Wohlgart Andersson / 31 augusti, 2021

Polishistorier m.m.

Nu har jag äntligen fått tillbaka körkortet. 6 månaders frånvaro av körkort kostade det att bomma ett synintyg för högre behörigheter. Bommade och bommade, jag tyckte inte det var så viktigt, jag kommer antagligen inte att köra varken buss eller lastbil mer. Man måste ha YKB för att få dessa jobb.

Jag trodde ju i min enfald att de skulle dra in bara de högre behörigheterna, men de tog ju B kortet också, vilket har ställt till ett jäkla obehag! Det är påfrestande att vara utan körkort ett halvår. Nu har jag insett att det är undervärderat att ha körkort.

Jag tänkte inte skriva om hur glad jag blev när Löfven avgår frivilligt. Två månader ska jag väl stå ut med honom, utan att reta mig alltför mycket. Nu blir det Magdalena Andersson antar jag som får styra upp landet. Kan en kvinna få två andra kvinnor att tala med varandra? Det skall bli intressant att se. Felet ligger inte på den söta Dadgostar i alla fall.

Istället tänkte jag skriva om polishistorier, både nya och gamla. Det gick snack att vi hade fått så trevliga poliser här i Kopparberg. Jag var nyfiken på att träffa på dem. Då blir man minsann inte stoppad fast man åker och vinglar så de ska tro man är full!

Men så händer det plötsligt! Det var under min körkortslösa tid, och vi mötte en polisbil. Det larmade antagligen att bilen stod skriven på mig som inte har körkort. Det var värt att vända för. De stoppade oss och ville se körkort, blåsa, samt att de ville se vad vi hade på flaket. Jag öppnade flaket och sa att vi varit till stan och köpt ett golv. Hur många kvadrat är det, räcker det till 30 kvm? Ja det ska det göra hoppas jag verkligen. Så bra, då beslagtar jag det, jag behöver ett sådant golv hemma. Så kan ni komma hem till mig i morgon klockan 14.00 och lägger golvet åt mig. Kul med poliser med humor. Hade nog kunnat hända i Ryssland, men knappast i Sverige.

Polishistorier

Det finns mycket kul historier med poliser. I min ungdom fanns en polis som hette Ninor. Han hade en sommarstuga i Björka. Den brann, och man misstänkte slarv. Det fanns också en alkis med humor som det finns mycket historier kring. Han fick inte handla på bolaget. Då träffade han Ninor utanför bolaget. Då bad han Ninor att handla ut åt honom, i gengäld skulle han gå att köpa tändstickor åt Ninor.

Det fanns också en polis som hette Birger Andersson, han hade lång hals, och kallades för flaskhalsen. Vi var vid dåvarande parkeringen Kalvhagen. En kille som kallades Monkey, minns inte vad han hette egentligen. Han slog sönder en flaska Och ”Flaskhalsen” bad honom plocka upp glaset. Han gick där och plockade glas, och efter en stund gick han bara runt och låtsades leta. Vad håller du på med, frågade polisen. Jag letar efter flaskhalsen sa Monkey. Då tog polisen med honom för tillnyktring.

För länge sedan fanns en polis som hette Bernard. En stor och stark karl. Vid ett tillfälle skulle han ta alkisen. Han tog honom på ryggen från järnvägsstation till polishuset. Under promenaden säger alkisen, ”Jesus kom ridande genom Nasareth på en åsna, men jag, jag kommer ridande genom Lindesberg på en gris”.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen