Wohlgart Andersson / 18 juni, 2021

Rubriklöst + Jackpot

Jag valde den här rubriken eftersom jag ska skriva om flera saker. Kan ju inte låta bli att lägga mig i ”Ruttet Hö” affären, den måste synpunktiseras. Är väl ingen som missat att man stjälpt ruttet hö vid kommunkontoret och vid Gatukontoret i Lindesberg. Detta handlande var riktigt dåligt gjort! Om man nu vill ge stadsborna lite lantlig atmosfär, kunde man väl valt att tippa gödsel istället.

Vet inte riktigt vad det handlar om, men det verkar vara en bonde som är missnöjd med något Kommunen gjort eller inte har gjort. Men det är nog en snål bonde eftersom han inte hade råd med gödsel. Jag tror ju inte sådant här hjälper att tämja en bångstyrig kommun med, men det är inte lätt att komma på andra idéer för det heller.

Idén är inte ny, i Frankrike tog man till kålrötter och i USA var det någon grönsak som inte Bill Clinton gillade. Då fick han traktens odlare att åka och tippa varsitt lass utanför Vita Huset. Är man president ska man hålla käften om vilka grönsaker man inte gillar, det fick Bill Clinton erfara.

Fransmännen tycker jag har en härlig strejkstil, de kan stjälpa hela landet om de inte får 10 öre mer för kålrötterna. Svenska bönderna har mycket att lära av Fransmännen.

Gifter sig med två

Läser om ett par enäggstvillingar som blivit kära i samma karl. De är unga, strax över 30, så det är klart, då funkade det nog även för mig med två stycken. När man kommer över 60, så klarar man sig alldeles utmärkt med en. Men det är bara att köra på så länge det varar, det blir en trevlig tid för mannen med dubbla fruar. Tror dock det går över ganska fort.

Finns för all del de som har flera fruar, men det tycker jag bara skulle vara jobbigt. Bland muslimerna verkar det vara status att visa hur många fruar man har råd med. Fanns ju en omskriven Nackafamilj som sedermera drog till Småland. Men vad tänkte den karln med? 16 barn med sex olika fruar? Ja, det går väl an när den svenska staten betalar. Om jag som svensk skulle åka utomlands och gifta mig med två fruar, skulle jag då få komma tillbaka med dessa två? Man får ju inte gifta sig i Sverige med två stycken.

REGERINGSKRIS

Det kan bli en spännande regeringskris på måndag. Det troliga är väl att Löfven kommer tillbaka för att regera det sista året. Hur han sedan ska bilda regering är en annan fråga. Centern kan ju vika sig men det låter inte troligt. Spännande ska det bli att se vad som händer. Ett nyval vore absolut det bästa, men det törs nog inte Löfven då det parlamentariska läget har förändrats ganska mycket sedan förra valet. Så Löfven har tre val, att avgå, att gå till nyval eller att ta bort kravet om marknadshyrorna. Jag tror inte han gillar något av det, han trodde nog inte VP skulle köra hela linjen, trodde iofs inte jag heller. De har ju tidigare lagt fram lösa hot som inte blivit något med.

JACKPOT PÅ BODEN

Ingen träffade sju rätt i lördags, så kan det gå när man inte garderar största favoriten. Jag brukar göra det, men här var vinnaren långt ner i ranken, tror jag hade den på sex hästar, och så många brukar jag inte gardera den största favoriten.

STARTKOMMENTARER

V75:1 Nummer 7, 10, 11 har 68% av insatserna torsdag. För mig får det räcka med dem. Vill man ha flera ska man ta med 12, 8, och 9 också. Jag stormvarnar för nr 12. RANKING 7, 10, 11, 12, 8, 9

V75:2 Största favoriten i det här loppet vann över förra veckans största favorit, och det till under 1%. Det svänger fort i travet. Nu ser loppet ganska öppet ut den här gången, och det kan bli positionerna som avgör. Här behöver man gardera, jag provar med 6 hästar. RANKING 8, 3, 13, 2, 5, 11,

V75:3 Ett klass 2 lopp som inte är helt lätt att reda ut. Om det nu inte är så lätt att Goop vinner med sin Pewdiepie. Finns flera bra här. Räknar med att klara loppet på 8 hästar. RANKING 7, 4, 2, 3, 1, 5, 10 6

V75:4 Även här kan Goop ha en avgörande roll. 10 Balsamin Font har väl hög % för att duga till spik, så jag garderar med några stycken RANKING 10, 15, 11, 8, 12, 9, 1

V75:5 Jag utgår från att nr 5 får spets. Men är orolig för nr 2 som kan smita emellan. Hade nr 5 som spik ett tag, men tyckte den blev väl stor. RANKING 5, 2, 6, 9, 4

V75:6 Mycket talar för Cab Lane här, men tycker han är för stor favorit att spika. Jag gör ett sparlopp med 3 hästar RANKING 3, 1, 8, 7, 12

V75:7 Tror Very Kronos tar hem det här. Han har vunnit 11 av 12 ggr när han körts i ledningen. Bra favorit på relativt låg spelprocent, Jag väljer att spika. Men här finns flera med bra form, så någon säker spik är det ju inte. RANKING 2, 4, 5, 7, 6

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1 8, 12

V75: 2 2, 6, 11,

V75: 3 3, 5, 11, 10

V75: 4 8, 1, 9

V75: 5 6, 11, 9

V75: 6 1, 12

V75: 7 5, 3

STORA SYSTEMET

V75 1 7, 12, 10, 11, 6

V75 2 3, 8, 5, 4, 13

V75 3 7, 3, 2, 4, 5, 11, 10

V75 4 10, 1, 11,

V75 5 5

V75 6 3, 1

V75 7 2

CHANSSYSTEMET

V75:1 7, 12, 10

V75:2 8, 5, 4, 1, 3, 13, 2

V75:3 7, 4, 2, 3

V75:4 10, 9, 1, 11

V75:5 5, 2

V75:6 3,

V75:7 2, 4, 5

FRÅN TRÄNARES HEMSIDOR

Avd 1

3 Kentucky har haft en hel del otur på sistone och formen är bättre än vad raden antyder. Han är snabb från start och står bra till i klassen, men det är tuffare motstånd än han är van vid så jag är nöjd om han kan tjäna en fin slant. Han har dåliga fötter så det blir lätta skor som vanligt. Kusken får lägga upp taktiken efter eget huvud, säger Kurt-Ove Westerdahl.

5 Just Celebration får godkänt för sin prestation i lördags, även om jag kanske tycker att han borde ha haft en pollett kvar sista biten. Det kan ha varit så att det gick lite för långt mellan starterna och därför tror jag på en bättre insats på lördag, med tanke på att han nu har ett färskt lopp i kroppen. Det kan ändå bli svårt att räcka ända till vinst mot de här hästarna, men en liten platschans kan han ha. Han är stabil, så spåret ska inte behöva inte ställa till några problem. Jag maxar den här gången med barfota runt om och jänkarvagn, säger Sören Lennartsson.

8 Silver Bullit har verkligen sprudlande form och han avslutade kanonbra i lördags. Med lite bättre flyt i loppet hade han nog kunnat komma tvåa – minst. Jag valde då att köra lite försiktigt, men när jag nu åker ända upp till Boden tänker jag vara mer offensiv – bara vi hittar ut från innerspåret. Jag tycker att han är lite underskattad, men i mina ögon är han inte borta. Ingen ändring, säger William Ekberg i stallet, tillika kusk bakom Silver Bullit på lördag.

9 Condior blev det kanske för tufft för senast och det är bara att glömma det loppet. Han känns i alla fall pigg efter den insatsen och var ju väldigt bra innan det. Spår nio behöver nog inte vara helt fel den här gången och han har tidigare visat vilken skalle och styrka han besitter. Han gick med skor fram i lördags, men det kan bli barfota runt om nu, säger Dwight Pieters i stallet.

11 Mister Donald var jättebra som tvåa senast på ett topptid och kommer mer och mer. Vi är nöjda med hästen och han har tidigare visat att han inte har några problem att resa. Bakspåret drar ner chanserna, men med minsta klaff på vägen borde han kan sluta bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

12 Reven Dejavu spurtade ruggigt bra senast och har väldigt fin form. Det var tråkigt med spåret, men han ska ändå inte vara helt borta om det löser sig lite. Reven Dejavu är kanske något mer kapabel än Silver Bullit, men med tanke på spåren känns de ganska jämnspelta denna gång och ingen av dem är som sagt utan chans. Ingen ändring, säger William Ekberg.

Avd 2

2 Nordby Kuling visade senast att han trivs ypperligt över lång distans, då han vann efter att ha fått en fin resa. Segern var nog säkrare än det såg ut från sidan och jag tycker att han tjänat ihop till vinsten. Han har både slagit och förlorat mot de flesta i loppet tidigare och har styrkan som sitt främsta vapen. Jag känner mig inte helt chanslös om vi skulle få en fin resa och det blir samma balans och utrustning som vanligt, säger Olle Alsén.

3 G.G.Ojjdo har haft fin form länge, men var kanske ännu bättre i lördags. Han är skaplig ut och borde hamna vettigt till och jag ser inga moln på himlen inför lördagens start. Motståndet är lite enklare än senast, så han ska väl vara med därframme och fajtas igen. Ingen ändring, säger Tomas Pettersson.

5 Kong Henry gick riktigt bra till slut senast, och det var kul att vi hann fram. Formen är riktigt bra och Örjan har vunnit med honom förut, så jag tycker att min häst är en av flera som ska räknas med chans. Ingen ändring, säger Jan Ove Olsen.

8 Bol Brage kunde vinna senast, trots ett kraftigt störningsmoment 200 kvar. Han visade att han är en riktig travare och formen är riktigt bra. Spåret är väl inte optimalt men han går bäst med ett lopp på väntan, så löser det sig kan han dyka upp i striden trots tufft motstånd. Ingen ändring, säger Jan-Olov Persson.

9 Nordby Elde körde jag snällt med senast då han varit struken för halsproblem innan. Han spurtade bra som fyra då och jag tycker att mina hästar är ganska jämngoda, men Nordby Kuling har ett bättre läge. Inga ändringar, säger Olle Alsén.

11 Guli Roy har gått bra på slutet och felade bort en topplacering näst senast. Knepigt läge nu och det blir svårt att runda ett helt fält. G.G.Ojjdo gick ju en 1.23-tid senast och står han för en liknande prestation igen är vi chanslösa. Skor runt om som vanligt, säger Jan-Olov Persson.

13 Guli Rubin har haft fin form i typ ett år nu och ser väldigt laddad ut för dagen. Det känns som att det här motståndet är lite enklare än vad han brukar möta, så han ska absolut räknas med chans – även om det givetvis måste lösa sig härifrån. Ingen ändring såvitt jag vet, säger William Ekberg i stallet.

14 Forspärla har jättefin form, men det är alltid svårt att vinna på V75. Hon får följa med i ryggar, så får vi se hur långt det räcker. Hon gick ett jobb idag (söndag) och det fanns inget att anmärka på. Ingen ändring, säger Jan Gustavsson.

Avd 3

2 The World is Mine har gått bra på slutet och är under utveckling. Spåret blev perfekt – däremot vet jag inte riktigt hur snabb ut han är bakom bilen, då jag aldrig tryckt av honom. Vi ligger i alla fall i andraspår direkt och borde få en fin resa. Jag har lite svårt att sätta in honom här, men jag hoppas han kan sluta en bit fram. Han kanske ska få gå med urryckare för första gången men jag ska testa det i veckan, säger Tomas Pettersson.

3 Zätas Forever Star var jättefin senast och nu fick vi ett bra spår – inte minst med tanke på att han är kvick ut. Han känns bra efter förra starten och ska gå ett snabbjobb på tisdag, så jag tror han kommer att göra ett bra lopp. Han kan nog tjäna fina pengar, och kanske till och med vara med i striden med lite flyt. Det blir bike för första gången och det tror jag har en fin effekt, säger Jan Ove Olsen.

4 Nicois du Gull vann lätt med tussarna kvar senast och jag tror att han till och med kommer att vara ännu bättre nu. Vi har medvetet startat honom på kort distans för att få fart i honom och jag tror inte att medeldistans är någon nackdel. Han kan sluta långt framme och eventuellt kör vi med lättare skor den här gången, säger Oskar Kylin-Blom.

7 Pewdiepie fick en fin resa senast och tackade med att avgöra enkelt. Vi räknar med en minst lika bra insats nu, men läget blev inte det bästa. Jag vet inte riktigt hur startsnabba de andra är men vår häst är inte oäven på den fronten. Han borde kunna duga långt om det inte kör ihop sig. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

9 Dulce de Leche gick med rycktussar och norskt huvudlag för första gången senast och det gav en bra effekt då han vann från spets efter ett slutvarv på 1.13.5. Han känns pigg i jobben men det var synd på spåret då han är ruggigt startsnabb. Han är bara fyra år och lite sen i utvecklingen men jag har förhoppningar på honom framöver. Det här loppet får bli lite av ett test på hur han står sig i tuffare konkurrens. Ingen ändring, säger Lage Berglund.

10 Soleil d´Inverne har verkligen gått bra och hade marginalerna varit på vår sida hade han kunnat ha tre raka segrar. Jag är nöjd med läget; då kan han gå med i ryggar och spurta till slut. Han är stark, så ett högt tempo vore en fördel. Jag har lite svårt att bedöma hur väl han står sig här, men han är i alla fall mogen en rejäl rekordsänking. Jag har tänkt att köra barfota runt om och det är i så fall för första gången i min regi, avslutar Jesper R Nilsson.

11 First Mover felade senast då det blev en kraftig temposänkning i loppet. Kusken tyckte annars att han kändes bättre än någonsin och han gör alltid bra lopp. Han är både stark och speedig och trots läget har jag vissa förhoppningar. Det blir nog barfota runt om nu, säger Lina Tallberger.

Avd 4

1 Todays Estelle har gjort tre lopp för mig och skött sig bra varje gång. Det har blivit dödens ett par gånger vilket hon klarat av på bästa sätt, och senast spurtade hon bra som tvåa. Förutsättningarna kan jag inte klaga på och ledningen är inom räckhåll. Det står ett par fina hästar 40 meter bakom, men men det ska bli kul att se hur långt hon kan räcka i V75-sammanhang. Jag funderar på att rycka alla skorna, vilket i så fall skulle vara för första gången. Det blir rycktussar vilket är premiär i min regi åtminstone, säger Anders Wallin.

3 Kaitlin Way Scott vann senast efter en fin resa och jag tycker att hon är på gång formmässigt. Läget är intressant, med bara tre hästar från start och skulle hon komma till ledningen biter hon ifrån sig riktigt bra. Det blir barfota runt om nu och hon ska ses som en outsider, säger Jan-Olov Persson.

8 Lovely O.O. galopperade 700 meter från mål senast och det berodde på att hon inte riktigt fick fäste i banan. Hon kändes i alla fall fin innan det och jag vet att Robert trodde mycket på henne inför loppet. Nu är det voltstart och spår fem vilket inte är optimalt, men trampar hon bara iväg från start borde hon kunna sluta långt framme. Inga ändringar är planerade, säger Dwight Pieters i stallet.

10 Balsamine Font pallade inte det höga utgångstempot senast, och det blev galopp efter ett par hundra meter. Det var synd för hon gav ett grymt intryck i starten innan det, och detta är en mycket kapabel häst. Hon ska kunna vara med i striden även här, men det får inte strula till sig från detta lite luriga läge. Eventuellt kör vi med skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

11 Mellby Harissa gick det för fort för senast, och vi glömmer det loppet. Hon var väldigt bra i starterna innan det och jag tycker att hon borde stå sig fint mot de här hästarna. Det måste såklart stämma lite på vägen för att komma in i matchen från dubbla tillägg, men helt borta är hon inte. Inga ändringar, säger Dwight Pieters.

12 Iceland Falls var tam senast men det hade krånglat innan det, när vi fick stryka henne inför en tilltänkt start. Det blev nog lite för långt mellan starterna, men nu känns hon väldigt alert på alla fronter. Hon går bra varje gång annars, och jag tycker hon står lite billigare inne den här gången än vanligt. Utan strul på vägen tror jag att hon kan dyka upp i striden. Inga ändringar, säger Håkan Wallberg.

Avd 5

2 Syoss såg riktigt fin ut vid segern och det känns som att han är på väg in i en riktig formtopp. Han är snabb ut och fungerar på alla distanser, så läget är intressant. Kanske är det någon som är snabbare från spåren utanför, men normalt är han svår att ta en längd på. Han håller absolut V75-klass och står bra till i Bronsdivisionen. Han går maxbalanserad som tidigare och jag tycker han ska streckas tidigt, säger en ovanligt optimistisk Olle Wäjersten.

5 Swagger såg ju ut att vinna på V75 näst senast, men felade oturligt strax före mål. Det gjorde riktigt ont i mig och jag hoppas förstås på revansch på lördag. Anledningen till att han galopperade är troligen en kombination av att han hade fick mjölksyra och att han blev ensam där framme. Han slappnade helt enkelt av och rullade över i galopp. Han gjorde annars ett kanonlopp och fick visa hur bra han är. Läget blev perfekt och jag kommer att ladda för fullt från start och hoppas komma till ledningen. Jag måste tro på honom och han är värd att få vinna den här gången. Jag tror det blir barfota bak, säger Sandra Eriksson.

6 Astronascente Zac hängde med fullt bakom Rotate senast och gjorde så gott han kunde. Han håller fin form för dagen, men är ny i klassen nu och fick dessutom ett spår långt ute på vingen. Med rätt löpning kan han vara tre-fyra. Vi kör som senast, säger Anton Sverre i stallet.

7 Self Explosive öppnade snabbt senast och det blev ett för tufft upplägg. Han är bättre utan ryggar och med tanke på det kan man säga att löpningen inte blev optimal. Hästen var i alla fall väldigt bra i starterna innan det och formen sitter där den ska. Den här gången är spåret lite väl långt ute på vingen, men Rebecca får ladda vad som går från start ändå. Han är ny i brons och vi får kanske ligga lågt med segerförhoppningarna. Blir det en hygglig slant är vi nöjda. Inga ändringar, säger Dennis Palmqvist.

9 Moneykeeper var med i en kvick öppning sist och han galopperade för att det gick för fort. Han kändes fin i senaste jobbet och i övrigt har han faktiskt höjt sig i år. Spår nio är inte positivt över kort distans men ibland kan det lösa sig från det här läget. Förhoppningsvis kommer han igenom och med rätt lopp kan han dyka upp där framme. Inga ändringar, säger Dwight Pieters i stallet.

11 Speedy Tilly har tränat på efter den senaste starten och har gått ett 18-jobb som snabbast. Han känns fin på alla sätt men kommer behöva loppet – dessutom är det bakspår på kort distans och jag tror inte att han är något för vinnarspelarna denna gång. Barfota runt om, halsvstängt huvudlag och bike, säger Oskar Florhed i stallet.

Avd 6

1 Balotelli Crown svarade för en topprestation i finalen senast. Det var länge sedan han fick ett bra spår så min första tanke var att satsa på spets, men över lång distans kanske det är bättre att ta rygg på Cab Lane och hoppas på lucka. Han gick barfota runt om senast och jag tror att han kan gå så igen. Loppet ser inte lika hårt ut som senast och klaffar det är han med i striden, säger Lina Tallberger.

2 Everest Sisu känns fin, men loppet blev tufft. Det är rätt distans och tar han en fin slant är jag nöjd. Ingen ändring, säger Elisabeth Lundholm.

3 Cab Lane fick öppna snabbt senast och blev för pigg på kuppen. Orken tröt till slut men vi kan inte vara missnöjda med hans insats. Nu är det lång distans och ännu viktigare att han hushåller med krafterna. Spåret är bra och han borde vara med där framme. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Andreas Lövdal i stallet.

5 Minnestads Ecuador var mycket bra som tvåa bakom Admiral As näst senast. Därför var det inte överraskande att han vann sist, men sättet han gjorde det på var imponerande. Det kan ha varit hans bästa lopp i karriären och han är i sitt livs form. Han möter tuffa hästar men jag tror inte de springer ifrån honom. Inga ändringar, säger Dennis Palmqvist.

7 Ivory di Quattro var bra i Harpers men hade lite otur på vägen. Han är stark och rejäl och lång distans kan väga upp det dåliga läget. Ingen ändring, säger Dwight Pieters i stallet.

8 Upstate Face var grym senast och Adrian sade att han kunde kört ännu snabbare. Nu blev läget iskallt och det är möjligt att han går med skor och vanlig vagn för att spara växlarna till större lopp framöver. Spelarna får kolla balansen som i princip avgör om det blir ett offensivt upplägg eller inte, säger Dante Kolgjini i stallet.

11 Exodus Brick var fin i årsdebuten, men har inte fått till det efteråt. Jag tror att formen är bra – det känns så i träningen. Det här är inte det tuffast motstånd han mött och får han en fin ryggresa kan han spurta bra och tjäna fina pengar. Jag var uppsatt som förste reservkusk och det hade förstås varit kul att köra honom, men att Björn kör är förstås intressant. Det blir jänkarvagn eftersom det är autostart, säger William Ekberg.

12 Algot Zonett hamnade långt bak invändigt senast och gick fullt godkänt till slut men hinner inte riktigt med i tempot på snabba sommarbanor. Formen är fin och han är gynnad av distansen. Spåret är tråkigt men inte avgörande då han inte är någon snabbstartare. Han gynnas av tempo men tål att göra en del grovjobb själv. Planen är att köra barfota runt om nu och jag hoppas han slutar i striden, säger Olle Wäjersten.

Avd 7

1 Antonio Kronos fick chansen för sent senast men det är så han måste köras. Han är speedig när han får tillfälle och drog ett perfekt smygläge. Med klaff kan han vara trea-fyra. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

2 Very Kronos hamnade punschigt på det i elitloppsförsöket och jag är glad att Erik inte tog ut sista bloddropparna ur hästen. Han är väldigt fin och fräsch efteråt så det känns inte som om det är något formtapp. Läget blev perfekt och det ser intressant ut. Om det inte är några startkanoner runt om så når vi ledningen och då ser det ut som en hygglig chans. Ingen ändring, säger Svante Båth.

3 Wild Love var fantastiskt bra igen och kusken trodde t.o.m. att hon hade haft vinstchans med tidigare lucka. Hon känns pigg och fin och jag tror inte att hon fått någon reaktion trots täta starter. Hon visade senast att hon kan öppna rätt snabbt så läget är passande, men taktiken får kusken bestämma. Det blir barfota runt om igen och tanken är att köra med en jänkarvagn på lördag, säger Bengt Simberg.

4 Moni Viking var väldigt fin i försök och final i Elitloppet. Han har fått ladda batterierna efter det och känns alert för dagen. Det finns inget att klaga och även spåret passar fint. Det är tufft emot men han är en av de som kan vinna loppet. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stallet.

6 Who´s Who gjorde det bra som tvåa bakom Wild Love i Harper Hanovers lopp och formen är där den ska vara. Det här blev ett bra lopp, med flera som har ungefär jämngod chans att vinna. Det troliga är att positionerna kommer att spela en avgörande roll. Tyvärr för vår del har vi ett spår långt ut på vingen och det krävs flyt för att det ska lösa sig. Jag har inget att klaga på förutom det och det blir ingen ändring, säger Pasi Aikio.

8 Upset Face rumplade till när bilen släppte fältet senast och kunde inte öppna lika snabbt som han brukar. Sedan gjorde han faktiskt ett väldigt bra lopp men hade inget flyt på vägen. Vi återgår till aluminiumskor bak och dessutom blir det troligen bike. Utgångsläget ställer till det men det kan vara läge att försöka ladda från start och köra med ett mer offensivt upplägg, säger Dante Kolgjini i stallet.

9 Milliondollarrhyme känns som han ska i träningen och jag tror han bibehåller sin fina form. I Finland blev han för het från ledningen och i elitloppsförsöket blev det lite fel på vägen och han fick inte chansen till slut, så han har inte fått utdelning i loppen. Han är väldigt startsnabb så bakspåret är en nackdel, men han har en bra rygg och i ett mindre fält kan det lösa sig bra. Han är redo att ge sig in fighten med de bästa och det blir skor runt om som vanligt, säger Fredrik B. Larsson.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen