Wohlgart Andersson / 26 oktober, 2020

Sommarsalut, m.m.

Fy för tråkiga söndagar. Man får försöka skriva av sig lite. Nu har vi ställt om till vintertid igen, så nu hoppas jag vi gjort det för sista gången. Sommaren blir inte längre för det, eller som en indian uttryckte det: Bara en vit man klipper av sitt täcke i ena änden och sätter dit det i den andra och tror att täcket blir längre.

Min längtan till Thailand är enorm, jag får inse att jag inte kommer dit den här säsongen. Jag har iaf. den inriktningen, blir det annorlunda är det bara positivt. Hörde att de skulle öppna landet 14 februari, men det verkar mer vara drömmar, det är ingen som kan veta. Hade det varit ett normalt år hade jag varit i Thailand i tre veckor nu. Första veckorna tycker man det är för varmt där, men man vänjer sig efter ett tag. Då är det betydligt svårare med vädret här i Sverige, Men ingenting är normalt i år, inte minst inom politiken.

Spännande i politiken

Sverige har stora chanser att få en regeringskris och nyval. Det verkar inte vara vad svenska folket vill, om man ska tro SVT, och det ska man ju inte. Visst är det väl inte opportunt just nu med Corona och allt. Men jag vill ha slut på tjafset och börja om från början. Sverige har ingen statsminister som leder landet, bara en svetsare som överger sitt folk för maktens skull

Förhandlingarna med LO gick i stöpet, men PTK hakade på Näringslivets krav. Men det passade inte LO, ändå var de med på förhandlingarna i Januariavtalet. Nu tycker jag det ska bli intressant att se om Sjöstedt fäller Regeringen. Jag tror egentligen inte chansen är större än att C och L ska vika sig. Men Lööf är lika maktgalen som Löfven, så man vet ju aldrig. Jag tror ju det är politikerna själva som ställt till det här från början. Sådana här frågor ska arbetsmarknadens parter förhandla om, det är inget för politiker att lägga sig i.

Det var väl C som skulle ha detta och L hakade på, de har ju iaf. Inga egna idéer. Redan när C begärde detta, skulle Löfven ha sagt ifrån, men han var för sugen på makten, så då fick man godta detta. Han trodde säkert att han kunde påverka LO, men sex av fjorton förbund ville ju inte ens ha omförhandling. Och det är klart, det är en viktig fråga för dom. Lööf som väl är advokat borde räknat ut att inte detta skulle funka, men hon ville väl ta bort makten från VP.

Nu har herr Löfven målat in sig i ett hörn. Sjöstedt täcker upp från ena hållet, bredvid står Annie Lööf och Sabuni. Någon av dem måste ge sig, Hoppas det blir Sjöstedt som får avsätta en S styrd regering, det tycker jag skulle vara kul.

Jag ser alltså fram mot ett nyval. Så tycker jag de ska utveckla så det går att rösta med bank-id, det skulle kännas tryggt. Jag inbillar mig att det försvinner röster med nuvarande system. Hur blir det för de som har dubbla identiteter?

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen