nu jagar vi pengar och det blir ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

8 Zephyr Kronos låg på en hel del i försöket men ni var ändå nöjda med insatsen. Det var första gången med en riktig genomkörare över medeldistans och jag tycker han gått framåt rejält med det loppet i kroppen. Det är en kapabel häst, som tävlar en hel del mot sig själv men läget drar ner chanserna. Det blir troligen samma utrustning som senast, säger Pär Pergenius i stallet.

9 Ferrari Sisu gick överraskande bra i kvalet, starkt gjort att bli tvåa från positionen utvändigt om ledaren. Hästen är under utveckling och två lopp i kroppen höjer formen. Smygläget behöver inte vara fel och han kan roffa åt sig en bra bit av priskakan. Ingen ändring, säger Markus Waldmüller.

10 Zeus Bi hade en misslyckad sejour i Italien i höstas. Han känns allt spänstigare i jobben och det är en kapabel häst. Tyckte kanske han borde varit tvåa i försöket men han avslutade 1.06 sista 200, så det var inte så dåligt. Han kommer att gå framåt tre “snäpp” efter senaste starten. Han har lite platta fötter och skoryck blir inte aktuellt förrän i Sprintermästaren, som är det stora målet för året. Har störst förhoppningar på Zeta Wise As tack vare läget, säger Fredrik Linder

11 Night Rhythm kom lite på vingel senast men fullföljde ändå starkt och vi var nöjda. Utgångsläget nu ställer till det samtidigt som man måste respektera motståndet. En fin peng kan det blir och vi kör nog som sist, säger Pär Pergenius.

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen