Wohlgart Andersson / 15 mars, 2019

Jackpot på Mantorp

Förra veckan blev det en favoritparad på Färjestad, och ingen utdelning på femmorna. Jag kör jokersystem, och hade alla rätt i ramen. Fick dock en B häst för lite, vilket gjorde att utdelningen blev blygsamma 376 kr. Mina system konstrueras så minst en skräll under 12% måste vinna. Den fick jag mycket riktigt in också i sista loppet. Hästen tränas av den nu 74 årige ”Kalle På Trappa”. Trappa är namnet på familjens gård utanför Årgäng. Numera är adressen Spånga 535. Vi tog bort oljetanken för många år sedan hos honom. När jag så skulle skriva intyget åt honom, skrev jag på kuvertet, ”Kalle på Trappa, eller på Spånga 535. Kuvertet sitter nog fortfarande kvar på anslagstavlan i stallet.

Känner mig taggad inför omgången, då jag gick miste om 91 femmor som jag inte fick betalt för! Nu blev det bara 8 sexor, så nu tycker jag ATG är skyldig mig pengar, det ska jag ta tillbaka nu!

Kollar man statistiken har det varit skrällbetonat, fast nästan två favoriter vunnit. Tror på hög utdelning denna gång, finns inga bra favoriter att luta sig mot

OM MANTORP

Mantorps upplopp är i kortaste laget, och mäter endast 177 meter. Detta gör det naturligtvis svårare för hästarna från bakspår.

Så här säger Kim Eriksson om Mantorp:

– Man har kämpat med slitet material i väntan på en omläggning ett tag nu. Banan är svår att få till och det krävs mycket vatten i den för att få fäste men i gengäld blir den lätt skitig.
– När det regnar blir banan hård och den är inte så tålig för regn. Liksom de flesta andra banor blir den krävande den här årstiden.
– Bankroppen är ganska trevlig annars och doseringen är, jämfört med andra banor,rätt så normal. Det är en allround bana.
– Det är inte lika brett som i Kalmar, men jag upplever det ändå som att det är gott om plats vid båda startplatserna i voltstart.
– När det gäller bilstart är det inte heller något speciellt, man får bra fart från innerspår.
– Stallbacks utfarten ligger 500 kvar och det kan hända att orutinerade hästar vill springa ut där kort efter start om man kommer en bit ut i banan.

STATISTIK

Medianutdelning: 45 374kr (42 905kr). Alla banor inom parentes

Spetsvinnare: 39% (40%)

Vinnare från bakspår: 22% (21%)

Favoritsegrar: 37% (37%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 100%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 85%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 100%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 100%

Statistiken gäller från 2013 – 01 – 01.

 

STORA SYSTEMET

V75:1  2, 1, 6, 3, 9, 7

V75:2   11, 8, 7, 6, 1

V75:3   ALLA

V75:4   6, 

V75:5   3, 1, 9

V75:6   11, 3, 14, 8

V75:7   2, 5

CHANSSYSTEMET

V75: 1    2, 6, 1, 7, 9

V75: 2    6

V75: 3   5, 3, 7, 1

V75: 4   6, 2, 5

V75: 5   9, 

V75: 6   11, 8, 14

V75: 7   2, 5

 

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1    6, 7

V75: 2   11, 6

V75: 3   2

V75: 4   8

V75: 5   2, 9

V75: 6   8, 6

V75: 7   2, 11

 

STARTKOMMENTARER

 V75 1 Stor favorit i nr 2 som har 35% galopper. Läst så många nedslag på honom under veckan, att jag vågar inte spika. Så tråkigt att åka ur i första. Se upp för nr 6 som har förbättrat sig på slutet. 7 och 3 ska man nog ha med om man garderar.

 

V75 2 Ett stolopp som på förhand ser öppet ut. Man ska som vanligt inte snåla på strecken. 7 Call Me Brodda är bra och hon tar ned många i spurten, men kan bli fast invändigt.  nr 11 ska man inte glömma på under 8% f.n. Nr 6 är också intressant från springspår. Tittade just på loppet från Färjestad. Jag spikar på lilla systemet för att inte bli kallad Mickey Mouse här efter beachen. Kompisen spikar 8 i lopp 6, så nu får vi se om någon av oss blir Mickey Mouse

 

V75 3    Ovanligt jämn gulddivision. Den här veckan känner jag mig inte säker med 3-4 hästar som travbibeln säger. Viss förkärlek har jag till nr 4 och nr 2, helst ska man helgardera när det bara startar 7 hästar. Alla utom 2 och 7 årsdebuterar, och övriga behöver nog ha något lopp i sig är min första tanke..

 

V75 4 Rycktussar på nr 8 för första gången kan ge effekt. Men jag väljer att spika nr 6 här.

 

V75 5   Här finns en stor favorit som jag ett tag tänkte spika, Både den och 2 och 3 är startsnabba. Jag väljer att fylla på med nr 10 också

 

V75 6  Jänkarvagn på nr 3 läste jag någonstans. Här väljer jag att spika tredjehandaren nr 11, på det lilla systemet, trots att det är emot mina regler att spika från bakspår

 

V75 7  Nr 11 går upp i klass, men kan ha chans ändå, om den gamla klyschan ”form slår klass” håller.

 

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

Herrera Boko Han var inte som bäst då jag körde honom för några veckor sedan. Han har dock utvecklats efter det och har varit riktigt bra i sina senaste starter så formen sitter där. Han är startsnabb så läget passar perfekt. Han går dock lika bra bakifrån så ledningen är inget krav. Han har visat fin styrka tidigare så distansen skall snarast vara ett plus. Han vann senast med skor men är egentligen bäst barfota. Banförhållandena på lördag avgör vilken balans det blir.

2 Harran Boko Enligt Markus så galopperade utan anledning senast. Han har känts jättebra i träningen efter det och jag räknar med att han kommer att gå felfritt den här gången. Han har ju sprungit svenskt rekord över distansen så den passar jättebra. Det är ingen lätt häst och man måste anpassa sig lite från start till start när det gäller utrustning. Det kan bli första barfota runt om den här gången, han har tävlat med lätta aluminiumskor hela sitt liv så det har nog inte så stor betydelse. Fungerar han så tror jag att han vinner.

3 Mr Clayton J.F. satt fast med gott om krafter senast på V75 och verkar lite underskattad. Bra läge och samma kusk som senast. Är stabil och öppnar bättre än medium från start. Hoppas vi kan köra barfota, åtminstone fram, på lördag. Har lite förhoppningar på att han dyker upp i segerstriden även om jag inte kan motståndet, säger Stefan Arvidsson

4 Alvena Warrior är stark och gör alltid bra ifrån sig. Distansen den rätta och han är nog gynnad av voltstart. Hinner inte med från början i bilstartslopp. Det lutar åt ett lite mer defensivt upplägg nu när det är V75. Barfota fram igen, i övrigt ordinarie utrustning. Hoppas på lite tempo, då kanske han kan vara med där framme, tror Magnus Lillieborg.

5. Assumetoberich Han verkar fortsatt hålla sin fin form och visade ju senast att han duger bra även i dessa sammanhang. Avslutade bra då från svårt läge. Han är
stabil och klarar spåret så förhoppningen är att han åter kan hitta ned i banan och få ett passande rygglopp. Stämmer det på vägen har han ett vasst sista halvvarv och kan med klaff vara med där framme någonstans. Går med vanlig vagn denna gång. Eventuellt kan det bli barfota runt om

6 Wind Knight har lyft sig och börjat löpa upp till vad han lovade från början. Han gick bra senast, även om han kanske skulle ha varit tvåa för att få överbetyg. Han kan öppna vettigt och skulle han komma till spets körs han nog där. Det kan eventuellt bli bike, annars inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

7 Hugo R.C. är uppfräschad efter de två segrarna och tränar bra nu. Körde 20,5 i långvagn i förra veckan och var nöjd. Nu blir det lättare skor och hästen kan öppna snabbt från springspår, även om ”gubben” missade senast. Svårt bedöma chansen, men hästen har höjt sig, säger Johan Carlfjord

8 Thunderpedia har gått bra en längre tid nu och är i toppform. Senast blev hästen för pigg när pappa ryckte norsken och galoppen kom av ren friskhet. Jag tycker att förutsättningarna ser riktigt spännande ut och jag hoppas han kan få smyga med på innerspår i två varv. Skulle han sedan få utrymme för sin speed kan han växla ner många. Inga ändringar, säger Kevin Oscarsson.

9 Mellby Club är en jättefin häst som nu gör comeback. Han har tränats på i samma stil som vi gör med alla våra hästar och han kommer väl förberedd. Jag tycker dock att hästen är lite grov i aktionen och det kan ta ett par starter innan han hittar rätt. Men på visad kapacitet ska man inte nonchalera honom helt. Troligen barfota fram, säger Andreas Lövdal.

10 Perfect King gick ett ok lopp senast men har varit struken efter det, så han är inte i toppform. Han har annars visat att han räcker i klassen och att han nu kan tävla barfota runt om är ett plus för hans del. Dessutom blir det troligen jänkarvagn. Han är lite känslig av sig och behöver rätt förutsättningar, som bana och väder, för att han ska tävla på topp. Han har kanske något högre kapacitet än Wind Knight, men med tanke på läge och form har jag svårt att skilja dem åt. Perfect King känns lite svårbedömd, men kan aldrig räknas bort, säger Oskar J Andersson.

11. Grainfeild Aiden Blev för överladdad senast och banan var ganska hård så den passade honom inte heller. Han gick bra efter galoppen och distansen ska inte vara något problem. Spåret är jag nöjd med då vi kan ta det lugnt i starten. Han går med vanlig vagn, norskt huvudlag och skor som senast.

12. No Comments Fick en mördarresa senast men höll ihop travet bra och det var jag som ville se honom trött. Han har gått framåt av urblåsaren för han kändes jättefin i söndagsjobbet. Det var typiskt på läget för han är snabb i voltstart och med framspår hade jag varit optimist, nu är vi mer utlämnade men han kommer göra ett bra lopp. Det blir vanlig vagn nu, norskt som senast och eventuellt blir det skor.

 Lopp 2

1 Full Throttle gick bra i skymundan i comebacken senast och ska gå framåt med loppet i sig. Är inte så tokig och kan öppna, men jag har svårt att bedöma hur långt hon räcker i V75. Eventuellt barfota fram nu, säger Stefan Melander.

2 Listas Tinge Ling var lite sämre I senaste starten p.g.a halsproblem. Har kört 1.19/1600 i jobb och hon kändes bra. Bör klara av startspåret och hon kommer att lättas i balansen till lördag. Eventuellt kör vi barfota runt om, beroende på hur banan ser ut, säger Ulf Stenstömer.

3 Speedy Desideria var överraskande bra senast. Hon hade tränat lugnt innan och borde ha gått framåt till den här starten, men hon räcker knappast. Hon gick barfota fram senast (fel i programmet) och går så nu också, säger Roger Pettersson.

4 Nora Marke har lite mer hårdhet än min andra häst och gjorde ett topplopp senast, efter att ha fått tryck i ledningen. Det är lite galopprisk härifrån, men även om hon går iväg blir det svårt att vinna. Ingen ändring, säger Roger Pettersson.

5 Digital Phone gick bra i comebacken senast och bör gå framåt till denna start. Kan vara en bit fram med klaff, men det är lite fördel Full Throttle. Vanlig vagn nu, säger Stefan Melander.

6 Camana öppnade bra från springspår på Färjestad, så jag är nöjd med läget. Senast var hon inte som bäst för dagen från dödens. Är åtgärdad i en kota och jag räknar med att hon ska vara 10-20 meter bättre på lördag. Funderar på att rycka alla skor till denna start vilket lär behövas då hon står lite hårt till gentemot tilläggshästarna. En outsiderchans, tycker Oskar Svanberg.

7 Call Me Brodda blev lite skärrad senast, när ett par hästar felade framför henne i början av upploppet. Hon kom ur rytmen, men kändes annars stark. Hittar hon bara ut räcker hon bra. Jag kanske stänger in henne med ett can´t see back-huvudlag, säger Thomas Madsen.

8 Estelle Brodda vann på ett bra sätt senast och känns jättefin efter det. Nu testar vi voltstart igen och det brukar inte vara hennes kapitel. Vi kommer göra en del ändringar och framför allt kommer hon gå med skor runt om vilket gör henne stabilare. Vi dövar ner henne med en ryckhuva och kommer dessutom byta bett till ett skarpare. Trampar hon iväg ordentligt borde hon väl ha chans, säger Sandra Luomala.

9. Henna Senast blev det helt fel och hon är mycket bättre för dagen än vad som syns i raden. Har hon bara lite tur här tror jag hon ska kunna vara fyra-femma. Det är ungefär femtio procents chans att hon går barfota bak på lördag. Det är lite av en chansning i så fall eftersom hon är beroende av lite vikt.

10 Fröken Sting kändes förbättrad senast som tvåa. Hoppas kunna köra barfota runt om vilket ger en rejäl förbättring. Är ändå nöjd om hon kan tjäna en hygglig peng, säger Fredrik Palm.

11. Hip Hurray Boko
Hon kom ju från en klart tveksam prestation inför senast så jag var tveksam på formen. Hon fick mycket krafter kvar senast och kändes fin, bästa jag har känt henne. Hon är fin i jobb och känns taggad. Det blir nog vanlig vagn nu, barfota och norskt som senast.

12 Blanche pullade sig i fel senast, tror det var en engångsföreteelse. Är nyttig, men vinner sällan. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

Lopp 3

1. Rajesh Face Han har haft ett tävlingsuppehåll på nästan fyra månader och han fick ta det ganska lugnt direkt efter Frankrike-starten, och det tror jag var ganska nyttigt för honom. Han känns jättefin men har inte gått några distansjobb utan han har fått gå i sanden, men som sagt, han känns riktigt fin. Det är klart att det kan fattas lite till den riktiga formen men jag tror han kommer att göra ett bra
lopp direkt. Nu är läget chansartat då han inte kan hålla ledningen, och de andra lär nog också försöka se till att han blir kvar invändigt. Han duger annars bra i klassen och ska kunna vara med i striden om det stämmer. Plan A är att köra med skor och övrigt går han som tidigare

2 Ochongo Face är en stark rackare som har formen i zenit. Hängde med positivt i Gulddivisionen mot hårda hästar nyligen. Var också riktigt tapper från dödens senast. Aktionen flyter allt bättre så det blir barfota fram nu. Det bör ge en extra växel. Svårt att tro på vinst även om detta inte är den tuffaste Gulddivisionen, säger Fredrik Palm.

3 Handsome Brad gör en spännande årsdebut på Mantorp. Gick 1.16/1600 i senaste jobbet, med låg puls. Känns väl förberedd och brukar gå bra efter vila. Kommer att gå barfota runt om med jänkarvagn. Optimal balans. Får rådgöra med Jepson senare i veckan om taktiken. Verkar inte vara det värsta motståndet men jag vill ändå ligga lite lågt med tanke på avsaknaden av lopp, säger Ulf Stenströmer.

4 Milligan’s School gör årsdebut här efter några månaders tävlingsfrånavro. Är tränad hela tiden och känns ruskigt fin i jobben nu. Jag vill påstå att hästen är väl förberedd, möjligt dock att det saknas lite speed i honom. Läget är bra och motståndet inte det värsta så han kanske kan vara där framme och fightas, trots avsaknaden av lopp i kroppen. Minst barfota fram, men det beror på banunderlaget, säger Stefan Melander.

5. Racing Mange Han fick det lite lugnt efter Frankrike för att ladda batterierna. Sedan har han tränat på bra i januari och februari och han känns helt okej. Det är lite svårt att sätta in honom här. Han gjorde en
bra årsdebut ifjol men det är tuffare nu i guld. Gör han en bra start på säsongen är jag nöjd och det är svårt att säga hur vinstchansen är. Han gör aldrig ett dåligt lopp och det blir barfota runt om, han trivs mycket bättre så än med skor. Sedan blir det norskt huvudlag och jänkarvagn (vanlig vagn senast).

6 Sir Ratzeputz återkommer efter tävlingsuppehåll men kommer i bra skick. Han har tränat på rejält och är numera dessutom valack. Detta är en häst som matchade Zenit Brick vid samma tid i fjol och jag tror han kommer duga långt direkt i sammanhanget. Det blir nog barfota runt om, säger Andreas Lövdal i stallet.

7 Västerboonthenews har det krånglat för på slutet och hästen är klart bättre än raden. Han känns faktiskt finare i träningen än på länge. Han har strulat från start ett par gånger på sistone så nu ska jag ändra utrustningen och återgå till vad han gick med för några år sedan. Att Örjan kör ser jag som ett plus; han har bra hand med hästen. Det blir barfota runt om igen och hästen är ju naturligt startsnabb, så visst kan det bli ledningen. Tycker inte han är chanslös, säger Lars Brindeborg.

Lopp 4

1 Global Wiscount var bra som tvåa senast på Halmstad efter vila. Han kändes bra i värmningen då och känns fin efter loppet. Har en del förhoppningar när det gäller den här herren. Räknar med att han gått framåt med lopp i kroppen och han är snabb ut. Kommer att lättas till denna start, troligen barfota bak. Hoppas han kan vara i striden trots hårt motstånd. Tycker att Global Viscount och Handsome Brad har ganska likvärdiga segerchanser på lördag, säger Ulf Stenströmer.

2. Delantero Han gick i ledningen senast och eftersom det varbförsta gången för honom mot lite hårdare hästar var vi klart nöjda med honom. Han tränar på bra efteråt och spetsade från andraspår näst senast, så det ska inte vara några problem nu heller. Vi har pratat om att köra honom barfota framöver, men om det blir redan på lördag ska jag låta vara osagt. Vi får bestämma det under veckan. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

3. Ridgehead Mateo Han testades barfota runt om senast, men blev lite öm i fötterna till slut och aktionen var väldigt ”tassig” runt sista sväng. Starkt ändå av honom att hålla sig i trav och nu får han ett par päronskor med öppen tå på sig fram och sedan får vi se om det går att köra sommarskott bak eller om brodden får sitta i. Det blev ett vettigt läge nu till skillnad från senast och han kommer gå med öppet huvudlag samt rycktussar och vanlig vagn som senast.

4. No April Fool Han blev bakrädd när Nicklas ryckte huvan i sista sväng senast och galopperade. Han har klarat det förut men nu hade han kanske lite för mycket krafter kvar och hade nog slutat långt fram
annars. Han travar lite bättre med bakskor så vi kör med det nu plus att det blir öppet huvudlag när vi fick det här spåret. Det finns väl en liten galopprisk från start men sköter han sig är han bra ut. Han känns fin i träning och ska kunna duga bra här.

5. Franklin Face Han kördes till ledning mitt i loppet senast och höll bra till slut som trea. Det är en jättefin häst det här med god utvecklingskapacitet som går från alla positioner och bör klara spåret. Vem
av våra två i loppet som är bäst för dagen är svårt att säga. Franklin tävlar i vanlig vagn, med skor runt om och ett öppet huvudlag.

6. Terminator Face Det har varit klart plus på honom i de tre senaste starterna och han håller riktigt fin form. Han tappade stilen lite sista 100 senast men anledningen till det var att han tappade en sko i starten. Nu har han ett bra läge och vi hoppas han kan nå ledningen och då ska han också gå där. Han är snäll i volten och kan öppna rätt bra och Erik är en bra startkusk. Han går fortsatt med skor och med vanlig vagn, men eventuellt att det blir rycktussar den här gången.

7. Fantastica Hon var fin i ett intervalljobb i måndags så allt känns mycket bra inför V75-debuten. Det ser ut som ett jämnt och hårt lopp och skulle vi få ett lopp i ryggar, där jag tror hon går som allra bäst, har hon en så pass bra speed till slut att hon kanske till och med kan vinna. Spår sju kanske inte är det bästa men hon bör gå iväg felfritt och träffar jag bara rätt är hon kvick som en vessla ut. Hon kommer att gå som senast med urryckare, vanlig vagn och skor runt om.

8 Randemar R.D. tvekade lite in på upploppet senast, men gick bra sedan och är på gång med två lopp i kroppen. Chansartat läge, men löser det sig är han bra nog att duga i Klass II. Norskt huvudlag nu för att få extra fart på honom, säger Peter Untersteiner.

9. Victory Lee Det är fin häst som håller fin form och han höll bra senast efter att gått utan rygg i tredjespår sista 600. Nu har han ett sämre läge och jag ligger lite lägre med honom jämfört med Terminator, men stämmer det kan han nog vara med bland de tre. Han går som senast.

10 Hugo Gustivar Boko är i riktigt bra slag men är inte helt enkel bakifrån. Han gjorde första starten efter uppehåll senast och borde vara bättre med loppet i kroppen. Men läget ställer till det den här gången även om han inte är helt avsågad. Det lutar åt barfota runt om nu, säger Andreas Lövdal i stallet.

11 Over the Hills är en häst jag hade stora förväntningar på redan som treåring. Han har varit fräsch och fin hela tiden men inte mognat mentalt. Han står lite hårt till här och missgynnas av bakspåret. Jag är säker på att han kommer att göra ett bra lopp men det krävs lite tur på vägen för att segerstrida. Det är en kämpe som klarar alla underlag. Första gången som Skoglund kör, skor runt om igen, säger Joakim Wallin.

12 Pastorn blev sliten efter V75-finalstarten på Åby i början av februari och har fått en tävlingspaus, dock utan att ha blivit behandlad. Känns väldigt fin i träningen nu och jag tror på en bra insats direkt, men läget gör att vi i första hand får jaga pengar. Hade tänkt köra med barfotabalans nu, men från detta läge blir det skor. Ingen övrig ändring heller, säger Henrik Larsson.

Lopp 5

1 Knifetown Winner kommer med två raka segrar i bagaget och är i toppslag. Han blev aningen rullig till slut senast men kommer gå barfota runt om nu vilket är en klar fördel. Dessutom blev förutsättningarna perfekta med innerspår över kort distans. Ledningen tar han säkert och sen får man se vilken taktik det blir. En framskjuten placering känns fullt möjlig, säger Kevin Svedlund.

2. Mr Pellegrino Vi har länge haft siktet inställt på det här loppet och då känns det extra skönt att vi fått bra utgångsläge. Han går bara över kort distans och med bilstart så för att få ett lopp i kroppen tvingades vi åka till Gävle. Han såg bra ut och satt fast med rubbet sparat då. Han är allra bäst i ledningen så han får prova framåt. Till skillnad mot senaste loppen blir jänkarvagn och någon form av stängt huvudlag nu. Jag hoppas att han är med i striden.

3 Västerbo Grosbois gick som vanligt bra senast. Gången innan var han inte helt kurant, men han hade inte tappat något i form. Nu fick vi ett bra läge, men de invändiga är snabba från start och jag kommer inte att köra ihjäl min häst för att komma till ledningen. Han borde räknas. Ingen ändring, säger Rauno Pöllänen.

4 Rafiki Fri känns bara bra efter senaste starten, där jag tycker att han stod för en rejäl insats. Det var länge sedan han startade på kort distans, men det behöver inte vara så tokigt, bara det blir tempo. Jag tycker inte att man ska räkna bort honom; förr eller senare vinner han ett V75-lopp. Han gick barfota sist, men jag tycker inte att det gav någon märkbar effekt. Jag har inte bestämt den saken tills på lördag – det beror mycket på banan, säger Hans Karlsson.

5 Forecast gör vad han kan och läget här är ok. Nu kan vi köra barfota runt om och det är ett plus, men jag är nöjd med pengar i V75, säger Roger Walmann.

6. Wingait C.H. Jag fick peta till honom från start senast och då blev han för pigg och slappnade inte av i ledningen. Han kändes fin och är uppkollad utan att vi hittade något. Distansen är en fördel, vi får försöka hitta ner i slagläge och ta vad som bjuds. Skor, helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast

7 Frankie Brodde fick knappt stryk senast i V75 och jag var nöjd. Full form, men läget missgynnar då han är trög ut. Krävs mycket tur. Ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

8. Uppohoppa Han var sjuk inför en start i slutet av januari, vi hade infektioner i stallet, och han fick vila en vecka efter det. Nu har han jobbat på fint ett tag men han har inte full form och kan behöva loppet. Jag tror att han gör ett bra lopp men ligger lågt från ett svårt läge. Det blir skor, norskt huvudlag och jänkarvagn, han hade vanlig vagn senast.

9 Stepping Spaceboy tycker jag gjorde det jättebra senast. Han fick gå tidigt och att det ebbade ut lite sista hundra är inget att säga om. Spåret behöver inte vara så dåligt, då vi har startsnabba ryggar. Han ska räknas om han kommer till. Ingen ändring, säger Admir Zukanovic.

10 Global Trust fick ett tufft lopp senast och orkade inte. Han känns fin på alla sätt men bakspår är inte det bästa eftersom han inte är lika bra bakifrån. Som alla vet finns det kapacitet i honom men jag tror inte förutsättningarna är helt rätt nu. Balansen vet jag inte riktigt, säger Andreas Lövdal.

11. Rushmore Face Jag körde tufft för att hålla ledningen i lördags men det gick för fort och han slog ihop och galopperade. Det var en chansning som inte gick hem. Han kändes annars fin form och formen är bra. Det blir svårt från det här utgångsläget framförallt då Mantorps upplopp är ganska kort. Det måste stämma fullt ut och det är bara att hoppas att det blir rejäl körning. Han tävlade utan bakskor senast men det kanske blev lite för bra och nu lägger vi nog på skor bak. I övrigt inga ändringar och han går med jänkarvagn.

12 Baron Gift har inte startat på en månad, men känns jättefin i jobben och jag har inget att klaga på när det gäller hästen. Han duger normalt sett i sällskapet men med tanke på läget måste vi ha massor av tur för att komma in i matchen. Nu blir det barfota runt om och det kan vara en extraväxel, säger Rickard Svanstedt.

Lopp 6

1 Yaganashi gjorde comeback senast, men hon blev lite för ivrig och galopperade tidigt samtidigt som hon gick med för lätt balans. Hon kändes fin efter det och har i alla fall fått en hygglig genomkörare. Utgångsläget passar perfekt och hon borde kunna få en fin resa. Nu är det tufft emot och hon får mest ses som en platsfidus om det klaffar. Vi kör som senast, säger Veijo Heiskanen.

2. Modern Love Hon gjorde det okej senast. Hon har bra kunnande men det gäller att hon är på rätt humör. Hon kan öppna bra men är beroende av att det inte händer något oförutsett i starten, då kan det istället låsa sig för henne. Thomas bestämmer taktiken, men jag tror inte det är aktuellt att köra i ledning. Helstängt huvudlag med hål i som senast men nu blir det skor runt om.

3 Cheerful Rivner gick helt ok senast, men hon var inte lika vass som i årsdebuten. Känns bra inför detta och vi får hoppas att hon får fortsätta vara frisk. Läget är bra, men hon är seg ut. Duger i klassen en bra dag och ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

4. I´m A Believer Hon var helt okej senast, men jag har inte direkt känslan att hon är en vinnare på V75. Startsnabb, men vi vill inte att hon ska gå i ledningen. Nu åker nog jänkarvagnen på för första gången. Dessutom barfota runt om och som tidigare öppet huvudlag.

5. Micro Vick Ulf var väldigt nöjd med henne och hon brukar höja sig i takt med motståndet. Hon är pigg och glad här hemma och jag är nöjd med spåret. Hon brukar öppna bättre med spår en bit ut. Om banan är fin rycker vi alla skor sedan får vi se om det blir Condendervagn som senast eller jänkarvagn.

6 Infinity fick en fin resa i lördags och avgjorde på bra sätt. Hon känns fin i benen efter det och jag hoppas hon kan hantera de täta starterna. Det är några hårdingar emot nu och hon behöver verkligen rygglopp in i det längsta om de ska bli några pengar. Med klaff är hon en platsfidus. Jag funderar på jänkarvagn men hon har inte fungerat särskilt bra med den tidigare. Om banan är fin kan det bli barfota runt om, säger Lars-Åke Söderholm.

7. Cikoria Frazer Hon hade en liten svacka i vintras men via täta starter har hon hittat stilen igen. Hon har varit riktigt bra i sina senaste starter. Tyvärr har hon inte gjort sig känd för att vara någon startraket så spåret är chansartat. Vi måste väl ändå prova framåt och inga ändringar är inplanerade.

8 Hossiana Boko fick ett framspår och det var det viktiga. Hon är väldigt snabb ut och jag kommer att ladda. Skulle vi nå ledningen är hon gynnad, och trots att hon varit borta ett tag tror jag att hon kan prestera bra direkt. Hon ska gå barfota och det är ett plus, säger Oskar J Andersson.

9. Höwings Venus Hon fick luckan för sent senast och hade lite sparat. Hon känns fortsatt fin och spåret är inte så dumt. Hon har hävdat sig i Klass II och nu möter hon bara ston, så helt borta ska hon inte vara. Skor runt om, stängt huvudlag med openeye och en Custom Multicam som vanligt.

10. Indian Front Hon fick öppna väldigt snabbt senast och krigade sedan bra hela vägen. Hon gick nytt rekord och jag var mycket nöjd. Hon är i toppform och slipper nu resa eftersom vi håller till på stallbacken, vilket är en fördel för henne. Vi ändrar inget

11 Darling Harbour gick jättebra senast och är nog den bättre av mina två för dagen, men läget sätter ned chansen. Tur krävs och ingen ändring, säger Peter Untersteiner.

12 Odessa Celeber är en fin märr i grunden och hon är tränad för att vara i form till den här uppgiften. Känns också bra. Nu kör vi barfota runt om och med jänkarvagn och med lite klaff räknar jag med att hon är långt framme, säger Roger Walmann.

13. Havefunwithme Hon har varit struken för en halsinfektion men känns helt okej igen och har tränat på
som vanligt. Jag räknar inte med att formen har påverkats negativt. Vi smyger med och hoppas att det löser sig. Med klaff är hon med i striden. Hon går barfota men med vanlig vagn.

14. Ryssebo La Reine Hon var lite stel efter loppet senast men känns mjuk och helfräsch igen i lugna farter. Jag tror hon kommer göra en bra insats men man måste samtidigt ha respekt för läget och  motståndet. Just på Mantorp har hon uppträtt lite spänt men jag hoppas det inte ska ställa till det. Om banan blir alldeles perfekt finns chansen att det blir barfota fram, men hon är känslig i sina fötter.

15 Queen of Sand var alldeles gudomligt bra senast och hon har tagit loppet på bästa sätt. Hon känns smidig och fin i jobben och håller fina formen. Härifrån krävs det förstås lite flyt och jag tror det blir ett försiktigt upplägg, då jag vill vara rädd om hästen efter det förra tuffa loppet. Hon ska förstås räknas, då motståndet inte är så tufft som hon är van vid. Jag kommer att köra henne barfota framöver, men inte än. Det blir ingen annan ändring heller, säger Camilla Jonasson.

 Lopp 7

1 Leader Brodde fick äntligen utdelning på sin fina form senast. Han stod väl på tur för seger, men gjorde det också väldigt bra i spåren. Han känns lika fin som vanligt efter det och lottades till ett spännande utgångsläge. Plan A är väl att ta sig till ledningen och sen får man se hur det utvecklar sig. Han duger i klassen och ska kunna sluta långt framme. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

2 Eelis tappade stilen ett tag men verkar vara på rätt väg igen. I sitt senaste framträdande var han riktigt bra och han har fått träna på efter det. Spåret är helt perfekt och detta är en häst för lördagarna. Första Örjan och barfota runt om är givetvis intressant, säger Andreas Lövdal i stallet.

3 Secret Mission åkte dit knappt senast, sedan jag ryckt undan lite för tidigt i spets. Hästen går bra varje gång nu, har ett fint läge och kan öppna. Tror han är långt framme igen, säger Peter Untersteiner.

4. Mellby Ess Han hade haft en liten tävlingspaus inför senast men kändes och spurtade ju bra. Läget blev ganska bra och han kan ibland öppna riktigt kvickt. Däremot vet jag inte om han håller någon jätteform, det är lite svårt att veta. Om banan blir fin försöker vi köra barfota runt om.

5 Tobias Del Ronco Han har bara gått ett lugnt jobb efter senaste starten där han svarade för en vass
avslutning. Normalt sett ska han med det loppet i kroppen gå framåt formmässigt. Han möter kanske lite tuffare gäng den här gången men han är bra och är väl en av flera som skall kunna dyka upp i striden. Det kan bli några ändringar men vad bestäms på tävlingsdagen.

6 Dennis de Castella har gjort bra lopp länge, men hade oflyt med positionerna i höstas och startade ofta i tuffa gäng. På sistone har det stämt och då har segrarna kommit. Känns fräsch och formstark inför detta. Är ingen startraket så det måste till tur i början för att han inte ska hamna på vingel. Men skulle det klaffa är han bra nog att vara i striden. Detta är en krigare som alltid gör så gott han kan. Vi ändrar ingenting, säger Ulrika Wällstedt.

7. Bonnies Celebrity Han kändes riktigt fin senast och hade gott om krafter kvar. Det var kul att han levererade så bra för sulky även om jag haft det på känn var det bra att han fick visa det. Formen är bra och han känns fin i jobb här hemma. Han är rätt så snabb ut och senast gick han i vanlig vagn, öppet huvudlag och med skor. I dagsläget är inga ändringar planerade.

8 Seek And Destroy gör alltid ett gott dagsverke och spurten senast var vass, detta trots ett störningsmoment 250 kvar. Nu blev läget kallt och vi måste ligga lågt. Kusken får instruktioner att inte ladda för mycket från början, då hästen numera inte tål att lägge flera speeder. Vi hoppas på det bästa och det blir ingen ändring, säger Per C Johansson.

9. Havsbergs Knight Han har tränat på bra efter senaste starten men är inte vässad i några snabbare farter på något sätt. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp från sitt smygläge. Tanken är att köra som senast med vanlig vagn, halvstängt huvudlag och skor på hovarna.

10. Sevilla Han är uppe i varv och har startat på, var bra senast och tränar fint så jag är inte bekymrad utan vet var jag har honom. Han gick ett lätt jobb i tisdags. Det är inte mycket som skiljer i V75 och positionerna är viktiga. Han är vass för klassen och med ett vettigt lopp kan han ta en tätplacering. Jag hoppas på drön då han varit lite svår att hålla i inne i ett fält om det blir uppullat. Läget är lite knepigt och fokus ligger på att få honom felfri. Det blir troligen inga ändringar.

11 Pastor Power har gått upp en klass nu, men hästen är bra och ska nog duga även i Bronsdivisionen. Känns fin inför detta, men visst krävs det tur från spår 11. Vi kör med skor igen, säger Peter Untersteiner.

12. Vikings Preacher Han höll ju jättebra senast efter tuff resa och det känns, likt min andra häst, att han gått framåt med den genomköraren. Han kändes också kanonfin i söndagens jobb och nu får vi ta det lugnt till en början och köra till slut. Det finns några fina ryggar att rygga under slutvarvet. Vi behöver klaff för att vinna och skulle förhållandena bli sämre missgynnar det honom mindre än många andra hästar. Vi ändrar inget utan han går med skor, norskt och sin vanliga större vagn för att få plats.

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen