Wohlgart Andersson / 13 oktober, 2020

Politiskt krångel

Politiskt krångel

Kollade på partiledardebatten i söndagskväll. Jonas Sjöstedt har ju ännu en gång hotat fälla den här Regeringen. Det var det nog ingen som trodde nu heller. Det går inte att lita på en kommunist, har jag sagt vid något tillfälle. Men det finns undantag där också, Bjarne Lind t.ex. Honom har jag förtroende för. Om han nu fortfarande är kommunist vill säga, han har ju kunnat bli SD-are, undrens tid är inte förbi.

Läste att läsarna i AF tyckte Jonas Sjöstedt gjorde bäst ifrån sig i debatten. Undrar vad de grundar det på? Jag tyckte egentligen inte någon överträffade de andra. Jag bedömer KD, SD och M ungefär lika. Däremot var det tråkigt att Åkesson fick debattera med MP, hade varit roligare att höra honom debattera kriminaliteten med Löfven istället. Tror också han gillar det ämnet mer än miljön. Synd att slösa bort en så duktig debattör på miljön.

Kriminaliteten tycker jag är den viktigaste frågan just nu. Det är dock placering 4 på det.

Jag håller på att man stoppar invandringen helt ett tag, tills man får ordning på de som redan är här först. Man kastar ut de kriminella ur landet, sedan kanske vi har plats för andra som inte är ekonomiska flyktingar. Dessa skulle få fylla i en blankett om vilka mål de har i sitt nya hemland. Hur de tänkt försörja sig t. ex. kanske också vilka drömmar de har.

Kriminaliteten tycker jag skulle vara överst. Därefter flyktingpolitiken, vård och omsorg, pensionerna och äldreomsorg, sedan kan de andra få ha vilken turordning de vill. Men så ser inte listan ut som svenskarna har sagt.

Stefan Löfven sitter i ett intressant läge. Hur ska han muta Sjöstedt? Eller hakar han bara på densamma och sviker C och L? Nu har Annie Lööf kommit tillbaka, hon har inte varit det minsta saknad av mig. Tycker hon kunde vara hemma och sköta barnet längre. Men hon kan mycket väl vika ner sig för att undvika makten för SD. Jag hoppas mest på ett nyval så det blir slut på det här någon gång. Men det är de ju rädda för p.g.a. coronan.

Den tjusiga Ebba Busch tycker jag är en blomma i sällskapet. Hon håller på de äldre först tror jag. Men tycker hon talar vettigt i de flesta ämnena. Hon är också intresserad av kriminaliteten och tagit med sig en del som SD sagt från början, men det är det ju fler partier som gjort vartefter.

Både på gott och ont tycker jag. Det är bra för politiken, men jag tycker SD kan få ha sina frågor i fred.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen