Wohlgart Andersson / 8 augusti, 2019

Jackpot på Åby

Det blev ett par jackpot omgångar att spela innan den stora Mega jackpotten på Bergsåker den 24 augusti. Ska försöka hinna skriva om den också när det nalkas.

Till denna jackpot finns två stora favoriter. En av dem finns knappast anledning att gardera, kanske inte någon av dem förresten. Det kan bli bra utdelning ändå, fastän två favoriter vinner. Det gäller att gardera rejält i de andra loppen.

V75:5 är ett öppet lopp. På lilla systemet väljer jag att spika nr 10. Den tog jag ut i måndags på min enkelrad, när sedan Stora Vinster hade den andrarankad, då stärktes självförtroendet så jag tyckte jag kunde spika den. Det är spelvärde så det räcker

Det ska bli nederbörd mellan 5 och 24 mm i Göteborg under lörd. eftermiddagen enligt yr.no Detta kan naturligtvis ändra förutsättningarna rejält.

STORA SYSTEMET  3240 rader

V75:1   4, 5, 2, 1, 10, 11

V75:2   3, 6, 5

V75:3   4,  9, 3, 

V75:4   3, 9, 4, 10

V75:5   10, 2, 6, 9, 11

V75:6   5

V75:7   9, 4, 5

LILLA SYSTEMET  288 rader

V75:1   4, 5, 1

V75:2   3, 6

V75 3,  4, 9, 2, 11

V75:4   4, 9, 3, 10, 

V75:5   10, 

V75:6  5, 6, 8

V75:7   9

 

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1  10, 11

V75: 2   6

V75: 3   11

V75: 4   4, 10

V75: 5   10, 2, 11

V75: 6   7, 2

V75: 7   5, 4

STARTKOMMENTARER

V75 1  Favorit blir 4 Global Undercided. Motiverad favorit som levererat på slutet, men har varit ojämn tidigare i år. Finns de som tänker spika honom såg jag, men för mig blir det att gardera. 5 Staro Leonardo är spetsfavorit. Från den positionen har han vunnit två gånger av tre

Rank 4, 5, 2, 1, 10, 11

V75 2 Här kommer en av de två stora favoriterna i denna omgång., 3 Verten Versailles. En bra spik på det lilla systemet, den  har  inte högt spelvärde, så jag väljer att gardera, främst med nr 6 Intanbul Boko som utrustas med goggles och jänkarvagn för första gången.

Rank 3, 6, 8, 5, 1, 9

V75 3 Det kan vara ett misstag att som jag inte tro på 10 Ural. Inte för hästen är dålig, för det är den absolut inte. Bakspår tar dock ner förutsättningarna när hästar som 4 Eldorado B och 2 Regazzo de Sopra finns på framspår. Väljer faktiskt nr 9 Hazard Boko före. En som man inte skall glömma bort är  s11 Apapmand som sprang ifrån både  Eldorado och Regazzo på Årgäng.

Rank   4, 2, 9, 10 11, 1

V75 4 Om inte nr 4 Zizou var med, skulle jag kunna tänka mig att spika 9 Short in Cash. men 3 Marcello Wibb är också ett hot från ett bra spår.

Rank 4, 9, 3, 10, 11, 2

V75 5 Här är det många om budet, jag väljer att ta ställning och spikar 10 Zarenne Fas på det lilla systemet

Rank  10, 6, 2, 9, 11, 1

V75 6   Här väljer jag att spika 5 Coctail Fortuna. Hemmahäst med bra form. Värst emot är 8 Baron Gift. Verkar som 6 Ferrari B.R blir hårt betrodd på gamla meriter även om han vann senast. 2 Nappa Scar går med jänkarvagn för första gången på ett år

Rank 5, 8, 2, 4, 1, 6

V75 7   Vill man nu gardera 9 Propulsion fast det är passande lång distans, så tycker jag man ska ta med 4, 5, 8 i nämnd ordning

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

 V75:1

1 N.Y.Coeurdesoleil var mycket bra vid segern i Sverige näst senast. Sist var han ute i Norskt Mästerskap och snubblade sig i galopp när det blev speedkörning. Jag tar inte för hårt på det, för hästen är i toppform. Spåret är intressant, men jag upplever honom som ojämnt startsnabb. Det är inte omöjligt att han kan hålla ledningen, men en fin resa borde det under alla omständigheter kunna bli. Vi kommer att köra barfota fram och han kan säkert vara med och hugga där framme, säger Geir Vegard Gundersen.

2 Final Dream gör fina lopp varje gång och jag har inget att klaga på inför detta heller. Utgångsläget blev perfekt, och eftersom han är snabb ut borde han få ett fint lopp. Åby är bästa tänkbara banan för honom också, och han kan säkert sluta långt framme. Platschans känns realistiskt. Inga ändringar, säger Johan Sedström.

3 B.B.S.Johnny har bra form, liksom resten av stallet. Han står lite hårt inne, men har fått ett fint läge och kan nog sluta fyra, femma. Han är rejäl och går alltid in i mål, så de springer inte ifrån honom i alla fall. Det blir ingen utrustningsändring, utan han kommer att gå exakt som han gjorde förra gången, säger Stefan Arvidsson.

7 Urgent Call öppnade snabbt senast, men nådde ändå inte ledningen. Jag var inte helt säker på att formen var hundraprocentig, så jag körde lite passivt. Han gick sedan bra till slut och travade bättre än någonsin. Han ska vara förbättrad till den här starten och jag tror på en fin insats. Jag kommer att ladda, och når vi ledningen så kör jag där. Han går utrustad som i senaste loppet, säger Oskar J Andersson på sin hemsida.

8 Pastor Power går bra varje gång, men från det här läget blir det förstås jobbigt att blanda sig i det hela. Jag får därför ligga lite lågt och hoppas att han kan få med sig lite pengar hem till stallet. Han går utrustad som han gjorde senast, säger Peter Untersteiner.

9 Grandfather Bill vann lätt senast och visade återigen att han biter ifrån sig bra i ledningen. Formen är på topp, men läget är ett litet minus den här gången. Ändå är han så pass bra i ordning att han ska kunna sluta långt framme. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

11 Exclamation Mark fick ett svårt utgångsläge, vilket förstås är lite tråkigt när det handlar om en final. Han har gått fint på slutet, men trots att han är bra i ordning så måste det förstås lösa sig på vägen och jag får vara nöjd med hyggliga pengar den här gången. Han går utrustad som han gjorde i senaste starten, säger Reijo Liljendahl.

V75:2

1 Loveexplosion H.C. gör det bra mest hela tiden och höll fint efter ett ganska tufft upplägg från svårt läge senast. Formen är som sagt bra och läget perfekt. Han kommer att gå barfota runt om denna start och det gör honom lite rappare. Alltid tufft i V75-finaler så vi satsar på en smygresa och hoppas vara 3-4:a säger Christoffer Eriksson.

2 Bear My Name har hittat stilen på allvar sedan vi började köra med urryckare – tidigare har han mest sprungit och bromsat. Senast gick han i dödens på en fin tid, så formen är så bra den kan vara. Nu är jag realist och trots det fina läget tror jag på en plats mellan 4-6 som bäst. Han kan öppna och det bästa vore om han hittar ner på innern och får smyga med. Jag gör inga ändringar i utrustningen, säger Dan Widegren.

4 Carotene var vi besvikna på senast men han var väldigt bra i starten innan det. Han behöver alltjämt rutin men vi tycker han kommer mer och mer. Vi fick ett rätt bra utgångsläge och jag tror han han duga en bit även här trots att motståndet är tufft. Inga ändringar, säger Markus Waldmüller i stallet.

7 Pegasus All Over köpte vi som treåring och han hade då inte gått ett enda jobb på sju månader, så han har tappat värdefull träning i sin ungdom. Utvecklingen har dock gått åt rätt håll, och hästen har tävlat över förväntan. Med ett bättre spår hade jag trott på en framskjuten placering, men från spår sju måste vi ha mycket tur på vägen, säger Toste Norgren.

10 Katinka har fin form och Örjan har tidigare fått snurr på henne. Hon var dubbelanmäld och jag var tvungen att starta henne senast. Då fick hon gå med skor och vanligt huvudlag, men nu blir det barfota runt om och norskt. Med rätta ryggarna kan hon få med sig en fin peng, säger Thomas Claesson.

11 Simb Rocker fick inte det bästa läget, men å andra sidan går han bra bakifrån så någon stor nackdel är det trots allt inte. Han har tänt till sedan han började gå barfota och näst senast testade han jänkarvagn för första gången och det hade en bra effekt. Senast gick han med vanlig vagn och kom inte till i loppet; det är svårt när man hamnar i kön i Åmål. Med klaff och lite tempo kan han nog dyka upp där framme. Jänkarvagnen åker på igen, säger Thomas Dalborg.

12 Miss Silver var jättefin när hon vann från dödens senast och är under kraftig utveckling. Hon kan göra en hel del jobb på egen hand om det skulle krävas, men spåret blev ju förstås riktigt tråkigt. Helt borta kanske hon ändå inte är, om det löser sig maximalt. Det blir ingen ändring i utrustningen mot förra gången, säger Andreas Lövdal i st3

V75:3

2 Ragazzo da Sopra var jättebra senast och var inte långt ifrån att kunna hålla undan. Den här hästen gör alltid sitt i loppen och fick ett kanonspår nu. Detta är en tuff silverfinal, men han kommer hamna vettigt till och kan säkert vara med där framme. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

7 Secret Mission blev det alldeles för tufft för näst senast i Halmstad, med tredjespår genom första sväng och fort gick det också. Vi har dragit ner lite på träningen med honom men han känns alltjämt lika fin som alltid. Han var ju väldigt bra där i juni och jag tror formen är lika nu. Spåret är kanske inte det bästa, så vi behöver hitta ner och dessutom är detta en väldigt tuff final. Med lite flyt kanske vi får pengar men vi är utlämnade. Barfota runt om, helstängt och svensk bike, säger Jonny Mårtensson.

8 Mr Lindy vann på en bra tid senast och formen är på topp. Han är startsnabb och travsäker och att backa från start är inte aktuellt. Ingves får ladda, för vi kan inte ge upp på förhand. Barfota runt om som vanligt, säger Veijo Heijskanen som för övrigt fyller sextio år i veckan.

9 Hazard Boko är en fin häst som tyvärr varit skadedrabbad i sin karriär och inte kommit upp i sin rätta potential. Han gick bra senast från ett svårt utgångsläge och spåret är i alla fall bättre än förra gången. Det blir svårt att vinna, men jag hoppas han kan tjäna fina pengar, då motståndarna inte springer ifrån honom, berättar Per Lennartsson.

10 Ural skulle köras snällt senast, och det fick ju betalt för. Efter den starten fick han vila helt i fyra dagar och bara gå och ha det bra. Jag körde ett jobb med honom igår (söndag) och då kändes han jättefin. Spåret är som det är, men skulle det bli tempo på loppet är han förstås gynnad. Jag håller honom för att vara en av de bästa silverdivisionshästarna i landet och flera av hans segrar har han tagit utan att behöva anstränga sig fullt ut. Han är en härlig tävlingsindivid som verkligen vet när det är allvar. Hemma går han mest och lunkar och när man reser med honom står han och sover. När man tar på honom grejorna vet han att det är dags och då vet han att det är tävling som gäller. Det är klart att jag tror på bra chans, även om det ju måste lösa sig härifrån. Den enda tänkbara ändring är om det blir regn – då får han på sig sin mask med stänknät, avslutar Susanne Richter.

11 Apapmand var fin vid segern på Årjäng senast och har tränat på fint efter det. Nu är det helt andra förutsättningar, med tuffare spår och sämre läge. Vi får hoppas på tur med tempo och ryggar, så får han gå till slut. Han kan avsluta vasst men vi är utlämnade. Inga ändringar, säger Jeppe Rask.

V75:4

1 Nero Maximus var ute mot hårda hästar senast och dessutom över tre varv. Det blev kanske ingen vidare placering, men vi var väldigt nöjda med insatsen ändå. Hästen behöver mer rutin, men de här förutsättningarna ser ut att passa honom. Han kan öppna rätt kvickt och får säkert en fin resa. Vi kör med samma balans som senast och han kan sluta långt framme, säger Markus Waldmüller i stallet.

2 Silent Hill var jag nöjd med på Mantorp och han gör oftast goda dagsverken, utan att vinna så ofta. Från det här fina läget kan han ta en god placering. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

3 Marcello Wibb var mycket bra i sitt senast framträdande och har tränat på fint hemma efteråt. Nu fick vi ett perfekt utgångsläge och han bör ses som en av de som har chans att vinna loppet. Inga ändringar, säger Ales Pavsic i stallet.

4 Zizou är i absolut knallform och har ett perfekt utgångsläge på lördag. Han står på tur för seger och det blir full laddning från start. Jag tror han leder från start till mål, berättar en mycket optimistisk Veijo Heiskanen.

6 Royal Navy Neo vann lätt från ledningen i lördags och hade krafter kvar. Han har varit bra länge nu och vi har inget att klaga på. Han är väl en av flera med chans i loppet och vi kör som vanligt, säger Anton Sverre i stallet.

7 Twigs Ceasar var klart bra senast. Vi trodde nog att han skulle behöva det loppet, och han lär vara ännu bättre nu. Spåret är kanske väl långt ute på vingen och det krävs en hel del tur på vägen. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

8 Copaca Banana fick en omöjlig resa i 11-tempo i dödens senast på Axevalla, så den starten glömmer vi. Han hade ju tre raka vinster före och gick nytt rekord vid segern i Kalmar. Han kändes bra i ett jobb i veckan, så formen är intakt. Det blev verkligen en stentuff final och från spår åtta är det mungiporna ner. Kusken bestämmer taktiken, men jag utgår från att det blir ett defensivt upplägg, säger Maria Rosenberg.

9 Short in Cash tycker jag är bästa chansen av våra tre hästar i loppet och även den bästa i hela omgången. Med rygg i autostart är det större chans att han går iväg felfritt, och detta är en väldigt kapabel häst i grunden. Felfri är han med och gör upp om segern, om det inte strular. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

10 Tale of Jacks tycker jag har fått ett skapligt spår, med tanke på att det är det värsta motstånd han mött hittills. Senast vann han okörd och trots att han möter bra hästar tror jag han dyker upp därframme. Ett tag hade jag en plan att rycka allt på honom, men när vi nu fick bakspår nöjer jag mig med att troligen ta bort framskorna, säger Mikael Cedergren.

V75:5

1 M.S.Triple J. tycker jag är en riktigt bra fyraåring, som faktiskt var lite bättre än förväntat vid vinsten på Axevalla. Jag trodde lite mer på min andra häst i loppet, men Triple vann faktiskt ganska enkelt på en bra tid på en lite krävande bana. Jag hade ju tur med startspåren med bägge mina hästar men taktiken lämnar jag över till kuskarna, säger Frode Hamre.

2 Patent Leather blev störd till galopp näst senast och rullade över i galopp gången efter, när han kommit till ledningen. Det gör mig lite bekymrad, för jag tycker inte att han känns som någon osäker häst. Jag tycker nog att den här har minst lika bra kapacitet som min andra häst, men han måste bevisa det i lopp också. Jag hoppas naturligtvis att bägge mina hästar ska kunna vara med i segerstriden, avslutar Frode Hamre.

4 Borups Senator var klart positiv i sin halvcomeback senast och har tagit det loppet på bästa sätt. Utgångsläget är bra men vi möter riktigt tuffa hästar den här gången. Man får dock inte glömma att han sprang en elvatid som treåring och var kriteriefinalist, men ett sådant här lopp vinner han knappast. En hygglig slant kan det dock bli, med lite flyt i loppet. Inga utrustningsändringar är planerade, säger Tomas Malmqvist.

5 Roofie satt fast med gott om krafter kvar över mållinjen senast och vi tar nya tag nu. Han känns väldigt pigg och alert i jobben och jag är inte alls främmande för att han kan överraska om det löser sig fullt ut på lördag. Vi har ett helt okej utgångsläge och med klaff är han som sagt säkert långt framme. Han kommer att gå utrustad som senast, säger Ales Pavsic i stallet.

7 Flight Dynamics får ofta taskiga lägen, och så blev det även den här gången. Jag tycker att han gick ganska bra i skymundan senast och har fin form, men slutar han fyra, femma med de här förutsättningarna är jag fullt nöjd. Han kommer att gå utrustad precis som han gjorde senast, säger Stefan Melander.

9 Missile Hill vann på ett bra sätt senast och tränar starkt efter det. Detta är en riktigt fin häst som borde duga långt i sammanhanget. Spåret kunde såklart varit bättre, men det ska väl kunna lösa sig ändå. Det är medeldistans den här gången, men det ska inte vara några problem. Han ska räknas och vi kör nog som sist, säger Pär Pergenius i stallet.

12 Thrust Control går vettigt, tycker jag. Precis som min andra häst i loppet drog han ett tråkigt spår och han behöver hårt tempo för att få med sig något av priskakan. Formen är det inget fel på, men uppgiften är väligt svår. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

V75:6

2 Nappa Scar fungerade inte i ett montèlopp senast och är inte helt pålitlig i den disciplinen. Jag tror att det kan vara bra att han har fått vila lite från travlopp en stund. Jag är nöjd med läget och här satsar vi på en snäll invändig resa – det är då han fungerar som allra bäst. Han går barfota runt om som vanligt i travlopp. Jag hoppas att han kan hänga med till en tredje-fjärdeplats, säger Per Lennartsson.

4 Justice Ås galopperade senast, då jag fick ta upp hastigt och han kom helt enkelt ur rytmen och tappade travet. Jag ser det mest som ett olycksfall i arbetet och formen tycker jag verkar vara på väg uppåt. Han har fått ett fint utgångsläge, då han kan öppna riktigt bra. I sina bästa stunder är det inte alls någon tokig häst och han ska väl kunna dyka upp ganska långt framme, tycker jag. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

6 Ferrari B.R. har gjort fyra starter i år, vilket resulterat i två vinster. Han vann senast efter att ha fått en fin resa i andra par utvändigt. Han är förhoppningsvis på väg mot formen, men jag tror inte att han är mogen att segerstrida. Spåret är inte heller optimalt, då han bara är hygglig från start, säger Per Oleg Midtfjeldt.

7 Fossens Bonus har varit lite bättre i de senaste starterna. Ifjol vann han inget lopp, men han var heller inte kurant. Han hade problem med blodvärdena, men nu ser det alltså bättre ut, även om han kanske inte är lika bra som när han var på topp. Spåret var ingen höjdare och det är klar vingelrisk, då han inte är någon blixt från start. Jag får därför ligga lågt. Senast gick han med skor, men nu blir det barfota runt om, säger Magnus Jakobsson.

8 Baron Gift har en makalös otur med spåren. Tre gånger i rad har han haft spår sju, och nu blev det åtta… Men det är inte så många hästar med i loppet, så han kanske inte hamnar så illa till ändå. Jag har inte bestämt mig hur jag gör från början; om jag kör till eller tar upp och backar. Det får ge sig. Senast var han som vanligt igen, efter den sämre insatsen gången innan. Han gick rejält, trots att han fick göra ganska mycket jobb under slutrundan. Jag brukar ju köra honom mer på väntan, men gav honom ett lite tuffare upplägg. Motståndsmässigt tycker jag att det ser lämpligt ut, men det måste ju som sagt lösa sig lite härifrån. Det blir ingen ändring i utrustningen, säger Rickard Svanstedt.

9 Spartan Kronos ställs inför en intressant uppgift och behöver inte vara borta. Han har varit jättebra länge nu och har kommit tillbaka starkt efter sin skada. Jag tycker alltid att den här hästen är segeraktuell, men det måste lösa sig lite med tanke på läget den här gången, säger Markus Waldmüller i stallet.

V75:7

1 Usain Henna har riktigt fin form och satt faktiskt fast med lite sparade krafter på en tiotid senast. Han har mött tuffa hästar i Frankrike och är klart gynnad av den långa distansen, gentemot sprinterdistansen senast. Visst är det tufft emot, men helt borta från en plats bland de tre tycker jag inte att han ska vara. Ingen ändring, säger Andreas Lövdal i stallet.

3 Pastore Bob stod för en topp prestation i Hugo Åbergs det är väl ungefär samma motstånd nu. Skillnaden är distansen, men den ska inte vara några problem. Spåret är perfekt och härifrån kan Johan välja taktik. Hästen är bra nog att sluta långt framme. Vi kör som senast, säger Ales Pavsic i stallet.

4 Milligan´s School känns fin som bara den i träningen. Han fick ett bra spår, då han kan öppna snabbare när han startar en bit ut bakom bilen. Distansen är ny för honom, men han känns stark och jag tycker att han borde klara den utan några större problem. Han möter många bra hästar, men är ju bra själv också. Ingen ändring i utrustningen, säger Stefan Melander.

6 Reckless var jättefin senast på Jägersro, även om det var tur att det blev seger. Hästen känns stark för dagen och är gynnad av den långa distansen. Nu är det ett helt annat motstånd och det ska bli kul att se hur han står sig mot dessa hästar. Jag blir inte förvånad om han dyker upp bland de tre främsta, men vinna blir svårt. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

8 Makethemark fick ett trist läge den här gången, men vi kan inte klaga så mycket eftersom han hat haft tur med spåren länge nu. Senast var han jättefin och vann enkelt. Han tränar på fint efter det och är en häst som duger mot de allra bästa. Propulsion är såklart bra men vår häst är inte chanslös om det klaffar. Barfota runt om och jänkarvagn som vanligt, säger Anne Raarikainen i stallet.

9 Propulsion spurtade som en demon i Hugo Åbergs och vi kan liksom inte begära seger när loppet blev som det blev. Hästen känns i alla fall kanonfin efter det och nu blir det tätare starter. Det ska inte vara några problem och distansen ska också passa honom. Vi har haft detta loppet i sikte och förberedelserna är optimala. Samma utrustning som vanligt, säger Pär Pergenius i stallet.

12 Handsome Brad är åtgärdad för lite småskavanker efter senaste starten och är kanske inte 100% på topp. Läget blev ju sämsta tänkbara. Får trösta mig med att det inte är sprinterdistans, då spåret hade känts ännu mer hopplöst. Hoppas ändå att han ska kunna vara med bland de fem bästa om det stämmer lite med positionerna. Distansen är inga problem, säger Ulf Stenströmmer

 

 

 

FILED UNDER : Okategoriserade , Trav

Senaste Inläggen