Wohlgart Andersson / 1 juli, 2021

Politiska läget

Kristersson gav upp! Nu blir det fortsatt sosseregering fram till nästa val. Men efter det är han äntligen borta, för då har det parlamentariska läget förändrats. Men det kan ju förändras redan när Löfven ska ha igenom budgeten i höst. Får han inte igenom den, har han lovat att avgå. Därför tycker jag det vore bättre att ha ett nyval redan nu.

Jag tycker Kristersson kunde tänkt mer positivt och prova på en omröstning. Läget är ju jämt och det behövs bara ett mandat extra. Jag menar det finns riksdagsmän på Gotland t.ex. Det kan bli sådan storm så det varken går att åka båt eller flyga ett par dar.  Efter att sista färjan gått, kan det komma en vulkan så det kommer aska i luften som för några år sedan. Det kan bli strömlöst så någon fastnar i en hiss och hissreparatören röstar borgerligt. Någon kan bli så sjuk att han eller hon inte kan komma. Någon riksdagsman kan vara sen och missar tiden för att taxin krockade eller fick punktering. Ja, det finns massor som kan hända. Så visst kunde han ha tänkt mer positivt! Tänk om de kriminella gängen börjar ge sig på socialistiska politiker istället för poliser?

Nej, det är inget att skoja om! De kriminella gängen måste elimineras. Det måste åtgärdas tidigt. En skicklig barnskötare kan se redan före skolåldern vilka som kan bli ligister. Redan där ska man börja göra något. Men vad? Skulle man ta upp det med föräldrarna så skulle de inte tro på det och kanske bli förbannade på påståendet istället!

Jag tycker Sossarna m.fl. inte gör något åt de kriminella gängen. De måste på allvar ta itu med det. Dessa eviga dödskjutningar över hela landet. Verkar som det är tryggare att bo i norr. Om gängen åtminstone bara sköt på varandra, men de skjuter ju hejvilt så t.o.m. barn får sätta livet till. De skjuter på poliser, som ska vara där för att skydda oss! Nu sköts en 33 årig polisman ihjäl i Biskopsgården, jag tänker mest på föräldrar och familj och på poliskåren. Han skulle just till att bygga hus och familjen väntar tillökning. Det barnet får aldrig se sin pappa.

Jag ser fram emot nästa val. Moderaterna kan prata med alla. De erbjöd Centern att få 6 punkter ur deras program. Det godtog de inte, detta för att inte släppa in SD i samtalen. Annie Lööf vill utesluta inte bara SD, utan även Vänsterpartiet från något inflytande. Hon vill med andra ord utesluta närmare 30% av den svenska befolkningen. Hur kan hon tycka det är riktigt? Varje parti ska väl ha inflytande i förhållande till sin storlek?

Nu kan det bli så att V inte får med någonting igen, utan bara får vara dörrmatta. Det fick de ju redan när januariöverenskommelsen sprack, kommer sossarna att försvara sig med.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen