Wohlgart Andersson / 2 augusti, 2020

Tycker till

Jag skriver för sällan på den här bloggen. Det var en läsare som tyckte det häromdagen. Läsaren tyckte också att jag skulle skriva annat än trav. Men vad ska jag skriva om då? Det nämnde han ingenting om.

Jag skulle ju kunna skriva om Trump, som vill skjuta upp valet ett år. Men vad finns det att säga om det? Vore jag Trump skulle jag också vilja skuta upp valet. Han ligger lite pyrt till just nu, med en Corona som eskalerat i landet. Han har retat upp kineserna och de slår tillbaka med samma mynt. Han har nu stoppat en kinesisk populär app, det tycker jag kan vara rätt. Microsoft vill köpa den i USA, vilket jag tycker kunde kännas tryggare, även om inte det heller är så lyckat. I dagens samhälle ska man registrera sig överallt, jag hatar det beteendet. Men det är mycket jag är emot.

Ta det här med kontanthanteringen t.ex. Allt man handlar registreras på det kort man har. Jag har ett ICA kort, där registreras allt jag köpt. Det kommer sedan erbjudande att köpa de varor jag köpt mest av till ett lägre pris. Nu är det inte bara ICA, även banken ser exakt vad jag gör med min pension. För att få full kontroll min man införa förbud mot kontanthantering. Jag tänker i det längsta bojkotta affärer som bara kör kortbetalning. Fick därför sluta handla glass på Hemglass. Men det här är ju inte mycket att skriva om, då är det här med självförsvar viktigare.

Som vårt samhälle utvecklas borde man kunna få gå beväpnad. Men det får man inte. Inte ens om man har vapenlicens, får man gå med en pistol i byxlinningen. Läste om en dam som blev antastad. Hon tog upp en burk pepparspray och försvarade sig med. Hon ska nu ställas inför skranket och bli dömd för detta. I de svenska domstolarna blir de skyldiga ostraffade, medan brottsoffren blir straffade.

En annan sak som retat mig är att en kvinnlig domare, tyckt att en äldre muslim ska få gifta sig med en 13 årig flicka. Man kan tycka en en kvinna borde ha mer empati när det gäller ett barn. Hur tänkte domaren här? Uppenbarligen tänkte hon inte alls på flickan i alla fall. Jag tycker att i Sverige ska svenska lagar gälla för alla, även muslimer, men så är det inte tyvärr. Sverige har blivit alldeles för muslimvänligt de senaste åren. Vill man leva i ett muslimskt land får man flytta till ett sådant land. Kommer man till Sverige ska man anpassa sig till de svenska lagarna och ingenting annat ska gälla.

För att inte tala om alla de våldtäktsmän som inte kan utvisas för de kan dödas i hemlandet. Jag tycker att begår man den typen av brott så får man helt enkelt skylla sig själv. Det ömkas alldeles för mycket för brottslingarna. Vi har två år till nästa val om det vill sig illa, får vi ingen ändring då är det kört för landet Sverige, sanna mina ord.

FILED UNDER : Okategoriserade

Senaste Inläggen