Wohlgart Andersson / 15 februari, 2021

Ny restaurang i Linde

Jag har börjat äta på Tittis Restaurang som Folkets Hus restaurangen egentligen heter. Tycker det är ganska vågat att starta upp ett matställe i dessa tider. Det ska visst dessutom vara en dyr hyra på den lokalen. Helt solklart har dock stället en enorm utvecklingspotential för den som har de rätta idéerna. Hade gärna sett vad en man som Hassan Agrali hade gjort med stället, men han tyckte hyran var för dyr, så han avstod. En sak man kunde göra är att ha en thaiträff, likt den som man har i Borlänge och Sundsvall. När thai är inblandade behöver marknadsföringen inte kosta något alls. De sköter marknadsföringen på det bästa sättet, nämligen mun till mun metoden.

Nu har vi fått en för mig helt okänd person som driver det. Tycker maten är bra, det finns flera rätter att välja på i buffén. Tror nog att Lindegården har fått konkurrens, vilket jag tycker är bra. Det gör att de båda behöver skärpa sig. Det verkar som det alltid ska finnas en thairätt, det tycker jag är spännande.

Men liksom på alla thairestauranger i Sverige tycker jag man snålar med chilin. På sätt och vis förstår jag det, för skulle de göra för starkt, skulle folk klaga på det med. Samtidigt tycker jag att man får ta seden dit man kommer, väljer man thaimat får man vara beredd på att det är starkt. All thaimat behöver för all del inte vara stark, som yengali t.ex. Den består av curry, kyckling, lök, kokosmjölk och potatis. Jag har aldrig ätit det i Sverige, mer än den jag gjort själv, då spetsar jag med någon chili också.

Kollat ögonen

Var till ögonläkaren för kontroll av synen. Transportstyrelsen vill dra in mitt trafikkort för jag ser för dåligt.. Jag har för mycket gråstarr på ena ögat, och det måste opereras om jag ska ha lastbilskortet kvar. Det duger till vanliga B kortet, så för att köra personbil behöver man inte se så bra.

OK sa jag, då vill jag göra en sådan operation. När du gjort en sådan operation kommer du att se lika bra som när du var 25 år, sa läkaren. Å det var fantastiskt sa jag, går det att göra det med flera delar på kroppen, blev min spontana fråga. Doktorn tittade på mig, och jag kom på att det kanske inte var en opportun fråga. Så jag tillade att jag menar om jag vill höra bättre t.ex. Men det gjorde det inte upplyste doktorn. Men jag tror doktorn hade snuskig fantasi, för det hade ju inte jag.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen