Wohlgart Andersson / 28 juli, 2021

Jag skär pyttipanna

När jag skär pyttipanna tänker jag alltid på någonting. Jag har faktiskt börjat slarva med skärningen märker jag nu. Det ska egentligen tärnas i 3 – 4 millimeters kuber, men numera blir de både 5 och 6 millimeter. Men jag tror det beror på att jag irriterar mig på Centern. Tänk gamla hederliga Bondeförbundet, hur det kunde sluta så illa. Ja, sluta var kanske inte rätt ord. Tror de hade 8,9% i senaste mätningen. SD har gått om Moderaterna, så nu hoppas jag de går om Socialdemokraterna också, så kanske det blir ordning i landet.

Bönderna tog slut och partiet blev tvungna att få nya medlemmar. Då börjar detta då erkända landsbygdsparti att värva medlemmar i storstäderna. Efter det blev partiet inte samma sak längre. Jag röstade på Centern 1976 om än i ungdomligt oförstånd. Mina föräldrar röstade Centern, och då trodde jag det var bra. Jag började inte intressera mig för politik förrän 1991, när Ny Demokrati kom in i Riksdagen. Det var tider det, de staplade drickabackar för att visa ekonomin. Det kom lite humor i politiken, det uppskattade jag.

Men för att komma tillbaka till Centern 1976. Torbjörn Fälldin vid rodret. Det var en skön lirare, behövde han mera betänketid på en fråga, så tände han sin pipa. Det skulle nog inte funka idag. Men Fälldin hör man inget av idag, men tycker han är en gammal Bondeförbundare liksom Karl-Arne Löhtgren också på sin tid. de känns båda som äkta bondeförbundare.

Men Centern har varit motståndare till mycket för utvecklingen historiskt sett. De ville inte ha kärnkraft, de ville inte ha bron till Danmark, men det är mera som jag inte kommer ihåg just nu. Centern tycker jag ska ha en ny partiledare som kan tänka sig att lämna sandlådan. En partiledare som accepterar alla partier i Riksdagen. Alla partier ska ha att säga till om i förhållande till sin storlek och inte som de senaste två mandatperioderna. Först var det Vänsterpartiet som fick igenom för mycket, sedan var det Miljöpartiet.

Miljöpartiet ploppade upp 1981, alltså året efter de lade ner mentalsjukhusen i Sverige. Vet inte om det har ett samband, men nog är väl Miljöpartiet väldigt konstiga? De borde kunna göra en konsekvensanalys innan de lämnar motioner om massa dumheter. Men de har onekligen fantasi när det gäller att hitta på nya skatter, plastpåseskatten t.ex. den är helt underbar. Undrar om partiet själva tror på den? Har vi fått bättre miljö nu?

Tycker man kunde ägna sig åt att se till så de 765.000 som vi försörjer kommer i arbete eller lämnar landet. För mig får de vara i Sverige även utan asylskäl, under förutsättning att de försörjer sig själva och bidrar till landets skattesystem. Man kunde ju också ägna sig åt kriminaliteten som bara växer och blir värre och värre. Tycker det känns som vi har skjutningar varje dag.

Nej, nu blir bitarna bara större och större. Skära pyttipanna ska man göra när man är samlad och inte irriterad på något, annars blir det bara slarv.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen