Wohlgart Andersson / 26 februari, 2019

Mitt liv i Thailand, del 3 av 8

3:dje Kapitlet 

Har fått över 40% mer läsare nu sedan jag började skriva den här serien, Det driver mig att fortsätta! Allt kommer fortsättningsvis inte att komma i den ordning de hänt, men det får du överse med.

Andra året när hon kom tillbaka till Thailand, hade vi kontakt varje vecka via mail. Hon berättade under försommaren att hon hittat en markbit mellan Pattaya och Jomtien som gick att köpa billigt. Ett mycket attraktivt område. På den här tiden var det populärt att bo i Jomtien, numera har ryssarna tyvärr invaderat det vackra området sedan några år tillbaka.

Hade ju hört talas om många som blivit blåsta av thaitjejer, och tänkte på saken ett tag innan beslut. Hade känt henne ett par år, och jag tyckte inte hon hade oärliga avsikter. När jag var på banken och skulle föra över pengarna, frågade Christina Larsson på Bergslagens Sparbank, om jag var säker på vad jag höll på med. Det sa jag att jag var, då tryckte hon på knappen, och 145.000 svenska kronor försvann från mitt konto.

Minns inte riktigt hur stor marken var, men det rymde 4 små lägenheter i uselt skick. Själva tomten var inte stor. Hade tänkt riva det och bygga ett tvåvåningshus med 6 små lägenheter. Hus kan man äga själv. Det har kunnat bli en bra investering. Det kostade 750.000, med lite avgifter hit och dit blev slutsumman 790.000 baht. Jag köpte det här, men utlänningar får inte äga mark, så därför blev det tvunget att skrivas på henne. Numera vet jag att man kan skriva 51% på damen och 49% på sig själv. Då kan ingen av parterna sälja, utan den andres medgivande! Det hade jag behövt veta då.

En fransman hade köpt det till en knarkande barflicka något år tidigare, hon stod skriven på marken. Han hade säkert betalat betydligt mera,. Detta lurade Mauy till sig av henne när hon var drogad. Två år senare kom ett mail ett par månader före jag åker till Thailand. Där meddelade hon mig att hon sålt marken, och köpt en ny bil till sin taxiverksamhet istället! Det var det varken jag eller någon annan som trodde om henne! Här förstörde hon för sig själv också, det var inte bara för mig!

Jag blev naturligtvis rasande, hur kunde hon göra så? Hon kom från en bra familj, och fadern blev lika rasande som jag! Hade träffat hennes familj två gånger tidigare. Den bestod av en bror som hette Rangsan, med nyopererad hjärnskada, samt en bror till med ett förståndshandikapp. Jag höll aldrig reda på vad han hette, så honom kallade jag Crazy Brother till Mauy, det gjorde även hon!

Du får skylla dig själv, när du bär dig så dumt åt, sa en del. Det har nog kunnat bli bra, så det var ju synd,  sa andra. Men synd är det ju inte, att synda är något helt annat. Om man tar hem en blind hora, och betalar med falska sedlar, då har man syndat!

Rangsans hjärnskada hade kostat familjen över 2,5 miljoner baht att operera! Familjen var skuldsatt upp över öronen! Som tillgång fanns ett hus i Lampang med en limeodling. Kanske värd två miljoner. En halv miljon fick man låna av maffian. Mauy var tidigare gift med en mycket rik man i byggbranschen. Att hon skiljde sig berodde på att hennes man vägrade hjälpa till med den stora sjukhusräkningen. Han uttryckte han var gift med henne, inte hennes familj.

När hon sedan ville skiljas, då erbjöd han sig hjälpa till, men då var det försent, tyckte Mauy. Hon är en otroligt tuff tjej och med ett bra självförtroende. Hon försakade det rika liv hon hade, för att försörja sina föräldrar och familj! Fadern hade bekostat en bra skola till henne, så hon skulle ha bra förutsättningar i livet. Hur fattiga de än var, tyckte fadern att det var viktigt med utbildning!

Som flicka har hon högsta ansvaret för familjens försörjning, så är det i Thailand. Finns inget socialt skyddsnät här! Det här borde ex mannen ha vetat om! Hon fick behålla en äldre bil hon hade, det passade bra till att bedriva svart taxi i Pattaya. Fadern jobbade i kraftindustrin när han var 72 år, minns jag. En seg gubbe som motionerade dagligen. Rangsan jobbade också, men modern och en bror skulle försörjas också.

Det fanns en yngre bror till som var i Pattaya och knarkade vid den här tiden. Men det tog slut med det, Mauy polisanmälde honom, och han blev straffad för det! Han skötte sig sedan bra efter fängelsetiden, och startade upp en MC verkstad. Nu var det en till som kunde hjälpa till att betala sjukhusräkningen. Det var väl det som var Mauys mål, antar jag. Det var inget fel i huvudet på honom egentligen,  mer än att han hade knarkat.

FILED UNDER : Mitt liv i Thailand

Senaste Inläggen