Wohlgart Andersson / 10 augusti, 2018

Jackpot på Åby

Åby är en härlig bana med dubbla open stretch. Nu blev dessutom omgången kryddad med en jackpot. Det är inte helt lätt att lista ut vem som hamnar i andra tredje och även fjärde inner! Här kan man få bra info på Björnkollen. Den försöker jag lyssna på när jag kan. Inte för jag tycker Goop är särskilt bra tippare, det är mer det material och körtekniska jag vill lyssna på. Ibland har han en bisittare som är en duktig tippare. Omgången består av tre lopp där det statistiskt kan skrälla.

V 75:1 Inledningen är ett halvöppet lopp, där spelarkollektivet ger förtroendet till 2 Cobbourg Hanover. Behöver inte vara fel, men jag garderar, då USA födda hästar brukar vara bäst över sprinterdistans. De fem första borde räcka här. Nr 3 har spetsläge för första gången på svensk mark. Men båda innanför är också startsnabba! 3:an är en häst som har vunnit över alla distanser och det är ju inte mindre tilltalande med Goop upp för första gången.  Rank, 3, 2, 1, 4, 5 skräll nr 8

V75:2 En skrällbenägen lopptyp där det är svårt att ta fram förstahästen. Det är i alla fall inte nr 7 Bear Hope! Jag provar med 3 Karl Sjöhammar, men här ska man ha med många. Rank 3, 4, 7, 6 Skräll nr 9,

V75:3 Jag krånglar inte till det, jag väljer att spika omgångens största favorit, och garderar i de lopp där det är skrällrisk istället. Rank 3, 2, 9,  skräll nr 6

V75:4 Ett intressant lopp där det blir barfota på spetsfavoriten. Det borde bli så att nr 7 frontar och släpper till nr 3. På ett litet system kan man chansa på de två, annars är det en skrällbenägen lopptyp och man behöver ha många. Spelvärde.se har 1, 4, 14 som sina A hästar första B häst är nr 7. 3:an som jag tror på har de som nionde rankad, det säger en del om loppet. Men den har inlett karriären bra och är spetsfavorit. Hon är dock orutinerad och startar i en klass där det ofta betalar sig bra att gardera. Rank 3, 7, 6, 1, 10, 11 skräll resterande hästar

V75:5 Försöker täcka loppet med 2, 3, 4, 9. Tror mest på att nr 2 spetsar, det får bli min förstahäst. Tror man på skräll här kan 11 vara ett alternativ, Peter Untersteiner tror dock det blir tufft att vinna från läget. Rank 2, 9,,3, 4  Skräll nr 5

V75:6  Här har spelarkollektivet valt hel fel favorit anser jag. Förstår inte hur han blivit så uppskrämd, såg att Expressen hade den spik! Där rasade mitt förtroende för Expressen som annars brukar vara ganska träffsäkra!. 5 Victory Kåsgård vann visserligen sist på ett bra sätt, men att för den skull tro att han skall hävda sig i den här konkurrensen är fel. Jag väljer att ha flera andra hästar före honom. I ett av mina lag tar jag inte ens med honom. 11, 2, 6, 9 tycker jag går före Victory Kåsgård. Här kan det skrälla! Rank 11, 2, 6, 9, 5 Skräll nr 1, 4

V75:7 I epilogen har vi 2 riktiga kämpar och det borde räcka med dessa. Jag tror mest på Readly Express men vi har ju sett Propulsion också hur fantastisk han är. Jag väljer att ta ställning för att ha råd att gardera i de skrällbenägna lopptyperna istället. Men det är absolut inte säkert det är rätt beslut.

KUSK OCH TRÄNARINTERVJUER

V75:1

1 Roheryn är ju en kalasmärr och hon känns bara fin efter segern på Axevalla. Ska komma iväg hyggligt snabbt från innerspåret, men om det räcker för att ta ledningen vet jag inte. Kapacitetsmässigt duger hon långt i klassen och utan strul är hon i striden. Ingen ändring är aktuell, säger C-G Björkroth.

2. Cobourg Hanover Han tar loppen bra och man måste fortsätta tro på honom även om han möter det tuffaste motstånd han någonsin gjort. Jag var faktiskt in på banan och vässade honom lite i fredags. Det är inte ofta jag gör det, men de gånger jag valt det upplägget har det slagit väl ut. Vi rycker alla skor nu, vilket jag hoppas ska göra honom lite rappare. Helstängt huvudlag och bike som tidigare och vi reser mot Åby natten mot fredag.

3 Vischio Holz är en jättefin häst som bara blir bättre och bättre för varje start. Vi har inte sett botten i honom ännu och jag tror vi kommer få riktigt roligt med honom framöver. Nu är det tufft emot, men han fick ett bra spår och jag känner mig inte slagen på förhand med den här hästen. Vi kommer köra med bakskor den här gången, säger Magnus Dahlén.

4 Doctor Doxey Zenz var bra senast på Bollnäs, men jag vill ändå hävda att han var nersatt av böket på resan. Han brukar vara bra att resa med och jag tror att det var en engångsföreteelse. Med en lugnare resa kommer han att vara ännu bättre den här gången. Bra läge, men tyvärr fick Cobourg Hanover spår innanför och han är startsnabb. Jag sätter på helstängt den här gången och laddar det som går. Han trivs bäst utan ryggar och får jag dödens vill jag köra där, meddelar Mathias Andersson.

5 Output Pressure är jag väldigt nöjd med. Vann på ett fint sätt senast och gick bra som tvåa gången innan. Spåret en bit ut är gynnsannt såtillvida att han kan accelerera igång bättre därifrån. Tycker det ser bra ut även om det är tufft emot. Skor och helstängt huvudlag igen, säger Stefan Melander.

6 Staro Kickback låg på lite för mycket uppe på Skellefteå för två starter sedan och borde kanske ha vunnit då. Sen avslutade vasst gången efter och formen är det ingen fara med. Nu ställs han mot tufft motstånd och det känns på förhand som vi får köra för en mindre slant. Vagn har jag inte riktigt bestämt ännu men i övrigt blir det samma som senast, säger Per Linderoth.

7. Zelov  Han gjorde ett bra lopp senast och ska vara i fin form för dagen. Tyvärr har han fått ett tråkigt utgångsläge den här gången och förhoppningen sträcker sig till en premie. Det blir förmodligen inte några ändringar jämfört med förra starten.

8. Gento  Han var inte på topp senast och det blev även lite fel i loppet för honom. Vi kollade upp honom efter det och har fixat till några småsaker så nu känns han bra igen och har varit fin i de sista jobben. Han kan öppna snabbt så vi får köra till från åttondespåret och försöka hitta en hyfsad position, men ledningen når han nog inte då det är flera startsnabba innanför. Även om han känns bra så vet vi inte hur han är i loppet, så vi hoppas på en bra prestation den här gången. Inga ändringar.

9 Smevikens Cruiser har gått jättebra på slutet och vann övertygande senast i enklare sällskap. Nu är det tuffare emot men hästen är fint i ordning och kan säkert duga en bit om det klaffar på vägen. Barfota, norskt och jänkarvagn som vanligt, säger Jennifer L Oscarsson i stallet.

10 Donners Am var behandlad, och hade stått över inför senaste starten och det fattades lite i honom. Ändå var insatsen bra och jag tror han kommer vara bättre nu. Detta är en häst jag håller högt och nu kommer vi köra barfota runt om för första gången i år, säger Per Linderoth.

11 Evazan Am hade samma skitläge senast och kom då aldrig in i matchen. Blev dessutom störd i sista sväng, men gjorde sammantaget ett bra lopp. Var fin vid segern på Visby gången innnan och formen sitter där. Hoppas på tempo härifrån, men det går inte att vara optimist. Jänkarvagn nu när det är bilstart, annars inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

12 Yankee Boy är vi mycket nöjda med den här säsongen. Fick smyga senast från samma dåliga läge som nu och spurtade fint och formen är på topp. Hästen behöver vila mellan starterna och tre veckor blir perfekt. Senast gick han med rycktussar för första gången och det gav bra effekt. Samma nu, men härifrån behövs mycket tur, säger Stefan P Pettersson.

V75:2

1 Mellby Fantom gick bra på Axevalla senast utan att vara helt tom i mål. Fortsätter att träna bra och detta läge är gynnsamt, hästen kan öppna. Tycker han ska ses som en luring och vi ändrar ingenting, säger Reijo Liljendahl.

2 Ottens Dibaba var fin vid segern senast och har tränat på efter. Känns bara bra. Fint läge och är snabb ut om hon inte hetsar upp sig och felar. Felfri är det platschans i en tuff final och vi kör barfota igen, säger Peter Ådefors.

3 Karl Sjöhammar var jag inte helt nöjd med senast eftersom jag tyckte att han borde vunnit. Sen visade det sig att han hade en liten halsinfektion men nu verkar allt vara frid och fröjd igen. Spåret passar fint och han är väldigt snabb ut. Taktiken på Åby kan ju lämnas lite mer öppen och vi får se vad som händer när bilen släpper fältet. Han ser ut att vara en av flera med chans. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

4 Waikiki Silvio var väldigt fin vid segern senast. Vet inte om det berodde på att det var första gången med jänkarvagn, men han går i alla fall så igen. Kan öppna och med klaff är han där framme. Ingen ändring, säger Anton Sverre.

5. Logo Light Han höll bra från ledningen senast och allt har varit bra med honom i träningen efter det. Jag tycker att han blir bättre och bättre för varje lopp och tror att han kommer att gå bra på lördag också. Det är tufft emot men jag tror absolut att han kan vara med i topp fem. Han står i Sundsvall och
kommer till Hajom i början av veckan. Han går barfota bak som på sistone.

6 B.B.S.Jhonny var jättebra senast. Formen är på topp, men nu blev det lite väl långt ut på vingen och här finns vingelrisk. Som matchningen varit borde han bli ännu bättre till den här starten. Han har varit heldövad och nu funderar jag på att ta bort lite grand från hans öron i alla fall. Dessutom blir det barfota fram alternativt lätta skor. Han ska lättas i alla fall, säger Stefan Arvidsson.

7 Bear Hope vann på ett bra sätt senast efter en smörlöpning. Duger i klassen och om han kommer till från läget är han långt framme. Ingen ändring, säger Anton Sverre.

8. Tim Frontline Han utvecklas stadigt och jag tycker att det känns som att han kommer till start på lördag strået vassare än i loppen innan. Ett åttondespår är normalt sett inget plus men för hans del spelar det ingen roll. Position det får Stefan lösa under loppets gång. Jag ser det som en given segerchans. Eventuellt blir det med jänkarvagn för första gången. i övrigt inga ändringar.

9 Harvey satt fast för två starter sedan och hade nog blivit farlig med fritt fram. Sist uppe på Bollnäs blev det alldeles för tufft men han har tagit både loppet och resan bra. Han är i fin form och kan vara en rysare om det skulle klaffa maximalt. Det var vanlig vagn senast men nu lutar det åt att vi kör i bike, säger Peter H Sjöberg i stallet.

10 Adiago Trot blev det fel för senast vid framkörningen till bilen och den starten är bara att glömma. Allt är bra därefter och formen är riktigt fin. Tyvärr är bakspår ett minus då han trivs klart bäst med att vara med där framme direkt. Vi hoppas att vi kan köra barfora runt om vilket är det bästa, säger Markus Niklasson.

11 Luxury Brodde slog visserligen ett lite enklare V75-gäng senast, men ska absolut inte be om ursäkt för sin insats. Känslan är att han kommer mer och mer; tidigare var han lite spänd och valpig men nu är han mer koncentrerad i sitt uppträdande – det kände jag redan i provstarten senast att han var. Han trivs bäst där framme och härifrån får vi nog ligga lite lågt, även om jag inte vågar såga honom helt. Det blir ingen ändring, säger Oskar J Andersson.

12 Ferry Boko måste Björn köra för att han deläger hästen. Känns bara fin i träningen och är iordningsställd inför detta. Men läget sätter ned chansen. Ingen ändring, säger Anton Sverre.

V75:3

1. Transcendence Han avslutade mycket snabbt efter en kort galopp i sista sväng senast. Han känns fin för dagen och efter det här loppet är det derbykval som gäller för hans del. Han kan knappast försvara ledningen. Det är en häst som trivs bäst då han får ånga på i jämnt, hårt tempo. Jag tror inte han har någon chans mot Perfect Spirit men han bör vara med och slåss om platserna bakom honom.

2 Lucifer Lane var oerhört bra i Sprintermästaren och visst var jag tjurig ett tag efteråt eftersom vi var så nära. Att få stryk av Perfect Spirit är givetvis ingen skam och vi var jättenöjda med hästen. Han fick pusta i i tio dagar efter det och har sedan tränat på ordentligt med Derbykvalet i sikte. Detta lopp ligger bra i tiden, men nu möter vi Perfect Spirit igen och min häst brukar behöva ett lopp innan han kommer igång liksom. Han gör dock alltid sitt i loppen och kommer säkert tjäna fina pengar. Vi kör som senast, säger Thomas L Nilsson.

3 Perfect Spirit var otroligt duktig i Sprintermästaren senast trots att han inte var som allra bäst. Att han kunde ta sig samman till finalen säger lite om hans kaliber och han fick ta det lugnt efter det utan att han för den delen stod över några jobb. Han känns jättefin för dagen och vi fick ett perfekt utgångsläge. Vi kan inte klaga på förutsättningarna och visst måste han ses med chans. Det var norskt huvudlag i finalen senast men nu tror jag det blir öppet. Barfota runt om och jänkarvagn igen, säger Pär Pergenius i stallet.

4 King On The Hill är en riktig kanon som vi medvetet matchat lugnt den här säsongen. Han har betäckt i sommar och har parallellt bara gått motion. Därför var han oväntat bra senast efter långt uppehåll. Jag har bara ”tryckt till” honom i träningen en gång och det var inför starten på elitloppshelgen. Han är inte lika vässad nu. 2140 är han inte van vid, men jag tror att det passar den här tröge herren. Han går framåt med loppet senast och att det är tufft motstånd är bara bra då tempot kommer att bli högt, säger Hans G Eriksson.

5 Born Unicorn var missgynnad av den lösa banan senast. Ska få det här loppet i sig innan derbykvalen och jag ligger lågt denna gång. Skor och öppet huvudlag, säger Stefan Melander.

6 Enterprise galopperade strax innan mål senast, efter sen lucka. Hade vunnit eller blivit tvåa annars. Har kapacitet och känns bra i jobben, men är lite svårbedömd. Slår under inga förhållanden inte Perfect Spirit. Om Enterprise kan vara tvåa, trea bakom denne är jag nöjd. Ingen ändring, säger Stefan Melander.

7 Alcoy såldes efter Kriteriet i fjol, men de nya ägarna har skickat upp honom till mig igen för att vi ska prova derbykvalen. Har haft hästen ett par-tre veckor och han känns bra, men detta lopp är bara ett test på var han står. Det blir ett lugnt upplägg och det är ju också väldigt tufft emot. Barfota fram, säger Peter Untersteiner.

9 Giveitgasandgo startade i Hugo Åbergs senast och räckte inte riktigt till mot stentufft motstånd. Jag var ändå nöjd med hästen och han höll farten bra. Det här loppet var inplanerat redan då och den här gången kan jag plocka av framskorna igen, vilket är en klar fördel. Läget blev spännande med bakspår, säger Frode Hamre.

V75:4

1 Vera Spiro hade varit närmare täten i mål i StoChampionatet om hon inte galopperat. Hon känns fin efteråt och den här uppgiften är inte värre än senast. Hon har blivit snabbare från start men tar knappast spets. Det här är ändå rätt bana att ha innerspår på, . Hon borde räcka långt. Inga ändringar, säger Anna-Karin Rundqvist.

2. Easy Pace Hon hade fin puls efter loppet senast, så jag tror nog hon ska ha samma form som när hon var tvåa på Visby. Som treåring var hon inte helt stabil med volt och från spår två byter vi från jänkarvagn till vanlig sulky och jag tror hon ska gå iväg. Som senast skor runt om och öppet huvudlag.

3 Kindy Cane stod för en rejäl insats senast och det här är en väldigt kapabel häst. Vi hade Stochampionatet i sikte med henne egentligen men hon hade otur och blev sparkad i hagen och sen tog det tid. Hon har tidigare visat att hon duger och jag tycker detta ser spännande ut på förhand. Inga ändringar, säger Jennifer L Oscarsson.

4 Almostunreal kvalade in till det här loppet i början av juli och därefter har målet varit det här loppet. Senast hade hon mycket krafter kvar. Hon är flegmatisk av sig. Jag tror att jag prickat in toppformen. Proffskusk nu då det är mycket pengar och Åby med open stretch. Knepigt spår, men hon är stabil och kommer att kliva iväg utan problem. Det blir barfota runt om och jag tror på rejäl effekt eftersom hon haft järnskor hittills, säger Erik Holm.

5 B.Marie In Heaven var sjuk i fjol men har kommit tillbaka starkt. Hon var rejäl vid segern senast och har tagit det loppet bra. Tror inte det är någon galopprisk. Hon kommer säkert göra ett bra lopp men att vinna kan bli tufft. Inga ändringar, säger Pär Pergenius

6 Cheerful Rivner är en riktigt bra märr, men voltstart är ett aber. Kommer att tappa i början. Fart finns dock. Vanlig vagn nu, säger Peter Untersteiner.

7 Havana Boko fick ett tufft lopp senast och jag tror hon hade vunnit utan den där tryckaren. Det kändes som hon blev fimpad helt och hållet på det men känns pigg efteråt. Hon kan kliva iväg rätt bra från springspår och vi får väl ladda vad som går. Jag har funderingar på att lätta henne fram och det kan bli barfota runt om, säger Mattias Djuse.

8 Quiz Töll blev sliten efter senaste starten och vi beslöt då att hon skulle få träna en månad, med sikte på detta. Jag är nöjd med henne. Vi smyger i ryggar och kör till slut. Räknar med en fin insats och det blir ingen ändring, säger Thomas Uhrberg.

10 Ambon Degato var strålande bra på Halmstad näst senast, och det var första gången hon gick barfota runt om men fungerade inte som bäst i starten efter det. Kanske blev det för tätt på given. Hon är tillfixad nu och känns alert. Att ta 20 meter är inte så enkelt den här årstiden, och särskilt inte på Åby. Eftersom det är voltstart blir det vanlig vagn, säger Peter H Sjöberg.

11 Absolut Gehör går bra varje gång. Med rätt lopp är hon långt framme. Vanlig vagn, säger Peter Untersteiner. 13 Bigarrå galopperade senast men har annars gjort fina lopp. Hon känns bra i jobben men tar normalt sett inte 20 meter på Kindy Cane. Inga ändringar, säger Jennifer L Oscarsson.

14 Elita Memphis var helt ok senast, men hon brukar vara lite halvtrög när hon går bakifrån. Hon är klart bäst om det blir hård körning och hon kan vara med där framme. Jag sätter upp Björn Goop och har bra feeling för att det är rätt kusk för hästen. Det blir norskt huvudlag, rycktussar och barfota runt om och det är inget nytt, säger Joakim Eskilsson.

V75:5

1 Zoko Lane var väldigt fin på Axevalla senast och med den insatsen i färskt minne gör han inte bort sig i denna final heller. Känner mig inte slagen. Han kan dock inte försvara innerspåret utan får hoppas på turen sedan. Sen finns det ju open stretch på Åby också, skrockar Thomas Uhrberg.

2 Don’t Mind Me Har inte gjort ett enda dåligt lopp i år men har tyvärr ofta dragits med dåliga utgångslägen. Nu ser det betydligt mer spännande ut på den fronten och vi vill gärna se honom i spets den här gången. Därifrån borde han bli svår att rå på men samtidigt inser jag att han ställs emot duktiga
konkurrenter. Barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.

3. Linus B – Har fått svåra lopp från tuffa lägen och jag trodde nog det var lite för långt fram senast. Hästen avgjorde dock på sin fina styrka och borrade ner sig rejält sista biten. Nu fick vi dessutom ett hyggligt läge för en gång skull och jag tycker han ska räknas. Det blir barfota bak och vanlig vagn som senast

4 Sir Q.C. var helfin senast och visade återigen att han är riktigt bra när allt stämmer. Läget är passande för honom en bit ut i banan och trots att det är en tuff final är han inte helt borta. Vi ändrar ingenting, säger Stefan Melander.

5 Stepping Spaceboy hamnade i arslet på en galopperande Linus Boy senast och då var den dagen förstörd. Var inte tom i det läget och formen är likvärdig nu. Målsättningen var Jubileumspokalen med den här, men nu får det bli det här istället. Hyggligt startsnabb och jag hoppas att det löser sig på något sätt. Samma utrustning som senast, säger Admir Zukanovic.

6 Othello Victory ledde i ett ryckigt lopp senast och gav sig till slut. Var ok, men inte mer. Känns bra nu, men det är vingelrisk. Norskt huvudlag när det är full väg, säger Peter Untersteiner.

7 Baron Gift var godkänd senast i ett vansinnigt tufft lopp. Banan var lös och han fick inte riktigt till det i aktionen. Nu är det final, men han går ner i klass jämfört med senast. Bara att gasa från det här läget och hoppas att det löser sig. Det blir blinkers, jänkarvagn och barfota igen och med klaff ska han räknas, säger Rickard Svanstedt.

9 Globalsatisfaction är en häst med hög potential och han känns fin i träningen efter senaste segern. Med klaff från läget kan han absolut strida och det blir ingen ändring, säger C-G Björkroth.

11 Springover gör alltid sitt och håller formen. Tufft vinna dock härifrån. Eventuellt barfota runt om denna gång, säger Peter Untersteiner. 12 Sobel Conway gav sig senast utan att vi vet varför. Känns bara bra annars och vi provar igen, men läget är iskallt. Eventuellt barfota runt om nu, säger Peter Untersteiner.

V75:6

1 Order By Heaven var bra senast, men det gick för sakta för att hon skulle komma till sin rätt. Formen är i alla fall helt på topp. Läget blev perfekt. Vi smyger med och hoppas på en bra resa och givetvis behövs mycket tur om det ska räcka till seger. Det blir samma utrustning som senast, säger Lars D Carlson.

2. Uppochoppa Känns bara bra efter senaste starten. Han går bara lugnt mellan starterna där fokus är att hålla honom på gott humör. Det känns som han bara blir bättre och bättre och från ett fint läge tycker jag absolut att han är en av de som ska räknas. Nu blir det barfota fram igen, jänkarvagn och norskt som senast

3 Barbara L.Hanover satt fast med sparade krafter senast och hästen har form. Läget är fint och jag tror nog att hon kan dyka upp där framme med rätt lopp. Vi ändrar ingenting, säger Reijo Liljendahl.

4. Louie Brodde Han blev för ivrig när han vände upp från fjärdespår senast så det blev galopp. Han fick sedan gå en straffrunda innan Kim tog upp honom i sista kurvan. Tycker att han har lite smygform och han skulle kunna ha lite platschans om det stämmer på vägen. Han åker från Sundsvall till Knivsta på fredag och sedan vidare till Åby på lördag. Jänkarvagn nu och fortsatt skor runt om.

5 Victory Kåsgård vann enkelt från ledningen senast. Det blev heller ingen tuff öppning vilket var gynnsamt. Känns bara bra inför den här finalen och vi kör med skor fram igen, den balansen passade perfekt senast. Tror på en god insats, men vi kommer knappast till ledningen igen, vilket gör det hela svårare, säger Flemming Jensen.

6 Araw Hoss är en högkapabel herre som vi måste ta det försiktigt med då hans fräschör inte alltid är den bästa. Men efter senaste loppet känns han fräsch och fin och med det loppet i sig bör formen sitta där. Han kan duga med lite klaff och jag har inte hört något om någon balansändring, säger C-G Björkroth.

7 Masterglide visade verkligen form när han vann lätt från ledningen senast. Har ett spår långt ut bakom vingen nu och det blir svårare att komma till. Vi gör det bästa av det och det blir ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

9 Flash Hammering hade varit struken inför förra loppet och hade bara fått tränat lugnt. Därför blev vi positivt överraskade över hur bra han var och normalt borde han ha gått framåt ytterligare. Motståndet är tufft, men han är bra själv och kan nog sluta långt framme. Han gick med öppet huvudlag senast och det kanske kan bli tal om någon stängd variant men jag vågar inte riktigt uttala mig om det ännu, säger Oskar J Andersson.

10 Te Quiero Grif var duktig vid samma tid i fjol och detta verkar vara hans årstid. Han kommer med riktigt fina insatser i bagaget och det var synd på utgångsläget. Bakspår är kanske inte hans bästa, men han brukar alltid göra sitt och ska nog inte räknas bort helt och hållet. Vi kör som senast, Jennifer L Oscarsson i stallet.

V75:7

1 Propulsion stod för en grym prestation igen senast och har tagit det loppet på bästa sätt. Han är helt otrolig den här hästen och det behövs inte sägas så mycket mer. Utgångsläget känns kanonbra och det är bara för Örjan att gasa. Distansen klarar han också och givetvis måste vi fortsätta tro på honom. Barfota runt om, norskt huvudlag och bike, säger Pär Pergenius i stallet.

2 Reckless var finfin vid den lätta segern senast och formen sitter där. Läget blev finfint och om han bara sköter sig bakom bilen, får han en bra löpning. Det går inte att begära seger i detta hårda gång, utan vi är nöjda om han är fyra-femma. Jag vet att Björn är sugen på att prova Reckless med barfotabalans, vi får se hur det blir på lördag, säger Anton Sverre.

4 Readly Express startar inte så ofta då Timo vill ha en fräsch häst i Paris i vinter, men han tränas hela tiden och känns kanonfin. Möter flera kanoner här, men han är ju inte så tokig själv och visst tror vi på honom. Läget blev inte alls så tokigt och balansmässigt ändrar vi inget, säger C-G Björkroth.

5. Platon Face Han bara joggade ifrån bra hästar vid segern senast och allt har varit normalt med honom i jobben efteråt. Tre varv är perfekt för honom och jag vet att han kommer att göra ett bra lopp igen men han möter ju några av världens bästa hästar och det blir nog svårt för honom att räcka ända till seger. Det blir barfota runt om, precis som han gick i Harpers, sedan får Adrian bestämma om vi ska prova rycktussar för första gången.

6. Rajesh Face Han gick fruktansvärt bra efter dubbla galopper i Åbergs senast. Den första galoppen berodde´på att han inte tålde att Pastore Bob gick ner framför i den höga farten efter start. Vid galoppen på sista långsidan fick vi en konkurrent i knät och vi krokade ihop med Up and Quick. Sedan gick han ju som sagt otroligt bra över upploppet. Han har bara fått det lugnt efter det men ska få ett lugnt jobb idag, tisdag. Han är ingen renodlad sprinter utan tre varv passar bättre. Jag vet förstås att han möter några riktigt bra men med Rajesh räds jag varken Propulsion eller Readly Express. Jag vet att han kapacitetsmässigt är lika bra och jag brukar ha klart för mig. Samtidigt blir det förstås svårare om han måste göra jobbet på utsidan och det är mycket positioner som avgör i alla sammanhang. Han går barfota runt om igen och det här är sista starten i Sverige på ett tag.

7 Zenit Brick är allt bara bra med och han känns fortsatt fin i träningen. Rår inte på Readly Express och Propulsion, men bakom dessa slåss Zenit om fina pengar. Ingen ändring, säger C-G Björkroth.

8 Coquin Bebe är en fin och vältränad fransos. Han är också mycket stark så den dryga distansen är ingen nackdel. Men jag har svårt att se honom räcka till mot de bästa i det här loppet, utan han får jaga fina slantar, säger Anders Lindqvist, vår rapportör i Frankrike.

9 Sorbet gav ett jättebra intryck på Mantorp senast och har stått för två fina lopp efter att vi var tvungna att stryka honom på Boden. Utgångsläget nu är bästa tänkbara och distansen är inga problem heller. Vi ändrar inget och han kan säkert tjäna fina pengar, säger Pär Pergenius i stallet.

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen