Wohlgart Andersson / 8 mars, 2019

V75 på Färjestad

Har inte skrivit trav på länge. Nu går det på Färjestad denna lördag. Vad ska man drå tänka på? Upploppet är endast 177 meter, det gynnar naturligtvis spetshästen. Om det är fukt i banan så har det varit bra och barfotakörning är inga problem. Har man en snabb häst kan man spetsa från innern bakom bilen men det är ingen fördel, utan spår 3-4-5 är de bästa spåren för att få upp den högsta farten från start. Man får bättre fart med sig en bit längre ut men det är inte omöjligt att spetsa från innerspåret. Detta är inget jag har hittat på, uppgifterna kommer från Magnus Jakobsson, han borde veta hur hans hemmabana är.

Hemmabana har också Björn Goop som borde vinna med någonting, han har bättre förspänt med hästar med än vad Magnus Jakobsson har.

Så här ser statistiken ut

Medianutdelning: 65 569 kr (43 157 kr). Alla banor inom parentes

Spetsvinnare: 51% (40%)

Vinnare från bakspår: 15% (21%)

Favoritsegrar: 35% (17%)

Antal omgångar som MINST en favorit segrat: 100%

Antal omgångar som MINST två favoriter segrat: 79%

Antal omgångar som MINST två skrällar, 10% eller lägre, segrat: 71%

Antal omgångar som MINST en skräll, 5%, eller lägre, segrat: 64%

Statistiken gäller från 2013 – 01 – 01.

 

 

STORA SYSTEMET

V75:1   2

V75:2   13, 11, 5, 10, 8, 6

V75:3    5, 9, 10

V75:4    3, 

V75:5   5, 1, 12, 2

V75:6   8, 9, 1

V75:7   1, 2, 10

 

CHANS SYSTEMET

V75:1   2

V75:2  13, 11, 5, 10, 8

V75:3   5, 9, 10

V75:4   11

V75:5   5, 1, 2

V75:6   8

V75:7   1, 2, 10

 

SPELVÄRDA OUTSIDERS

V75: 1   8, 1

V75: 2 , 11, 15

V75: 3  10, 9

V75: 4   6

V75: 5   7

V75: 6   2

V75: 7   2, 3

STARTKOMMENTARER

 V75 1

2 Perfect Dynamite svek senast som stor favorit, trots att loppet gick helt enligt plan. Kanske är det formtapp att vänta, eller så körde helt enkelt Rikard N Skoglund lite för sakta på mellanvarvet. Oavsett vad är nog ledningen, på nytt, ett troligt scenario och är han som han ska kan han hålla ett jämnt, hårt, tempo över den här långa distansen. Kan bli svår att nå!

1 Uappa Di Azzurra är en riktig hedersfux som alltid gör ett gott dagsverke. Senast blev resan omöjlig, men genomköraren har garanterat gjort honom gott. Trots att han står hårt inne i klassen och är tämligen oprövad över distansen kan det faktiskt räcka med rätt smygare. Kul med Ulf Ohlsson upp, dessutom.

8 Sir Henry P.Hill är en högintressant tipsetta i inledningen. Hästen kommer från en minst sagt mer smakande årsdebut, där gott om krafter fanns i behåll över mål. Dessa krafter kommer säkerligen väl till pass den här gången och med både passande distans och spår är det ordentligt förspänt. Motståndet är dessutom samma som sist, vilket han såg ut att bemästra väl och nu när han gått framåt med loppet och lättas i balansen är det dags för en ny seger för Westholms formstall. Startsnabba hästar är 2 och 7, men tveksam form på 7

 V75 2

13 Southwind Feji blir ständigt hårt betrodd. Som folkkär vinnarhäst är risken överhängande att man blir överstreckad och så har det varit för detta fenomenala sto på sistone. Risken finns på nytt att hon blir mycket klar favorit och visst ska hon streckas, men, det är hårda hästar emot och tillägg på snabba banor är inte det enklaste att plocka. Startsnabba hästar är 2, 3, 5

10 Nouvelle Avenue bör ha goda möjligheter i detta stolopp. Elfvings springare har visat hög kapacitet genom hela karriären, men strulat bort väldigt mycket pengar. Näst senast galopperade hon exempelvis bort segern kort innan mål och gången efter satt hon fastlåst med rubbet sparat. Hästen står således på tur för en seger och nu tror jag att det kan vara dags, så länge hon bara håller ordning på påkarna.

