Wohlgart Andersson / 26 juni, 2018

Lasse-Majas

Det är kul med en egen blogg, där jag själv är ansvarig utgivare. När jag skrev på Lindenytt hade man stränga order att inte skriva något negativt om näringslivet i Lindesberg. Jag kunde därför aldrig skriva vad jag tyckte om Spishällen eller Fenix kanske det heter. Jag hade ju kunnat sagt som det var, att jag får inte skriva något negativt om näringslivet, så därför kan jag inte skriva vad jag tycker om Fenix, men det hade de säkert inte gillat.

Men det finns en annan restaurang på Kungsgatan, Lasse-Majas. Här var jag en fredag och skulle fortsätta dricka öl som jag påbörjade på Fornabodatravet. Fornaboda ja, det bör också omnämnas, jag blev positivt överraskad av att ölen inte kostade mer än 65 kr, det är inte så vanligt på travbanorna. Det var V64, men jag tyckte det var väldigt lite folk fast det var så bra väder. Jag har väl inte själv varit så flitig besökare, men när det är V64 och V86 då vill jag vara där.

På ena systemet åkte jag ur i första, men det andra lite billigare, där fick jag in den! Jag åkte sedan in till Lasse-Majas och drack upp vinsten. Nu råkade jag ut för något jag aldrig gjort förut någonstans. När jag beställde en öl så fick jag ett glas vatten! Jag tittade på bartendern, hörde han fel? Missförstod han mig? Nejdå, han svarade bara artigt att jag skulle få en öl senare. Jag frågade aldrig varför, ölen kanske var slut.

Förut en gång jag var där ville jag ha en grogg med ananas. Då fanns det ingen ananasjuice, men då gick man iväg och köpte det! Det är service det! Lasse-Maja är bra på alla vis, handplockade vakter som är lika trevliga som Erik Hammarström var på sin tid. Man har bra och trevlig personal, maten är helt förträfflig, man har en bra plats för de som är rökare, ja allting är bra på Lasse-Majas. Nu är det inte ofta jag går ut, men när jag gör det blir det Lasse-Majas eller möjligen Salute någon gång.

Att ha en egen blogg innebär också att jag kan se statistik över hur många läsare jag har. Det är inte på långa vägar lika många som jag hade på Lindenytt. Bloggen är ju ganska nystartad, så det har väl inte spridit sig så bra än.

FILED UNDER : Lindesberg

Senaste Inläggen