Wohlgart Andersson / 3 april, 2021

Megajackpot på Romme

Har inte varit trav på länge. Nu är det Megajackpot och då är det dags. Har inte varit så flitig överhuvudtaget på sista tiden. Men jag känner en viss press, då jag ser statistiken på läsarantalet stiga, trots att jag inte skrivit på ett tag. Så här ser statistiken ut för omgången på Romme. Den kommer från storavinster.se. En prisvärd och inbjudande sajt när man ska sätta ihop sitt system. Här får vi veta vilka lopp det statistiskt skräller i, det stämmer förvånansvärt ofta. Den här omgången är V75:2 ett sådant lopp. Här finns två parametrar, lärlingar och ston. Blir intressant att se omgångens gulddivision, där det enligt Travbibeln ska räcka med 3 – 4 hästar, tror jag väljer flera den här omgången. Det är ju inte ALLTID statistiken stämmer.

Medianutdelning: 42 905 kr (41 849 kr). Alla banor inom parentes

Favoritsegrar: 39% (37%)

Spetsvinnare: 36% (41%)

Vinnare från bakspår: 24% (19%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 100%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 87%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 57%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 52%

Statistiken gäller från 2013-01-01.

STARTKOMMENTARER

V75-1

Det börjar med ett voltstartslopp för näst lägsta klassen 6 Astronascente Zac var seg i benen i V75 på Mantorp efter ett kortare uppehåll. Han öppnar kvickt och jag räknar med en förbättrad insats den här gången. Jag räknar med att Goop spetsar, kommer inget negativt så blir det spik på lilla systemet i inledningen trots att han inte sprudlat av form precis. Han vann i klassen för 5 starter sedan och står bra till pengamässigt. Passande uppgift med Björn, springspår och spetsläge. Jag spikar här på ena systemet, Bakom honom finns 4 Marre’s Dreamboy som är en kapabel fyraåring som gjorde ett rejält intryck vid sin seger i årsdebuten. Men från det spåret är det galoppchans, därför chansspikar jag Goop. 10 Power Blaster tycker jag är värst emot och har spåret emot sig, Är dock härdad i V75 och ska nämnas med respekt trots att bakspår inte är optimalt för denne, tycker den borde vara andrahandaren. 2 Choco Garline Satt fast med allt sparat sist och körs nog offensivt och trivs extra bra med tätkänning. Spetsen räknar jag med att 6 Astronscente tar

V75-2

En Spårtrappa för lärlingar med 15 ston bakom bilen. Här ringer alla varningsklockor då det är två parametrar som gör att det är skrällbenägna lopptyper. 13 Love No Pain har visat hög kapacitet i sina starter på slutet och med minsta klaff flyger hon lågt sista halvvarvet igen. Det gör även 11 Beauty Wind, som är uppåt med lopp i kroppen. 8 Qeen Roc visade form senast och räknas om det löser sig. Spetsen tror jag står mellan 2 Harvard Student och 4 La Maurescue. Den först nämnda har aldrig förlorat från ledningen.

V75-3

Här är det många om budet, och jag rekommenderar att gardera rejält. Finns ingen riktig favorit, det är flera som är jämnspelade och det gör loppet öppet. 3 Epimetheus  har utvecklats och vuxit i kroppen på ett bra sätt. Han har varit riktigt rejäl i de två senaste loppen och jag var väldigt imponerad av honom senast. Det såg joggandes ut den gången. Jag tror att det här är en bra häst. Han är absolut ingen icke-vinnare som raden kanske antydde inför senast. Det har mer varit så att han inte riktigt orkat med sig. Han fick ett bra läge och jag tror att han gör ett bra lopp på nytt. Det blir inga ändringar från senast – barfota bak, norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Daniel Redén. 4 Global Attention har sett finfin ut i två raka segrar, och gör han om loppet från näst senast blir han en tuff nöt att knäcka. 10 Digital Eye var överraskande bra vid sin seger i årsdebuten och är knappast sämre till denna start. 6 Art Brown är en fin typ som vet var mållinjen är belägen. Spetsen tas av 3 Epimethus

V75-4

Så kommer loppet för de nordsvenska, dubbelCupens final för kallblod. Fjolårets SM-vinnare 8 Månlykke A.M. var fin vid sin seger i årsdebuten efter ett halvårs frånvaro. Han är en värdig arvtagare till sin far Månprinsen, som under tragiska omständigheter gick bort i vintras. Tycker han kan vara ett spikförslag även om han blir stor favorit. Han står nu 20 meter före B.W. Rune vilket jag tror avgör, kan kunde ju spöa denne från lika start sist. Finns nog ingen som kan ta detta från Månlycke. Se upp för 3 Orvar Mollyn som får Goop i sulkyn, den ska du ta med om du garderar storfavoriten. Tar nog spetsen här.

9 Guli Rubin .visade fin form som tvåa i samma lopp, och är prisvärd som skrällbud. Två av de hårdaste motbuden 12 Roli Eld och 13 B.W.Rune är belastade med ytterligare ett tillägg, och jag tror de får det tufft. Spetsen tar 3 Orvar Mollyn som nu får Goop i sulkyn, släpper till favoriten.

V75-5

Två av loppets bästa hästar 10 Cab Lane och 12 Digital Summit som båda är uppåt med lopp i kroppen, men har bakspår och får det svårt nu. Årsdebuterande 6 Vikens High Yield hade mer tur i spårlotten, och Robert Bergh har siktet inställt mot täten. 4 Final Dream öppnar kvickt, Linda Sedström brukar inte vika ner sig. En rolig skräll kan 2 Casanova Sisu vara

V75-6

2 Pleasure For Cash vann åkandes från ledningen i comebacken, och vi får se om han kan hushålla med krafterna igen? Ett spikförslag på den lilla kupongen. 4 Rally Hans kliver nu ner i sin ordinarie klass igen efter sin fina tredjeplats i silverfinalen på Solvalla i lördags. 6 Dwayne Zet galopperade som väntat med voltstart senast, bättre förutsättningar nu. 5 Zizou hade finfin spänst i benen vid sin lätta spetsseger senast! Spetsar gör 2 Pleasure For Cash

V75-7

Spännande stayerlopp för högsta klassen avrundar omgången. Här ska jag ta med flera hästar än de 3 – 4 som man normalt enligt Travbibeln behöver i en gulddivision .

4 Vagabond Bi har fått en nyttig ögonöppnare efter sitt vinteruppehåll, och Ulf Ohlsson gör nog ett allvarligt försök att komma förbi 3 Elian Web när bilen släpper fältet. Denne har haft hjärtfel men ska vara åtgärdat nu. Den forne derbyvinnaren 9 Who’s Who rapporteras vara väl förberedd i banjobb. En av de större sajterna spikar honom, och han kan mycket väl vara på målfotot om det blir tempo på tillställningen. 7 Selmer I.H. har hög kapacitet och blir spännande med Mika Forss.  Spetsen tar 2 Remarkable Feet, men släpper till 3 Elian Web.

STORA SYSTEMET

V75: 1 6, 4, 10, 9, 2

V75: 2 2, 11, 13, 8, 10, 5, 3, 9

V75: 3 3, 10, 12, 4, 6, 5

V75: 4 8

V75: 5 6, 10

V75: 6 2, 4, 6

V75: 7 9, 10, 3, 7, 4, 5,

LILLA SYSTEMET

Lopp 1 6

Lopp 2 2, 11, 13, 8, 10, 5,

Lopp 3 6, 3, 12, 10, 13

Lopp 4 8

Lopp 5 6, 4, 10

Lopp 6 2, 4, 6

Lopp 7 9,

SPELVÄRDA OUTSIDERS

Lopp 1 1, 7, 12

Lopp 2 8, 9,

Lopp 3 6, 2, 12

Lopp 4 3, 12, 13, 5, 6, 9

Lopp 5 12, 4, 3

Lopp 6 12, 5

Lopp 7 7, 10

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

V75: 1

2 Choco Garline blev det inte så mycket till lopp för senast och han blev fast med allt sparat i mål. Det positiva med det är att han är kvar i klassen och eftersom han är stabil är jag väldigt nöjd med läget. Han kan öppna bra och får säkert en fin resa. Harvard Student i nästa lopp är kanske en något bättre chans, men Choco Garline ska inte heller behöva vara borta. Det blir troligen vanlig vagn från det här läget, avslutar Magnus Jernemyr.

4 Marre´s Dreamboy körde jag till seger i årsdebuten och han var fruktansvärt bra. Han borde gå framåt ytterligare något snäpp med lopp i kroppen. Han har tagit vinterträningen på ett bra sätt och kommer att få en fin säsong. Han känns förnuftig och jag tror inte att spåret ska ställa till problem, även om det förstås inte är optimalt. Jag tycker att han borde han en ganska bra chans om det klaffar lite. Jag är inte helt säker på om han ska tävla barfota eller med skor, men han hade ju skor på sig när han vann senast så det ska inte vara avgörande, avslutar William Ekberg i stallet.

5 Knowwhentohold´em var inte bra senast och vi hoppas på en förbättrad insats nu. Det är ändå svårt att tro hon ska ställa till med något i det här loppet, så vi ligger lågt. Hoppas det löser sig så vi kan få med oss pengar hem. Inga ändringar, säger Nina Pettersson-Perklén.

6 Astronascente Zac var uppsnackad senast och hade väl lite kräm kvar i mål. Det var kanske ändå inte det perfekta intrycket på honom, men jag tror han kommer vara bättre nu. Springspår är intressant och kommer Björn till ledningen tror jag på bra chans. Han har hittills visat att han trivs bäst i den positionen. Eventuellt blir det skor bak nu och vanlig vagn, säger Anton Sverre i stallet.

7 Mio Flash gick hyggligt senast som trea och har laddat mot detta lopp efter det. Han känns precis som han ska i träningen och vi fick både en bra kusk och ett helt okej utgångsläge. Jag tror hästen ska kunna öppna hyggligt därifrån och sedan siktar vi in oss på en skaplig slant. Inga ändringar, säger Claes Eskilsson.

9 Iceland Radio har avslutat rätt bra i de senaste loppen och jag tycker att hon visar en klart stigande formkurva. Det ser inte ut att vara värsta det Klass I-försöket men jag tycker inte att det är någon större vinstchans. Det kan bli aktuellt med någon form av barfotabalans men det bestäms senare i veckan, säger Stefan Melander.

12 Prince Knight har gått bra hos oss och står lite på tur för att vinna, men det kan nog ändå bli svårt den här gången med tanke på läget. Skulle det lösa sig kan han tjäna fina pengar, men vår andra häst har bättre chans. Ingen ändring, säger William Ekberg.

V75: 2

1 Ailiphilia fick en fin resa senast och avslutade bra och vi satsar på ett liknande lopp igen härifrån, då kan det bli en plats. Inga ändringar, säger Ulrika Wällstedt.

2 Harvard Student gick bra i ett tufft gäng senast och möter enbart ston denna gång. Jag tror på spets och bra chans. Det blir jänkarvagn nu eftersom hon är lite rappare från start då, säger Magnus Jernemyr.

4 La Mauresque var bra vid spetsvinsten senast och skulle vara gynnad om hon kom till front. Hon har lite bättre chans än den jag kör själv. Barfota runt om nu, säger William Ekberg i stallet.

5 Daughterofdarkness är snabb ut och jag hoppas nå till plankan. Hon är i fin form, men har kanske lite svårt sista biten. Helt borta är hon inte om det klaffar. Det kan bli tal om någon ändring i huvudlaget, säger William Ekberg.

6 Hundredprocent Up avslutade sylvasst senast och hann precis fram. Hon har toppform och har lärt sig öppna snabbare. Vid maxklaff kan hon skrälla. Eventuellt kör vi med ett helstängt huvudlag, säger Claes Eskilsson.

8 Qeen Roc var bra i årsdebuten och borde vara ännu vassare nu. De springer inte i från henne, men läget gör att vi måste ha flyt. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.

9 Be the One var inte som bäst senast, men hon var väldigt bra i loppen innan det och jag tycker inte man ska glömma henne helt. Jag funderar på att rycka skorna men vi får se på söndag, säger Nina Pettersson-Perklén. 10 Isa har en tendens att ligga på lite för hårt i ledningen så jag tror hon kan göra ett bra lopp bakifrån. Barfota fram och en möjlig platsrysare, säger Fredrik Linder.

11 Beauty Wind satt fast senast och det såg faktiskt ut som hon hade mer sparat än Astronascente Zac.Hon bör vara snäppet vassare nu och med rätt lopp är hon inte borta. Vi kör som senast, säger Anton Sverre i stallet.

12 Highsurprise Laday var inte som bäst senast och känns lite svårbedömd. Löper hon upp till vad hon kan hon vara en outsider. Det blir vanlig vagn och jag kanske byter från helstängt till norskt huvudlag, säger Jakob Croon.

14 Stella Pona strök jag senast då hon var öm i ett ben, men nu känns hon bra och får hon sin ryggresa kan hon ta många till slut. Hon ska gå barfota runt om och det ser jag som ett litet plus, säger Micael Stjernström.

15 Mellby Guava har känts uppåt i form i de senaste starterna efter en liten förkylning. Hon har en vass spurt och är extremt gynnad om det skulle bli lite körning i loppet. Jag hoppas i första hand på pengar och det blir inga ändringar, säger Roger Nilsson

V75: 3

2 Mojo Express fick en bra resa senast och följde med fullt godkänt. Han är stabil och snabb ut och borde inte vara sämre på söndag. Han borde kunna tjäna fina pengar och det blir inga ändringar gällande utrustningen, säger Roger Walmann.

4 Global Attention är i fin ordning och har vuxit till sig lite. Han har fått ett bra spår, då han är snabb från start och även om det inte räcker till för att nå ledningen bör det bli en bra position och då tycker jag att han ska ha lite chans. Erik lyckades bra med honom förra gången och får chansen igen. Någon ändring tror jag inte är aktuell, säger William Ekberg i stallet.

6 Art Brown var väldigt bra vid dödenssegern senast och han har överlag lyft sig den senaste tiden. Det har hänt en del i hans utveckling och det är förstås glädjande för mig som tränar honom. Spåret är dock inte bra, då han är trög från början och det finns en risk att det blir en tung resa även denna gång och då kan det bli svårt att räcka till seger. Skulle han däremot hitta ner i ett vettigt slagläge tycker jag att han ska räknas, och han är en hetare chans än Mr Clayton J.F. i Silverdivisionen. Ingen ändring, säger Stefan Arvidsson.

9 Jaguar C.Boko fick fritt när de andra var i mål senast och fungerade heller inte fullt ut på brodd den dagen. Han känns lika fin som vanligt nu och jag är nöjd med läget. Härifrån kan vi försöka smyga med men det är tuffa hästar emot. De springer inte ifrån honom, för han är jämn och säker för det mesta. Eventuellt testar vi norskt huvudlag för första gången, säger Olle Alsén.

10 Digital Eye imponerade faktiskt på mig senast, för jag trodde inte att han hade den insatsen i sig direkt efter sitt uppehåll. Med det loppet i kroppen borde han ha gått framåt en del, men bakspåret är inte optimalt. Vi får hoppas på tempo så kanske han klipper några till slut. Inga ändringar är planerade, säger Anton Sverre i stallet.

11 Håna Am känns fortsatt fin. Senast kom han inte till i loppet och var inte trött efteråt. Han trivs bäst därframme så det här läget är inte bra. Annars är det en bra häst som hör hemma på V75, men den här gången får jag ligga lite lågt. Med tempo kan han tjäna fina pengar. Ingen ändring, säger Mattias Djuse.

12 Crank var positiv efter en inledande galopp senast och Robert sade att känslan var bra. Han kommer mer och mer men möter tuffare konkurrenter nu, samtidigt som utgångsläget inte är det bästa. Med lite tur på vägen kan han dyka upp på en plats. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

V75:4

4 Hugo Bäck är en fin häst med ganska bra kapacitet. Han har gått jämnt och bra på slutet, men gjorde bort sig från det här spåret näst senast på Färjestad och galopprisken finns där nu också. Skulle han gå iväg felfritt kan han öppna bra och skulle han till och med nå ledningen tror jag han vore gynnad. Det blir nog ändå svårt att vinna och Guli Rubin känns lite hetare. Ingen ändring, säger William Ekberg i stallet.

6 Emil Mollyn var väldigt bra vid sitt senaste besök på Romme och jag hoppas på en liknande insats på söndag. Senast på Biri var han dålig i magen och det är bara att glömma det loppet. Han ska vara i ordning till detta lopp, men vi möter ett par riktigt hårda konkurrenter. Han trivs med att gå i ryggar och skulle han få rätt resa spurtar han säkert till sig fina pengar. Inga ändringar, säger Petter Glittum.

7 Mine vann på ett bra sätt senast på Romme och var även fin i starten innan det. Det var tung bana på Biri den gången, men min häst kämpade på rejält. Nu möter hon väldigt tuffa hästar och jag tror det blir svårt att vinna, men skulle det lösa sig på vägen kan hon nog tjäna fina pengar. Det blir troligen ingen ändring, säger Ole Johan Östre.

8 Månlykke A.M. var jättefin i årsdebuten, ja faktiskt lite bättre än väntat eftersom han var seg i ett jobb veckan innan. Då det var hans första lopp på ett tag tror jag att han kan vara ännu lite rappare den här gången. Det är en jämn och bra häst och trots att han möter några bra konkurrenter tror jag att han gör ett bra lopp och slutar långt framme. Ingen ändring, säger Gunnar Melander.

9 Guli Rubin har riktigt bra form, men det har strulat en hel del för honom och därför har han inte vunnit något lopp på länge. Ibland har han galopperat och ibland har han haft otur med positionerna och skulle det släppa för honom borde han kunna vinna några lopp framöver. Nu möter han tuffa hästar, men en rysare kan han vara. Ingen ändring, säger William Ekberg.

13 B.W.Rune har fin kapacitet och känns allt stabilare, även om galoppen fortfarande ligger nära till hands. Han höll bra i dödens senast och jag hoppas han ska vara med i striden, trots ett stort fält att runda. Inga ändringar och han är min bästa chans i loppet, säger Jan-Olov Persson.

15 Eld Rask får successivt växa in i klassen, då han drog på sig snabba pengar som unghäst. Han avslutade bra senast efter en fin resa och det känns som om formen blir allt bättre. Läget är tufft och vi får vara nöjda om han kan vara fyra-femma. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

V75: 5

1 Electrical Storm var lugnt jobbad inför senaste starten och var med tanke på det fullt bra. Han har tagit loppet på ett bra sätt och bör vara lite vassare nu. Han är okej ut, men det blir nog svårt att ta ledningen. Slutar han bland de tre första är jag nöjd. Det blir jänkarvagn och blinkers som näst senast, avslutar Mattias Djuse.

3 Monfalcone kändes väldigt fin i värmningen senast men blev lite tempotorsk. Läget är bra, då han inte är så snabb ut och han kommer att vara bättre med loppet i kroppen. Det är tufft emot och jag hoppas att han kan tjäna en hygglig slant. Barfota bak höjer honom ett snäpp, säger Peter Strömberg.

6 Vikens High Yield var inte på topp i fjolårets sista start, men jag tror det var den dagen alla våra hästar svek. Nu har han laddat upp igen och och känns pigg i jobben. Vi har varit inne på Åby med honom i två banjobb och jag tycker han kommer väl förberedd. Han är så pass bra i grunden att han kan dyka upp i striden, trots att formen inte är på topp. Barfota runt om och vanlig vagn, säger Dwight Pieters i stallet.

7 Franklin Face blev störd av någonting i sista sväng i första starten för mig, och hade varit sämst tvåa annars. Det är en spännande häst som ska kunna hävda sig i dessa sammanhang. Om jag förstått det rätt är han rätt kvick ut. Han ska kunna matcha det här gänget och vi kör som senast, säger Joakim Elfving.

8 Urgent Call öppnade vasst senast, men det gick lite för fort och så blev det tyvärr galopp. Han kändes bra efter galoppen, men nu blev ju spåret inget vidare. Vi får se hur vi lägger upp det härifrån och även om han är van att stöta på tuffa hästar så är nog detta ett av de bättre V75-loppen han varit ute i. Löser det sig springer de inte ifrån honom, men vi får vara nöjda med en slant. Han får troligen tävla barfota bak och med ett halvstängt huvudlag den här gången. Amerikansk sulky och rycktussar i övrigt, säger Oskar J Andersson på sin hemsida.

10 Cab Lane stod för en väldigt bra årsdebut trots att man kunde ana lite ringrost på slutet. Med lopp i kroppen borde han gå framåt till den här starten, men synd på läget. Han går dock från alla positioner och med lite flyt är han inte borta. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

11 Mr Clayton J.F. var bra igår igen och gick i mål med oryckta tussar. Härifrån får vi sikta in oss på en slant och någon ändring blir det inte, säger Stefan Arvidsson.

12 Digital Summit blev för laddad bakom bilen senast och blev trött till slut. Han bör gå framåt med loppen i sig, men jag ligger ändå långt med tanke på läget och ser helst att det blir ett försiktigt upplägg. Inga ändringar, säger Stefan Melander.

V75: 6

1 Accolade ville vi köra i ryggar senast, vilket det också blev och han gick ett bra slutvarv. Han fick en bra genomkörare inför detta och vi hoppas formen ska vara ytterligare lite vassare till den här starten. Distansen passar honom bra – däremot så är ju spåret inget plus då han inte är så startsnabb och risken är att vi hamnar en bit ner invändigt. Han var dessutom lite ivrig senast, så lite galopprisk finns det. Frånsett det känns det bra och vi får se hur loppet utvecklar sig. Vi har en bra häst för klassen och klaffar det kan han dyka upp i den främre träffen. Tanken är att han ska tävla barfota fram den här gången. Vanlig vagn, norskt huvudlag och ryckhuva i övrigt, säger Oskar J Andersson på sin hemsida.

2 Pleasure for Cash var jag helnöjd med i årsdebuten, då han vann med gott om krafter kvar från ledningen. Då ska man veta att förberedelserna inte varit de bästa; han hade stått över för en sårskada och hovböld så han gick med en sula fram. Kusken var mycket nöjd med insatsen och märkte redan i provstarten att det gick att ladda från start. Barfota fram nu och med loppet i kroppen bör han inte vara sämre. Det verkar dessutom som att det går att trycka iväg honom från start så jag tror att kusken kommer att ladda för ledningen igen. Han har hög kapacitet för klassen och klarar distansen så jag måste tro på en toppchans, säger Oscar Berglund.

4 Rally Hans kördes försiktigt senast och han avslutade vasst över upploppet och var tämligen oberörd i mål. Han var ju med i Silverdivisionen senast så han går ner i klass på lördag. Örjan var mycket nöjd med honom men valde en annan häst i loppet, men Björn kommer nog att passa hästen förträffligt. Distansen passar och läget är vettigt. Barfota fram och självklart min bästa chans, säger Fredrik Linder.

Se även upp för 5 Zizou som var riktigt fin vid segern senast efter ett litet uppehåll. Han gick barfota runt om och är mycket bättre utan skor. Det blir samma på söndag och jag tycker att han ska räknas. Distansen är ett plus, säger Veijo Heiskanen.

7 Digital Class har kanonform och satt fast med krafter kvar i finalen, därför provar vi V75 igen. Läget är inte bra och jag är inte optimistisk. Inga ändringar planerade, säger Stefan Melander.

9 McGarret hade inte riktigt samma tryck senast, utan att han för den skull var dålig. Jag har lite förhoppningar på söndag och nu ska han gå barfota runt om, säger Jesper Hedqvist.

12 Speedy Tilly återkommer efter uppehåll och känns fin. Han visade prov på snabba fötter i fjol och kommer inte göra bort sig nu heller. Läget ställer till det och jag kan väl sträcka mig till att säga att han har platschans. Barfota bak nu, säger Dwight Pieters i stallet.

V75: 7

1 Order to Fly känns fin för dagen och passar på distansen men det är svårt att hitta passande lopp så han får gå ut här. Det blir svårt att vinna men härifrån kan han smyga med till en slant, säger Per Lennartsson.

2 Remarkable Feet felade i startrusningen senast, men det var ett olycksfall i arbetet. Nu gör han debut i högsta klassen och fick ett bra läge. Vinner gör han knappast, men en bra slant kan det bli. Nu får han gå med skor, säger William Ekberg i stallet.

4 Vagabond Bi var bra i årsdebuten och bör ha gått framåt till den här starten. Distansen är ett plus och jag tror han slutar långt framme och ändrar inget, säger David Persson.

5 Nadal Broline var sådär senast, men känns som han ska efteråt. Får han spara speeden spurtar han ner många. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

6 Västerbo Grosbois var sämre igår, vilket berodde på att han inte trivdes med jänkarvagnen. Nu blir det vanlig vagn och skor och han borde kunna tjäna fina pengar, säger Rauno Pöllänen.

7 Selmer I.H. känns väldigt fin i skogsslingorna och jag tycker att han känns bättre i år än i fjol. Läget är svårt och det är tuffare motstånd än vanligt, så jag kan inte bedöma chanserna. Ingen ändring, säger Ingemar Hultqvist.

8 Sir Henry P.Hill felade senast utan att jag vet varför. Enligt Rikard hade han vunnit utan galoppen, men jag vet inte om det stämmer. Han är färsk i klassen och får växa in i den, och härifrån blir det svårt att vinna. Ingen ändring, säger William Ekberg.

9 Who´s Who är mycket bättre förberedd inför denna säsong än inför fjolåret. Inga sjukdomsproblem och bra träningsförhållanden gör att jag tror att han kommer att vara väl förberedd inför årsdebuten. Distansen är den rätta och läget är okej och jag är förväntansfull och lite optimistisk även om han brukar vara som bäst med något lopp i kroppen. Han har bra fötter så det blir barfota runt om direkt, säger Pasi Aikio.

10 Coin Perdu fick en nyttig genomkörare senast och känns fin efteråt. Jag är nöjd med bakspåret då han behöver härdas innan vi kan förvänta oss några stordåd i Gulddivisionen. Han klarar distansen utan att vara gynnad av den och även om han har en riktigt fin kapacitet vill jag ligga lite lågt. Ingen ändring, säger Svante Båth.

11 On Track Piraten spurtade fint igen senast. Trots läget är han en av de som räknas. Ingen ändring, säger Hans R Strömberg.

12 Hawk Cliff chansades invändigt senast och blev fast med krafter kvar. Han har ett lurigt läge och möter tuffa hästar. Det blir svårt att vinna. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen