Wohlgart Andersson / 16 januari, 2020

Outsiders till Kalmar

Jag har hittat flera roliga outsiders som jag måste kolla upp. Tycker det är min plikt att delge er dem, Än så länge är de lågprocentare, men på fredagseftermiddagen kommer både storavinster och spelvärde med sitt material. Därför vill jag vara före dem. Är de inte med där, då är det väl jag som misstagit mig. Har varken tid eller lust att göra en riktig travblogg, det gäller egentligen bara på jackpotomgångar. Nu har det inte varit någon ordning med det heller på sista tiden, men ska försöka bättra mig.

V75:1  9, 14 Man ska inte underskatta Henriette Larsen som jag tycker man gör ofta. Nr 6 får springspår på tillägg, men är nog inte så snabb att den kan spetsa. Den har bra form och borde få en bra position.

V75:2  10, 12  Den sistnämnda körs av en av mina favoritkuskar och måste med av bara den anledningen. Nr 10 körs av Kihlström, som jag inte alls tycker är lika bra längre. Kan skärper till sig i de stora loppen, men annars tycker jag ofta han sitter och sover.

V75:3    5, 1 Läser att nr 5 har bra statistik. Nr 1 är en av flera som är startsnabba.

V75:4    6, 11 , 8 Skrällbenägen lopptyp där jag tänker gardera rejält. Nr 6 är startsnabb, men det är nr 5 också. Men här ska jag måla på ordentligt.

V75:5 Här har jag inte letat, tänker göra ett sparlopp, eller eventuellt spika en av favoriterna. Det som spetsar vinner antagligen loppet. Båda har bra form men nr 3 är startsnabbast.

V75:6  1, 6, 10 ska kollas upp här. Största favoriten måste alltid garderas. En regel jag bryter mot ibland, och nästan varje gång torskar jag på det. Sist var det Propulsion, trots att jag visste att Elian Web hade kanonform. Den gamla klyschan FORM SLÅR KLASS ska man rätta sig efter. Kontsigt att man inte lär sig det efter alla år.

V75:7   2, 4, 5, 9 ska kollas upp här. Men det här loppet känns öppet bakom Man At Work och blir dyrt att gardera.

TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1 14.   Apple Rose: Det blev fem omstarter senast och hon blev alldeles för pigg och tog aldrig riktigt i trav så den starten kan vi glömma. Hon har varit bra i starterna innan och håller nog rätt bra form och har varit fin i lätta joggingturer efteråt. Jag har siktat lite på det här loppet och även om läget inte är så bra gör det inte så mycket. Stämmer det på vägen kan hon nog dyka upp där framme. Går som tidigare med norskt huvudlag och vanlig vagn.

Lopp 2 10.   Arbaresco V.W Han åkte på borelia efter starten på Halmstad i september, men har nu gjort tre lopp efter paus och varit bra. Det är en stark och rejäl häst som ska tåla att göra lite jobb i spåren om det skulle behövas. Han var med i en tuff öppning senast, men höll bra och återhämtade sig snabbt så formen pekar åt rätt håll. Stämmer det lite från bakspår tror jag åtminstone han är i platsstriden igen. Öppet huvudlag och vanlig vagn.

12. Global Venture Det såg ut som att han blev lite störd till galoppen in på upploppet senast, men om det verkligen var så vet jag faktiskt inte. Han är lite känslig, men i grunden är det en väldigt fin häst. Han har dock haft mycket otur hittills, till en början med skador och sedan har han haft det lite svårt och sprungit och slagit på sig. Det är inte något bra utgångsläge den här gången heller, men skulle han ha en bra dag så är han väldigt bra
för klassen. Han brukar gå med murphybländare och i vanlig vagn.

Lopp 3   1 Monark Newmen Senast så var han inte alls bra och Fredrik var besviken på honom. Efter den starten så har han fått byta stall så vi hoppas att det kan göra att han tänder till lite. Han ser annars fin ut på rakbanan och spår ett är perfekt och första gången med Erik känns intressant. Han gick med öppet huvudlag senast men har gått en del med stängt tidigare så det kan bli någon sådan variant nu, men fortsatt jänkarvagn troligen.

5. Gareth Boko: Det här är en jättefin häst som vann på bra sätt i comebacken senast. Han tog loppet bra och har varit fin i jobben efter det. Det är förstås ingen toppform ännu men han kommer att vara bättre med ett lopp i kroppen. Det är lite svårt att sätta in honom i den här konkurrensen men jag tror inte han gör bort sig. Ni kan dock bättre bedöma chansen än mig. Han gick med vanlig vagn senast men nu blir det jänkarvagn som han gått med i de flesta starterna. Annars norskt huvudlag som senast.

Lopp 4    6. I´M a Beliecer Hon verkar hålla den fina formen. Näst senast drogs hon bakåt av en tröttnande konkurrent och fick sparat i mål. I fredags på Kalmar var hon duktig tvåa efter att kusken fått ta lite stopp i sista sväng. Hon är rätt startsnabb och lär kunna få en fin position härifrån. Senast var det jänkarvagn för första gången på länge och så går hon igen – norskt huvudlag som på slutet.

8. Maggie Cash Hon håller fortsatt samma fina form men har inte riktigt haft turen på sin sida. Senaste starten kan vi bara glömma. Tyvärr har hon nu ett uselt läge och det försämrar hennes möjligheter. Det behövs en stor portion tur men löser det sig är hon bra nog att dyka upp i striden. Hon går med jänkarvagn och stängt huvudlag som vanligt.

11. Uapa Di Azzura: Har gjort det bra i de senaste starterna och formen är nästan på topp. Stämmer det bara lite med positionerna så kommer hon avsluta bra men det är många bra hästar så jag är nöjd om hon är bland de tre. Norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Lopp 6   1. Ingo: Han blev svullen i ett ben i sista jobbet inför en tilltänkt start. Det visade sig vara ett litet sår. Han fick vila en vecka men har jobbat på bra nu en tid och jag tror inte att han ska ha tappat formen. Han är bra bakom bilen och har spetsat från innern tidigare. Jag har stor respekt för Atik D.L. efter dennes senaste lopp och vill väl inte ha honom tryckande på utsidan. Jag tycker att Ingo står sig bra i klassen och ska kunna vara med och slåss om platserna bakom Atik D.L. Han går med can’t see back-huvudlag och Cam-vagn som senast.

6. Dallas Han var riktigt bra senast och då han är i form så är han riktigt bra. Han har tagit loppet på bra sätt och har varit pigg och fin efteråt, men han får bara lite lättare joggingturer under veckan. Han kan öppna riktigt bra och bör kunna få en bra position här. Det är klart att det är tuffare nu när det är V75 men han tål lite tuffare upplägg också. Vi ändringar inget utan han går med öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

10. Vagabond Bi Han värmde bra senast, men sedan vet jag inte riktigt varför han galopperade i loppet. Han kan vara lite känslig av sig och det var läge att testa lite mellan hästar för att komma bra till och kanske blev det för mycket för honom. Jag ser det som ett olycksfall i arbetet och allt verkar vara fint med honom efteråt. Startspåret nu är inte jättedåligt eftersom han ändå inte är så snabb från start. Klaffar det lite med tempon och
positioner behöver han inte vara helt borta. Öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

Lopp 7 2. Velaasquez Gar Det blev för långt fram och dessutom strulade det lite i sista sväng senast. Han visade att han är fortsatt bra iordning. Känns otroligt fin i träningen och det är inget som tyder att han ska vara på väg att tappa sin fina form. Han är allround så den korta distansen är inget minus. Med tanke på att han har bäst form av mina hästar och dessutom ett bra läge så är han vår bästa vinstchans i omgången. Han tävlar med vanlig vagn, helstängt huvudlag och rycktussar precis som senast.

3. Man At Work: Han är en bra häst för sin klass och jag ser honom som vår bästa vinstchans. Han har tränat fortsatt bra efter finalen senast och nu har han fått ett bra spår, ja, det ser nästan för bra ut och helt klart är han en segeraspirant. Han har tävlat så bra senaste tiden så jag tror inte att det blir några ändringar.

4. Franklin Face Han har haft dåliga lägen på slutet, men känts fortsatt bra och gick i mål med sparade krafter senast. Allt väl efter det och nu blev det ett betydligt bättre läge. Hästen är rätt så snabb ut och det blir nog till att prova framåt direkt. Vi får se om det blir norskt huvudlag som senast eller möjligen ett helstängt nu med de här förutsättningarna. Kort distans är i varje fall inget minus och det blir jänkarvagn som tidigare.

5. Önas Nougat Han låg på lite för mycket under vägen senast. Jag kunde ta gift på att vi skulle vinna loppet 400 kvar, men det blev lång väg hem. Visst var jag lite besviken efter den starten, men samtidigt tror jag bara det är ett tecken på att han är väldigt ”piggelin” för dagen och ett lite bättre läge över 1640 den här gången gör att jag tror på bra chans att dyka upp där framme. Siktet är inställt på ledningen även om det var någon snabb invändigt och han går som senast med en murphy på insidan av det öppna huvudlaget och i vanlig vagn.

9. M.T.Mighty Winner Det var tråkigt att han fick bakspår för han är väldig startsnabb. Han går bra och har haft form länge. Senast satt han fast med vinnarkrafter kvar och hade han kommit ut då så hade han kanske varit före Eldorado Mearas i mål. Det kan ju lösa sig härifrån och formen är som sagt god. Det är bara att hoppas på klaff. Han brukar gå med murphy på höger och can’t see back på vänster och sedan jänkarvagn.

FILED UNDER : Okategoriserade , Trav

Senaste Inläggen