11 Thorn Bird  Ska man se upp med den här starten. Hade den vunnit sist hade den varit megalampa nu. Hon älskar verkligen Färjestadstravet och den här gången kan hon smyga med i rygg på flera starka hästar, vilket kan bli helt perfekt.

15 Ladyofthelake är dock en benhård utmanare. Den här damen är nu åter i form, vilket upphämtningen i den senaste starten verkligen påvisade. Distansen kan vara i det kortaste laget, men förhoppningsvis är att Pierre Nyström är offensiv i ett tidigt skede då stoet tål att tugga på och då finns chansen att hon äter upp samtliga.

En skrällbenägen lopptyp, om det nu inte är så enkelt att nr 13 vinner det här. Rådet är att ta med så många plånboken tillåter

 V75 3

Här kommer 5 On Track Piraten att åka från Dalarna till Karlstad för att hämta lättförtjänta pengar. Från ett bra spår tar han enkelt hem detta om inget strular. Vill man ändå gardera ska man ta med 10 och 9, Den förstnämnde är från Norge, jag brukar ha respekt för dem när de kommer till Sverige och tävlar. Man får som bekant inte använda körspö i Norge. Piraten är ganska snabb, men här tar nog 2 spets och släpper antar jag. Väderleken kan ställa till det och jag valde till slut att gardera Piraten, Den är väl stor favorit dessutom.

V75 4

1 Fanny Tabac står inför en mersmakande uppgift på förhand. Stoet har fått 20 meter försprång på hingstarna/valackerna i samma klass och det tror jag blir övermäktigt att hämta igen på den här flyfotade fuxan. Ledning runt om eller ryggen på Rus Can och lucka spelar mindre roll så länge ekipaget är först över mål och med barfota runt om (en balans hon är obesegrad med) tror jag chansen är överhängande att så blir fallet. Startsnabb här är 1, 2, 3 men tveksam form på nr 2

3 Rus Can är också en snabb märr som också har en passande uppgift. Hästen är något ojämn, men har presterat fint tillsammans med Torbjörn Jansson tidigare och från ledningen kan det givetvis bära långt.

6 Vertigo Knekten är värd en varning. Hästen gick förbättrat i den senaste starten med lättare balans och går han framåt ytterligare kanske, kanske han kan komma ifatt tjejerna där framme och utmana. Det är iaf. en riktig outsider

V75 5

7 Peakster blir min tipsetta i ett mycket roligt lopp över 3140 meter med bilstart. Björn Goops femåring har påvisat kapacitet som räcker i sammanhanget och gynnas kraftigt av distansen, som han visat tidigare att han bemästrar. Viss vingelrisk föreligger från spåret, men BG är en mästare på att hitta den rätta vägen och med lättning i balansen finns det faktiskt en hel del som talar för seger.

12 Willmer Gel är stark och entaktad, vilket gör distansen till ett klart plus. Hästen brukar galoppera i tempoväxlingar och i stunder då man begär det lilla extra, vilket bland annat föranledde galoppen sist. Johan är säkerligen mycket medveten om sin springares styrkor/svagheter och kör säkerligen framåt i ett tidigt skede med tungan rätt i mun. Går planen i lås kan det här vara en dödensvinnare.

2 Dooley’s U.N.G. skall ej förbises. Mantorpshästen får nu åter på sig jänkarvagnen och lättas dessutom i balansen, vilket får mig att tro att vi får se en insats likt den näst senaste. Ledning är ett troligt scenario och distansen är inget större problem. Pass upp! Startsnabb är nr 4, men tveksam form

V75 6

 8 Weekend Fun förlorade spårlottningen, men kanske kan reda ut det ändå. Hästen var synnerligen nära att vinna sist och verkar nu åter ha hittat en formtopp likt den han hade när han imponerade under stora delar av fjolåret. Björn Goop är en mycket intressant förändring som kanske kan få fart på femåring ytterligare och i och med att hästen både kan öppna och speeda finns det flera olika scenarion i badkaret.

1 Rushmore Face skall köras i ledningen om han håller ut övriga och visst finns det en hel del som talar för det. Hästen är fortsatt ny i klassen, men har samtidigt visat tidigare att han är riktigt bra i ljusa stunder. Om banan är snabb och innerspåret fördelaktigt kan det bära hela vägen.

9 Hawk Cliff glömmer vi givetvis inte bort. Örjan brukar vara en mästare på det taktiska spelet och matchen mot Björn här blir säkerligen sevärd. startsnabb är 1, 2, 8, de två sistnämnda tveksam form.

V75 7

1 Marvelous fick sträcka vapen i den senaste starten från ledningen, men det får vara honom förlåtet. Hästen höll nämligen ett tufft tempo och stötte dessutom på två klassklättrare. Den här gången är motståndet ett helt annat och nu med formen i antågande tror jag knappast att han ger vika. Hästen var dessutom strålande vid det förra tillfället som Örjan satt i jollen och tillsammans får de nu gruvlig revansch. Spik, om barfota!

2 Silent Hill är också högkapabel och kan öppna den första biten. Johan siktar troligtvis på rygg ledaren och går hästen framåt ett par hack med barfotabalansen kan det mycket väl räcka om luckan uppenbarar sig. Dock är Örjan alldeles för skicklig på att köra mot konkurrent och därmed kan luckan bli svår att få. Rak tvilling!

10 Zio Tom Jet har jag inte riktigt tagit till mig och som jag ser det är han inte i samma klass som de två föregående. Blir troligtvis överspelad i och med segern sist (som han fick körd i halsen). snabbast i starten är nr 6 som har strålande form.

En skrällbenägen lopptyp, fast inte lika mycket som lopp 2

KUSK & TRÄNARINTERVJUER

Lopp 1

2 Perfect Dynamite trodde jag skulle vinna senast, men han var inte dålig. Kusken sa att han körde för sakta och att han förmodligen vunnit om han hållit ett högre tempo. Spåret går bra och han kan öppna, men det går inte att vara på honom för då kan han galoppera. Jag ändrar inget och tror på bra chans, säger Tina Lisell.

3 Je t’Aime Explosiv var lite väl taggad från start senast och galopperade kort. Det berodde troligen på att han inte tävlat på några veckor. Sedan gick han ju jättebra och vann på ett fint sätt. Han har gått upp i klass, men trots att jag har lite svårt att sätta in honom så borde han väl räknas. Eventuellt blir det barfota fram, säger Oskar J Andersson.

4 Harpos Rockland var fin i lördags. Han fastnade faktiskt med sparat, trots en tung inledning. Han trivs på Färjestad och bör klara distansen, trots att han är gammal. Spåret är heller inga problem, men jag tror han får svårt att vinna. Senast gick han med bike, men från spår fyra i volt blir det vanlig vagn, säger Harpo Svensson.

5 Mr Dream Coktail vann lätt från ledningen senast och verkar vara i sitt livs form. Borde klara spår 5 i voltstart även om det inte är optimalt. Distansen är bra och Kenneth Haugstad har kört hästen två gånger tidigare och vunnit en gång. Vid det andra tillfället galopperade han bort segern 75 meter kvar. Osäkert hur banan blir på lördag men han gynnas om vi kan köra barfota bak. Tufft att vinna i V75 men jag hoppas att vi kan vara med långt framme om han inte tappar för mycket från start, säger Joakim Elfving.

8 Sir Henry P.Hill fick ett fint lopp senast och gick i mål med sparade krafter. Formen är där den ska och jag tycker att han ska räknas med lite chans om han kommer till. Jag vet inte riktigt hur han kommer att gå balanserad; det KAN bli barfota runt om, säger Oskar J Andersson.

9 Global Undecided var väldigt bra vid segern på Bergsåker och känns jättefin i jobben efter det. Han är dock inte helt att lita på eftersom han är väldigt mycket upp och ner. Dessutom behöver han rätt lopp men skulle alla bitar falla på plats igen kan han dyka upp i striden. Barfota bak nu, säger Andreas Lövdal i stallet.

10 J.S.Apollo hamnade omöjligt till i tredjespår senast och den starten är bara att glömma. Tyckte ändå han fullföljde bra. Läget är som det är, men kusken får gå fram när tillfälle ges då J.S.Apollo är bäst med tätkänning. Formen är fin och han gynnas av voltstart, hemmabana och distansen. Jepson känner också hästen väl Jag tror faktiskt på bra chans. Ingen ändring, säger Jarl Spelling.

11 Fairplay Pellini vann på bra sätt uppe på Bollnäs men fungerade inte alls på Axevalla senast. Han känns fin i jobben och distansen tycker jag är en fördel. Han kommer inte göra bort sig och kan vara med där framme han också. Barfota fram denna gång, säger Andreas Lövdal.

Lopp 2

1 Quite a Charm fick fjolåret förstört av en krånglande tand, men nu är hon fräsch och på väg uppåt. Höll bra senast efter ett snabbt förstavarv och kändes laddad i lördagsjobbet. Bör ha gått framåt. Läget blev perfekt och Björn i sulkyn är spännande. Tror i varje fall på fina pengar, men hoppas på mer. Eventuellt annat huvudlag och kanske också utan brodd nu, säger Nicklas Sundqwist.

3 Run a Mile kanske borde ha vunnit i comebacken, men får klart godkänt. Hon har gått framåt med loppet, men jag har svårt att sätta in henne här. Hon är en fin travare och kan nog komma iväg bra. Hon går utan skor för första gången och det tror jag är ett plus för hennes del, säger Oskar J Andersson.

5 Lutecia har verkligen överraskat. Jag har alltid tyckt att hon är en fin häst, men den här snabba utvecklingen hade jag inte räknat med. Hon klarar spåret och kan till och med öppna snabbt. Skulle hon nå ledningen blir hon nog inte helt enkel att ta ner. Ingen ändring, säger Sofia Aronsson.

6 I’m Sailing börjar komma igång så smått, men har en bit kvar till formen. Jag siktar därför in mig på en peng. Barfota runt om på lördag, säger Anders Svanstedt.

7 Pearl Face satt fast med krafter kvar senast och brukar prestera på en jämn nivå. Hon håller fin form och förutsättningarna passar. Detta är en häst som måste ha rätt lopp i ryggar för att komma till sin rätt och får hon det kan hon sluta långt framme. Men det är långsökt att tro på seger när en sån häst som Southwind Feji är med i loppet. Troligen barfota bak nu, säger Markus Niklasson.

8 Up North: Hon var riktigt bra vid segern senast och har jobbat väldigt bra en längre tid så det var inte så överraskande. Hon tappade lite hull i samband med senaste loppet och har därför inte startat på ett tag men har tränat hela tiden och känns riktigt fin. Spåret är perfekt och hon kommer att göra ett bra lopp igen. Hon går med skor och inga andra ändringar heller.

10 Nouvelle Avenue satt fast med allt sparat senast och kunde lika gärna haft två raka segrar. En riktigt bra häst som har för lite pengar på sig I förhållande till sin kapacitet. Har dock varit väldigt skadebenägen och därför inte startat kontinuerligt. Motståndet ser överkomligt ut och jag tror på bra chans denna gång. Vi kör barfota bak vilket är gynnsamt, säger Joakim Elfving.

11. Thorn Bird  Hon fick ingen hjälp senast och blev även tempotorsk men gick med full fart över mål. Hon är lite behandlad efter det och har sedan tränat på bra. Hon ska helst inte göra något själv i loppen utan behöver tempo och ryggar, så Örjan kommer nog att passa bra på henne. Blir banan bra kör vi barfota runt om

13 Southwind Feji var helt ok senast och det var glädjande att hon travade bättre än i starten innan. Det är klart att jag alltid tror på henne i sådana här sammanhang, samtidigt som det kan strula från dubbla tillägg. Hon ska gå barfota fram den här gången, säger Pär Hedberg.

14 Rita C.D. har gått skapligt på slutet och formen är hygglig, men hon står tufft inne i loppet. Jag är nöjd med pengar. Barfota runt om nu, det är ett plus, säger Hans R Strömberg

Lopp 3

3 Rocky Winner vet jag inte riktigt varför han galopperade senast. Det gick fort i det skedet och han kanske bara råkade ta ett felsteg. Normalt är han ju mycket travsäker och det handlade förmodligen om en engångsföreteelse. Det var i alla fall inget fel på honom, annars hade han ju inte kommit till start så snart. Han behöver fler lopp innan han kommer i sådan form att han kan vara med och hacka om några tätplatser i den högsta klassen. Han känns annars smidig och fin i träningen. Jag ligger lågt vad gäller vinstchanserna och det blir ingen utrustningsändring, säger Oskar J Andersson.

4 Officer C.D. hade jobbat på fint inför sin comeback senast och vi var nöjda med insatsen. Han behövde det loppet och kommer säkert vara bättre nu. Utgångsläget passar perfekt, eftersom han är snabb ut och jag tycker han är tempostark. Med tanke på förutsättningarna kan han säkert hugga en framskjuten placering, men det känns som att några av konkurrenterna är för bra. Det kan bli barfota runt om, säger Brian Jörgensen i stallet.

5 On Track Piraten var ju finfin vid segern senast och han känns fortsatt bara bra i träningen. Läget är jag nöjd med och det är klart att jag måste tro på bra chans igen. Motståndet är inte av värsta sort. Minst barfota fram denna gång, säger Hans R Strömberg.

6 Radieux har hållit god form en längre tid och kämpat där framme. Dock var han sämre senast. Om han är tillbaka i rätt slag nu kan han tjäna en slant, knappast mer, säger vår norske rapportör Joar Lysaker.

8 Deep Sea Dream har hävdat sig väl i den norska Gulddivisionen och är lite bättre än Radieux. Läget här är dock inte roligt och trots att han är rätt så snabb ut, kan det bli vingel på vägen. Behöver tur, säger Joar Lysaker.

10 Phantasm Soa har gjort fyra starter efter lång paus och agerat positivt. Startade senast i Gulddivisionen på Axevalla och fick lite sparat i mål efter ett invändigt lopp. On Track Piraten vann det loppet från täten. Phantasm Soa går normalt med skor, jänkarvagn och norskt huvudlag när han har bakspår. Får förmodligen svårt att slå On Track Piraten igen, men är aktuell om man garderar loppet, säger Joar Lysaker.

Lopp 4

1 Fanny Tabac gjorde ett topplopp igen senast trots galopp och gick våldsamt fort på sista bortre. Hon är i full form och jag tycker att hon ställs inför spännande förutsättningar. Lyckas jag hålla upp ledningen kör jag gärna där och jag tror hon kan springa en 24-tid. Blir det som jag tror och hoppas kan det bli svårt för de andra att hinna ifatt henne. Det blir barfota runt om nu, säger Robert Skoglund.

3 Rus Can sprang upp i vagn och felade oturligt näst senast. I förra starten övertog hon ledningen efter 500 i 21-öppning och sedan var det lugna gatan. Vann på en fin tid på osnabb bana. Hon har rättat till sig efter att ha behandlats i höstas och är stabil och fin. Jansson har vunnit med henne förut och kan hästen. Kan öppna om kusken vill. Har chans i ett öppet lopp och eventuellt ändrar vi till sommarskor, säger Lovisa Canneryd.

5 Sundbo Samuraj hade inte startat på länge inför senast men stod för en stabil insats. Han borde vara bättre nu och kommer säkert inte göra bort sig här heller. Det krävs lite tur med tempo och positioner men han kan vara en outsider om nu inte Fanny Tabac vinner. Vi ändrar till halvstängt huvudlag, säger Robert Skoglund.

6. Vertigo Knekten Han känns fin och senast blev han fast och gick i mål med mycket sparat. Det är väl lite tuffare emot nu men han gör alltid bra lopp och kan nog vara med en bit fram. Nu blir det mer sommarföre än vi har i Östersund så han kommer nog att gå barfota fram och med sommarskor bak.

7 Viking Faks har tänt till och var bra vid segrarna, men var sämre senast. Förmodligen kom loppen för tätt. Nu har han haft en paus på två veckor och det bör ha gjort honom gott. Står ganska bra inne och är aktuell vid gardering, säger Joar Lysaker.

8 Silver Jo är kapabel, men har varit borta ett tag. Fjärdespåret är inte bra och det är galopprisk. Jag har kört ett 28-jobb med honom och han känns fin, men vi har inga direkta krav på honom den här gången, säger Oskar J Andersson.

9 Guli Rubin var imponerande när han vann från dödens senast och han var faktiskt överraskande bra. Han behöver lite flyt härifrån men jag tycker att han är en av dem som kan vinna. Ingen ändring, säger Oskar J Andersson.

10 Sjö Kongen har visat gammal god form i år som sjuåring. Klarar distansen utan problem och hade gärna sett att det varit lite längre. Ingen fet vinstchans, men troligen den bästa norska hästen i loppet, säger Joar Lysaker.

11 Ådne Odin har varit blek länge, men senast var han våldsamt förbättrad. Tog spets och ryckte åt sig många meter i sista kurvan. Stumnade något, men höll undan. Om han är lika bra som senast är han ett bud, säger Joar Lysaker.

12 Lex Peidei gick bra i monté senast och hästen är jämn och säker nästan hela tiden. Jag tror han gör en bra insats igen, men han tar inte 20 meter på Rus Can, om hon är lika bra som senast. Ingen ändring på min häst, säger Jan-Olov Persson.

14 Hövding Jaros har inte visat någon form och står dessutom hårt inne penningmässigt. Måste vara nöjd om det blir en slant, säger Joar Lysaker.

Lopp 5

1 Magic Cash är en fin häst som inte alltid får det att stämma. Han skötte sig senast, och var då väldigt bra men innerspår nu kan ställa till det. Jag bedömer att galopprisken är 80% men felfri duger han annars långt i klassen. Det blir nog barfota runt om, säger Andreas Lövdal i stallet.

2 Dooley’s U.N.G. var sjuk senast så den starten kan man glömma. Tränar på bra och gick ett skarpare banjobb I fredags. Provade då med att köra med en lättare balans och det föll väl ut. Så det blir samma balans på lördag. Han skulle kanske skulle haft ett lopp I kroppen för att ha chans. Går med jänkarvagn och helstängt huvudlag som vid senaste segern på Mantorp, berättar Oskar Svanberg.

3 Alize Katzner har tagit två raka segrar vilket är positivt. En ganska komplicerad individ som dock sköter sig allt bättre I loppen. Det blir ingen laddning från start utan vi fortsätter med snälla upplägg. Läget är bra och Färjestads travbana var perfekt I lördags. Inte mycket att spara på till helgen utan vi går all in, d.v.s barfota runt om. Tror ändå det blir svårt att vinna i V75, säger Micke J.Andersson

4 Lingbo Eivor har överraskat på mig och går bra varje gång. Jag tror hon ska klara distansen och de springer inte ifrån henne. Jag ändrar troligen ingenting, möjligen att det blir barfota bak om banan tillåter, säger Rauno Pöllänen.

5 Tony Afrika Han har i de senaste loppen fått visa vilken bra häst han är. Han är stark och jag vet att han kommer att greja tre varv. Han tål att göra en del jobb men eftersom han är grov i gången så är det nog en fördel för honom att gå i ledningen. Han ska räknas tidigt igen. Det blir troligen skor igen.

6 Digital Science var fin vid segern näst senast men är inte enkel. Senast tror jag liksom att det knöt sig för honom och det hela är nog mer en mental grej. Han kändes dock som en snabbloppare i senaste jobbet och är klart dublig. Det kan bli någon form av skoryck, säger Brian Jörgensen.

7 Peakster har ett lopp i kroppen och det är ett plus. Distansen är ingen nackdel, men läget kunde varit roligare. Vi får vara nöjda med fina pengar i första hand och nu blir det nog barfota fram, säger Anton Sverre.

8 Livi Majesty är kapabel och var bra vid segern senast. Läget är jag faktiskrt nöjd med då han inte har någon utanför sig, chansen till felfri avgång ökar väsentligt. Sköter han sig och hittar ner i banan, kan han vara långt framme. Om banan blir fin blir det barfota fram och jänkarvagn, säger Reijo Liljendahl.

9 Undazzled Eyes var bra i dödens senast och har ett passande läge. Hon kan kanske vara ett skrällbud om det klaffar. Det blir barfota fram den här gången, säger Oskar J Andersson.

10 Testa di Cavolo gick ett vasst upplopp från svårt läge i V75 på Axevalla senast. Hästen är inte så tokig och framför allt stark, trots att travet inte alltid är helt rent. Lång distans passar och han tål att göra en del själv i loppen. Kan vara långt framme med lite klaff och nu blir det jänkarvagn, säger Hans R Strömberg.

12 Willmer Gel felade senast och har lite svårt att få till det. Han felar en hel del men är väldigt bra de dagar han håller sig på benen. Det kan säkert bli fina pengar om han sköter sig men samtidigt är utgångsläget inte det bästa. Vi kör troligen som senast, säger Joakim Granlund i stallet.

Lopp 6

Roshmore Han ströks av säkerhetsskäl senast då andra hästar i samma stall hade hostat och vi ville inte riskera något med en lång resa till Sundsvall. Han har jobbat på hela tiden och känns riktigt, riktigt fin. Jag tror han kommer att vara minst lika bra som vid sina två andraplatser på sistone. Han är snabb från start men jag har svårt att bedöma om han kan behålla ledningen från innerspår. Hur som helst bör han få en fin resa och utan strul är det bra chans. Troligen blir det barfota bak nu.

2 Super Zantos fick ett kanonbra spår och formen håller i sig. Jag har inte sett motståndet, så jag kan inte bedöma hans chanser. Han har inte hovar för barfotakörning, så det blir skor som vanligt, säger Tina Lisell.

3 Under the Counter har fått vila ett tag och behöver lopp I kroppen. Hårt motstånd och ingen toppform gör att jag inte räknar med någon vinstchans trots barfotabalans, anser Joakim Elfving, säger Joakim Elfving.

5 Bullyoung stod för en mycket bra insats i comebacken i början av året och vi var nöjda då. Han har jobbat på som vanligt efter det och han brukar fungera fint efter paus. Läget funkar det med och allt pekar mot en bra insats. Troligen går han barfota runt om nu, säger Brian Jörgensen.

6 Monfalcone startade på V75 i Bjerke senast. Tog ledningen men fick stryk på linjen av en bra häst. Var tvåa även starten före på samma bana. Har varit lugnt tränad och förhoppningsvis tål han täta starter bättre på ålderns höst. Har blivit lite startsnabbare och jag måste prova att köra till lite från början för att komma ner någonstans. Gick barfota i Norge senast utan att det blev någon större effekt. Avvaktar med att ta beslut gällande balansen till närmare start. Risk för dåliga förhållanden. Kan vara ett platsbud, hoppas Tom Horpestad.

7 Zelov har gjort två lopp i år. Var ok som sexa i svenska V75 senast. Då var han tvungen att gå med skor, troligen barfota nu är ett klart plus. Svårt att värdera chansen från detta läge, men det finns kapacitet i fjolårets norske derbytvåa, säger Joar Lysaker.

8 Weekend Fun gick en rejäl avslutning I spåren senast på V75. Jag var mycket nöjd med formbeskedet. Kusken var dock lite förbannad, han var vinstsäker 200 kvar. Krokade ihop lite på upploppet men mötte en ärlig häst i en hård upploppsduell. Weekend Fun trivs bäst I spets så jag är besviken över spårlottningen igen. Han är väl klar för finalerna så det blir nog ett lugnt upplägg från detta läge. Björn Goop i jollen denna gång kan ju vara intressant. Jag är inte säker på att det passar så bra att gå från att tävla med brodd I skorna under lång tid till att köra barfota runt om på en gång. Kan bli mjölksyra och muskelproblem så det blir nog skor på på lördag. Norsk gas gick han med senast, det fick en positiv effekt, så det kör vi med igen. Dessutom jänkarvagn. Har en bra häst i form men svårt att veta hur loppet blir kört, tycker Daniel Wikberg.

9 Hawk Cliff hade tjänat ihop till segern senast och detta är en rejäl kämpe. Han har varit duktig länge nu och jag tycker han ställs mot ett motstånd han rår på igen. Dessutom får vi köra utan skor nu och jag tror han är 10-15 meter bättre barfota. Han måste ses med chans, säger Andreas Lövdal.

10 Västerbo Grosbois fick visserligen ett tufft lopp senast, men han gav sig ändå lite för mycket. Det fanns en anledning, visade det sig; efter loppet kom det slem ur näsan och även halsen var slemmig när vi kollade på måndagen. Det gick snabbt över och jag tror inte han ska ha tappat något. Läget går bra och han brukar ju sluta där framme. Jag avvaktar eventuelll balansändring, säger Rauno Pöllänen.

Lopp 7

1 Marvelous fick öppna tufft senast men gjorde ändå en helgjuten insats. Han har ett passande läge men vet samtidigt inte om han kan hålla upp ledningen. Hästen kan öppna skapligt men med rätt resa är han inte borta. Barfota runt om igen, säger Andreas Lövdal i stallet.

2 Silent Hill Han fick vinna ett lunchlopp senast och det är ju klart bättre emot den här gången. Han har ett bra läge och öppnar bra så vi hoppas att han kan få ledningen. Får han sedan bestämma så borde det vara en bra chans. Jag vet inte om det blir några ändringar i dagsläget.

3 Expensive River har tagit två raka segrar och var väldigt fin från ledningen senast, trots en del tryck på vägen. Kusken sa att det fanns krafter kvar i mål. Jag har haft hästen i träning 2,5 år och han har varit otursförföljd med skador, bl.a gaffelbandsproblem. Det är alltid tufft att vinna V75- lopp och jag föredrar att ligga lite lågt när det gäller segerchansen, även om hästen känns fin efter senaste starten, säger Karl O Johansson.

4 Deepak Am gick med full fart över mål på Solvalla näst senast och följde upp det med en stabil insats på Bjerke. Han är i full form just nu och har ett klart bra läge eftersom han öppnar bäst från spår fyra-fem. Jag tycker alltid att han har gjort sitt men nu på slutet har han dessutom höjt sig. Vinna på V75 är svårt ändå men jag tror inte han kommer göra bort sig. Eventuellt kör vi barfota runt om. Sen har jag inte bestämt om det blir ändring på huvudlaget. Kanske helstängt, säger Peter Strömberg.

5 Qamaro C.D. har ett okey läge, men han är inte snabb ut så det är vingelrisk. Formen är annars bra, men jag är nöjd om han tjänar fina pengar i V75. Barfota runt om och jänkarvagn denna gång, det är två plus, säger Hans R Strömberg.

6 Ronzon Face kommer från tre raka spetssegrar. Var imponerande när han vann i ett tuffare sällskap vid ena tillfället, de två andra loppen skulle han bara vinna. Känns bra inför detta och kan öppna, får se om Björn kan komma till ledningen. Vi får se hur det blir med balansen, när vi ändrat något förut har han galopperat. Med klaff på bitarna har han vinstchans, säger Anton Sverre.

7 Fighting Joe var tvåa näst senast bakom Expensive River. Det är en riktigt bra häst så jag var nöjd med insatsen. Min häst får smyga med här och hoppas på en mindre slant, säger Tom Horpestad.

8 Ribaude gick ok senast, men kanske borde presterat lite bättre. Detta är en riktig barfotahäst så nu blir det barfota runt om, det är ett stort plus. Från ett bättre läge hade han varit intressant, nu krävs det tur på vägen. Ronzon Face bör rankas före tack vare det bättre spåret, säger Anton Sverre.

9 Racing Ribb Det var väldigt bra gjort av honom att vinna på 14,0 från dödens senast trots att han blev lite het på kuppen. Det är en jättefin häst som vi alltid trott på och fortsätter att göra så. En bra häst i bra form måste som räknas tidigt igen trots bakspår. Det kan eventuellt bli barfota bak nu

10 Zio Tom Jet Jag var såklart nöjd med honom senast och det är en riktig tävlingshäst som verkligen vill vinna. Han har lite problem med travet i svängarna men det är inget jätteproblem. Jag tror han kommer att vara bättre med det loppet i kroppen och även om spåret inte är det bästa kan han nog vara med där framme till slut med lite tur längs vägen. Vi väntar nog med att köra barfota och det blir inga andra ändringar heller

12 Real Masterpiece fick jag ta i senast och då galopperade han. Vi ska laborera lite i balansen, men från det här läget går det inte att tro på vinst, säger Oskar J Andersson.

 

FILED UNDER : Trav

Senaste Inläggen